Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

ASV galotnē izlaiž divu vārtu pārsvaru, tomēr pagarinājumā izcīna pirmo vietu grupā

ASV galotnē izlaiž divu vārtu pārsvaru, tomēr pagarinājumā izcīna pirmo vietu grupā
ASV kapteinis Niks Bonīno. Foto: IIHF

Pasaules hokeja čempionātā Tamperē septīto uzvaru septiņās spēlēs izcīnījusi ASV valstsvienība, kas zaudēja pirmo punktu, tomēr tiešo sāncenšu duelī papildlaikā pārspēja Zviedriju (4:3).

• Zviedrijai ar diviem vārtiem izcēlās nākamā drafta talants Leo Kārlsons, ar divām piespēlēm 0+10 pasaules čempionātā jau sakrājis aizsargs Henriks Temmerness, un viena rezultatīva piespēle arī zviedru vārtsargam Lāšam Jūhansonam.

• Jau sestajā minūtē spēle beidzās gan Zviedrijas pirmās maiņas aizsargam Rasmusam Sandīnam, gan arī Tampas uzbrucējam Maiklam Eisimontam, kurš par asu spēli ceļgalā tika noraidīts līdz mača beigām.

• Amerikāņu pilnai laimei komandu trijatā atstāja Dilans Sambergs, izmetot ripu ārpus laukuma, un lielo vairākumu realizēja Leo Kārlsons (1:0).

• Praktiski uzreiz uz gandrīz pilnām divām minūtēm trijatā palika arī zviedri. Šo mazākumu viņi izturēja, taču trešdaļas beigās ielaida četratā pret pieciem – tuvajā stūrī trāpīja ASV kapteinis Niks Bonīno.

• Noraidījumiem bagātā spēlē amerikāņi neizmantoja vairākumu četri pret trim, taču atkal iemeta piecatā pret četriem – 34. minūtē pirmais pie atlēkušās ripas bija Vankūveras "Canucks" uzbrucējs Konors Gārlends (2:1).

• Zviedri savu vairākumu neizmantoja un pēc tā beigām ielaida arī trešos vārtus – NCAA uzbrucējs Leins Hatsons izrāvās pret vārtsargu un panāca 3:1.

• Trešajā periodā amerikāņu ceturtie vārti netika ieskaitīti trenera izaicinājuma dēļ, un zviedri 1:4 vietā dabūja 3:3 – pamatlaika beigās otros vārtus spēlē guva Kārlsons, bet izlīdzinājuma vārtus guva Toronto aizsargs Timotijs Liljegrēns.

• Amizanta epizode notika pamatlaika pēdējā minūtē, kurā amerikāņiem tika piespriests aizturētais sods, zviedri sešatā apzināti iztērēja atlikušās sekundes, lai vairākumu atstātu pagarinājumam, taču pēc pamatlaika beigām un video apskates tiesneši lēmumu mainīja un noraidījumu atcēla.

• Pagarinājumā par varoni kļuva Vinipegas aizsargs Sambergs, kurš spēcīgi trāpīja zem pārliktņa un nosargāja komandai pirmo vietu grupā – 4:3.


Zviedrija – ASV 3:4 (1:1, 0:2, 2:0, 0:1).
Vārti: 9:10 Kārlsons (Temmerness, Lindberjs, vair.) 1:0, 16:49 Bonīno (Gotjē, Tainens, vair.) 1:1, 33:54 Gārlends (Meizers, Grimaldi, vair.) 1:2, 39:30 Hatsons 1:3, 54:51 Kārlsons (Berjgrēns, Jūhansons) 2:3, 57:29 Liljegrēns (Temmerness, Lindberjs.) 3:3, 61:37 Sambergs (Meizers, Tainens) 3:4.
Metieni: 26:43.
Soda minūtes: 14:33.
Vārtsargi: Lāšs Jūhansons – Keisijs Desmits.

