Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Rihards Bukarts: "Ja mēs, visa Latvija, ticēsim, tad Šveicei nebūs viegla pastaiga"

Rihards Bukarts: "Ja mēs, visa Latvija, ticēsim, tad Šveicei nebūs viegla pastaiga"
Rihards Bukarts. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Priekšpēdējā grupu turnīra spēlē pret Kazahstānu Latvijas izlase guva pārliecinošāko uzvaru (7:0) pasaules čempionātos kopš 1997. gada, kad ar 8:0 tika pieveikta Vācija. Pirmos no septiņiem latviešu hokejistu vārtiem guva uzbrucējs Rihards Bukarts, kurš pauda prieku par to, ka komandai izdevies vienā līmenī nospēlēt līdz pat mača finālsirēnai.

“Sapratām, kas ir likts uz spēles. Iznācām koncentrējušies uz darbu. Svarīgi, ka pirmie guvām vārtus – tas elektrizēja gan mūs, gan arī ieslēdza fanus. Tad jau spēle aizgāja,” izteicās Bukarts, kurš gan pēc sava vārtu guvuma, gan komandas biedru epizodēm uzkurināja arī līdzjutējus, aicinot atbalstīt komandu vēl skaļāk. “Ik pa laikam, man šķiet, viņi nedaudz iemieg. Laikam arī aliņš baigi tek,” paironizēja uzbrucējs. “Lai saprastu, kāpēc tas ir svarīgi – tad, kad ir skaļš, un visi bļauj “Latvija, Latvija”, tad arī pretiniekiem ir ļoti grūti spēlēt, un rada viņiem mandrāžu, kā mums bija pret Kanādu. Tik sen nebijām spēlējuši pie tādas atmosfēras, un tas mūs nedaudz pakratīja, bet, ejot spēlei, pie tā pieradām.”

Uz žurnālistu jautājumu, vai spēle pret Kazahstānu bijusi labākā Latvijas izlases izpildījumā līdz šim, Rihards atbildēja, ka, viņaprāt, tā tomēr bijusi spēle pret Čehiju: “Tā ir vēsturiska uzvara, un spēle bija daudz grūtāka nekā šī. Kazahstāna vakar [piektdien] neslikti izpumpējās pret Slovākiju, un varēja just, ka mums bija četras stundas vairāk atpūtas.”

Uzbrucējs piekrita, ka komandai bijis ļoti svarīgi palīdzēt arī Artūram Šilovam aizvadīt sauso spēli. Latvijas izlases pamatvārtsargs atvairīja visus 16 pretinieku metienus. “Pēc otrā perioda runājām, ka labas komandas no sliktām atšķiras ar to, ka tu izej trešajā periodā pie 5:0 un aizvadi tikpat kvalitatīvu spēli - ar labu aizsardzību, nekur nečītojot [domāts – nenospēlējot līdz galam]. To izdarījām perfekti,” prieku par paveikto pauda Rihards.

Attiecībā uz divām brīvdienām pirms izšķirošās spēles pret Šveici, Latvijas izlases otrs labākais vārtu guvējs nevēlējās izdarīt spriedumus par to, vai šāda garāka pauze varētu ietekmēt spēļu ritmu: “Negribu pārāk uz to ieciklēties. Atpūta mums ir vajadzīga, jo ir daudz traumas, daudz džeku spēlē uz špricēm. Paši šodien redzējāt, ka Andris [Džeriņš] izkrita, tā kā atpūta mums noteikti noderēs. Priekšā būs ļoti smaga spēle, ko paši apzināmies. Domāju, ja mēs, visa Latvija, ticēsim, ka varam to izdarīt, tad arī Šveicei nebūs viegla pastaiga.” Pats par savu veselību Bukarts noteica “neko - cīnāmies”, kā arī izteica mīkstā ledus faktoru, kas ātrāk piedzenot kāju muskuļus.

