Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Rīgas lidostā atklāta pasaules čempionāta informācijas un atpūtas zona

Rīgas lidostā atklāta pasaules čempionāta informācijas un atpūtas zona
Artūrs Saveļjevs un Edgars Buncis. Foto: LHF

Trešdien, 22. februārī, lidostas „Rīga” terminālī B7 izlidošanas sektorā svinīgā ceremonijā tika atklāta 2023. gada IIHF pasaules hokeja čempionāta fanu zona, kurā varēs iegūt informāciju par turnīra norisi un pavadīt laiku hokeja gaisotnē, informē Latvijas Hokeja federācija.

Atklāšanas pasākumā piedalījās lidosta “Rīga” valdes loceklis Artūrs Saveļjevs un IIHF PČ 2023 orgkomitejas vadītājs Rīgā Edgars Buncis. Tāpat ar savu klātbūtni viesus pagodināja un izklaidēja oficiālais turnīra talismans ezis Spaikijs. Pēc svinīgā atklāšanas iemetiena, orgkomitejas vadītājs Buncis un lidosta “Rīga” valdes loceklis Artūrs Saveļjevs aizvadīja savstarpēju galda hokeja spēl, un šī galda hokeja spēle lidostas “Rīga” terminālī būs pieejama visiem ceļotājiem līdz pat čempionāta beigām. Tāpat lidostas “Rīga” apmeklētāji šajā hokeja fanu zonā varēs saņemt informāciju par pieejamajām biļetēm uz spēlēm.

“Lidosta ir daudzu tautu ceļotāju krustceles. Vēlamies šos cilvēkus uzrunāt un aicināt apmeklēt Rīgu pavasarī, lai izbaudītu labāko hokeju pasaulē. Pateicamies lidostas vadībai par šo sadarbību un iespēju kopā veicināt pasaules čempionāta apmeklētību. Hokejs uzrunā visās valodās, tāpēc maijā sagaidām viesu pieplūdumu Latvijā un arēnā “Rīga”. Ceram, ka lidostā ērti iekārtotajā fanu zonā daudzi pieņems lēmumu par biļetes iegādi uz hokeja čempionātu,” sacīja pasaules čempionāta orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis.

“Hokeja fani ir gan lidostas darbinieku vidū, gan arī starp mūsu pasažieriem. Aviācijai un hokejam var būt arī daudz kā kopīga, un, pirmkārt, tās ir īstas kaislības! Turklāt gan lidostas plašais galamērķu skaits, gan hokejs un Latvijas hokeja fani piesaista interesi par Latviju un atved uz Rīgu vairāk pasažieru. Tāpēc esam priecīgi, gaidot hokeja pavasari, kopā ar Latvijas Hokeja federāciju dāvināt pasažieriem, kuri gaida savu lidojumu, mazu daļu no īstas hokeja kaislības lidostas “Rīga” hokeja fanu zonā!” pasākumā uzsvēra lidostas “Rīga” valdes loceklis Artūrs Saveļjevs.

Pasaules čempionāts norisināsies no 12. līdz 28. maijam. A grupa spēlēs Tamperē, Somijā, bet B apakšgrupas mači tiks aizvadīti Rīgā, Latvijā. Apakšgrupu turnīrs “Tampere Deck Arena” un “Arēna Rīga” norisināsies līdz 23. maijam. 25. maijā Tamperē un Rīgā norisināsies arī divas ceturtdaļfināla spēles. Ja Latvija un Somija kvalificēsies ceturtdaļfinālam, tad šie mači norisināsies 25. maija vakarā. Pusfināli un spēles par medaļām notiks Tamperē.

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/7297/lido...


, 2023-02-23 20:23, pirms gada
Kolosāli, divi džeki kam ir biļetes, rambā spēlītes... izcils sasniegums un tukšas tribīnes,.
, 2023-02-23 22:58, pirms gada
N tos gadus atpakaļ varēja vērot pērnā gadsimta Boba izstādi...
Peteri Nummelins. Foto: mtvuutiset.fi
4

IIHF Slavas zālē uzņems leģendāro Jāgru un arī Latvijas bronzas asistentu Nummelinu

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē šā gada pasaules čempionāta laikā tiks uzņemtas astoņas personas, viņu vidū arī panākumiem bagātais somu aizsargs Peteri Nummelins, kurš pagājušajā bronzas pavasarī bija Latvijas izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa palīgu vidū.
Foto: IIHF
9

Hokeja izlase "Sporta Avīzes" aptaujā pārspēj basketbolu, Caune - labākā jaunā sportiste

Laikraksts "Sporta Avīze" veicis ikgadējo aptauju, 50 ekspertu balsojumā par 2023. gada Latvijas sporta izcilnieci kļūstot Latvijas vīriešu hokeja izlasei, kas izcīnīja pirmo medaļu pasaules čempionāta vēsturē.
Artūrs Šilovs. Foto: Gints Ivuškāns/AFP/Scanpix
5

Šilovs un Sietiņa triumfē "Rīgas Sporta laureātā"

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" šovakar notika "Rīgas Sporta laureāta" svinīgā ceremonija. Galvenās balvas ieguva hokejists Artūrs Šilovs un vieglatlēte Anete Sietiņa.