A grupa

V.KomandaSUUPZPZVārtiP
1.ASV7610034:820
2.Zviedrija7511026:718
3.Somija6401121:1413
4.Vācija7400327:1612
5.Dānija6210318:198
6.Francija7012410:314
7.Austrija7011511:273
8.Ungārija7011512:373

Ceturtdaļfināla pāri

Pāris
[1A] ASV – [4B]
[1B] Šveice – [4A] Vācija
[2A] Zviedrija – [3B]
[2B] Kanāda – [3A] Somija

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS


, 2023-05-23 19:24, pirms 11 mēnešiem
Jāņem Šveice (kaut vai OT) un tad spēlējam ar zviedriem. Protams, zviedri būs favorīti, bet tomēr varam ar viņiem pacīnīties. Negribu amerikāņus redzēt mums pretī. Ar tiem nāktos spēlēt, ja papildlaikā zaudēsim. Tamperē abām komandām tagad stundas četras vajadzēs sēdēt uz koferiem. Ja ASV spēlēs ar čehiem vai slovākiem, tad tā spēle notiks Tamperē, ja ar mums - tad Rīgā. Iespējams, ka zviedriem jābrauc uz Rīgu, tikai nav zināms ar ko jāspēlē - ar mums vai ar čehiem. Pie tam ir variants, ka tā spēle ar čehiem notiek tomēr Tamperē. Ja slovāki tiek, tad spēle starp čehiem un zviedriem notiks Rīgā. Arī čehiem jāgaida - viņiem vai nu jāspēlē Rīgā (ar zviedriem) vai Tamperē (ar ASV, vai ar Zviedriju, pēdējais notiks tā, ja ASV brauks uz Rīgu spēlēt ar Latviju).
, 2023-05-23 19:54, pirms 11 mēnešiem
Pēdējo finālu atkārtojums jau 1/4finālā
, 2023-05-23 21:55, pirms 11 mēnešiem
krokodilumednieks rakstīja: Jāņem Šveice (kaut vai OT) un tad spēlējam ar zviedriem. Protams, zviedri būs favorīti, bet tomēr varam ar viņiem pacīnīties. Negribu amerikāņus redzēt mums pretī. Ar tiem nāktos spēlēt, ja papildlaikā zaudēsim. Tamperē abām komandām tagad stundas četras vajadzēs sēdēt uz koferiem. Ja ASV spēlēs ar čehiem vai slovākiem, tad tā spēle notiks Tamperē, ja ar mums - tad Rīgā. Iespējams, ka zviedriem jābrauc uz Rīgu, tikai nav zināms ar ko jāspēlē - ar mums vai ar čehiem. Pie tam ir variants, ka tā spēle ar čehiem notiek tomēr Tamperē. Ja slovāki tiek, tad spēle starp čehiem un zviedriem notiks Rīgā. Arī čehiem jāgaida - viņiem vai nu jāspēlē Rīgā (ar zviedriem) vai Tamperē (ar ASV, vai ar Zviedriju, pēdējais notiks tā, ja ASV brauks uz Rīgu spēlēt ar Latviju).
Protams, vēl ir jātiek un tizli kko tagad rēķināt, bet, manuprāt, labāk ASV kā zviedri...ASV ļoti bieži grupā rāda skaistu un jaudīgu hokeju, bet vienmēr izslēgšanas spēlēs kādā spēlē "aizpeld" un ar to viss beidzas.
, 2023-05-23 21:59, pirms 11 mēnešiem
Tabulā ir kļūda, usa papildlaikā uzvarēja.
Peteri Nummelins. Foto: mtvuutiset.fi
4

IIHF Slavas zālē uzņems leģendāro Jāgru un arī Latvijas bronzas asistentu Nummelinu

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē šā gada pasaules čempionāta laikā tiks uzņemtas astoņas personas, viņu vidū arī panākumiem bagātais somu aizsargs Peteri Nummelins, kurš pagājušajā bronzas pavasarī bija Latvijas izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa palīgu vidū.
Foto: IIHF
9

Hokeja izlase "Sporta Avīzes" aptaujā pārspēj basketbolu, Caune - labākā jaunā sportiste

Laikraksts "Sporta Avīze" veicis ikgadējo aptauju, 50 ekspertu balsojumā par 2023. gada Latvijas sporta izcilnieci kļūstot Latvijas vīriešu hokeja izlasei, kas izcīnīja pirmo medaļu pasaules čempionāta vēsturē.
Artūrs Šilovs. Foto: Gints Ivuškāns/AFP/Scanpix
5

Šilovs un Sietiņa triumfē "Rīgas Sporta laureātā"

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" šovakar notika "Rīgas Sporta laureāta" svinīgā ceremonija. Galvenās balvas ieguva hokejists Artūrs Šilovs un vieglatlēte Anete Sietiņa.