27 gadus vecais uzbrucējs aizvada savu sesto pasaules čempionātu, un visos spēlējis kopā ar vecāko brāli Robertu. Tagad, spēlējot mājas čempionātā savu fanu priekšā, mačā pret Slovēniju abi arī izcēlās ar vārtu guvumiem. Tāpat izlases treniņnometnes sākumā pirms čempionāta piedalījās arī jaunākais no Bukartu brāļiem – Rodžers. Rihards pauda, ka piedzīvotais un paveiktais ģimenes atmiņās ieņemšot paliekošu vietu.

“Ziniet kā – varbūt jums šķiet, ka hokejs ir mūsu darbs, mēs vienkārši ejam un to darām, un baigi apkārt neko daudz nedomājam – kas ģimenē, vēl kaut kur. Bet vakar [piektdien], protams, bija foršs, vēsturisks brīdis – abi [ar Robertu] iemetām vārtus pasaules čempionātā. Tas ir kas tāds, ko atcerēties mūsu ģimenes vēstures grāmatiņā,” teica Latvijas izlases malējais uzbrucējs ar 13. numuru. “Domāju, ka visi izbaudām to, kas ir šajā izlasē, atmosfēru. Četras uzvaras pēc kārtas – tiešām nezinu, vai Latvijai tā ir bijis. Īpaši “Arēna Rīga”. Redzam, ka latvieši mostās, arvien vairāk ar katru dienu.”

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS


, 2023-05-21 14:34, pirms 11 mēnešiem
Nu nav nekas no tās Šveices, pāris jaunie, daļa pensionari un varbūt 1 zvaigzne, viegla uzvara 5:2
, 2023-05-21 15:17, pirms 11 mēnešiem
Newcastle United rakstīja: Nu nav nekas no tās Šveices, pāris jaunie, daļa pensionari un varbūt 1 zvaigzne, viegla uzvara 5:2
Jā, Ambīlis vairs nevelk , pārējos jānokož ar presingu viņu zonā.
, 2023-05-21 15:36, pirms 11 mēnešiem
pats esmu hoķa fans, loģiski
aprunājoties ar vairākiem darbabiedriem un kaimiņiem, secināju, ka liela daļa par to vispār neko nezin, tie, kas ko dzirdējuši spriež līmenī tāpat visiem pajās, lv futbola un hokeja nav
kieviem vispār, ja rosejas nav, tad pie kājas
tā kā par visu lv stigri pārspīlēts
, 2023-05-21 15:49, pirms 11 mēnešiem
purva_velns rakstīja: pats esmu hoķa fans, loģiski
aprunājoties ar vairākiem darbabiedriem un kaimiņiem, secināju, ka liela daļa par to vispār neko nezin, tie, kas ko dzirdējuši spriež līmenī tāpat visiem pajās, lv futbola un hokeja nav
kieviem vispār, ja rosejas nav, tad pie kājas
tā kā par visu lv stigri pārspīlēts
Ja? Nezinu, manā lokā 70-80% vairāk vai mazāk seko izlasei līdz (vismaz rezultātiem seko līdzi). Par tiem krieviem, arī īsti nepiekritīšu, vakar Arēnā man apkārt sēdēja krieviski runājošie ar LV karogiem (palasi mūsu krievus sports.ru lapā, tur viņu padaudz).. Pat Anglijā nav tā, ka visiem tas futbols un izlase ir baigi svarīgi, ir daudzi, kuriem tas neko nenozīmē.
, 2023-05-21 16:14, pirms 11 mēnešiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Ja? Nezinu, manā lokā 70-80% vairāk vai mazāk seko izlasei līdz (vismaz rezultātiem seko līdzi). Par tiem krieviem, arī īsti nepiekritīšu, vakar Arēnā man apkārt sēdēja krieviski runājošie ar LV karogiem (palasi mūsu krievus sports.ru lapā, tur viņu padaudz).. Pat Anglijā nav tā, ka visiem tas futbols un izlase ir baigi svarīgi, ir daudzi, kuriem tas neko nenozīmē.
tā viš i
, 2023-05-21 20:07, pirms 11 mēnešiem
purva_velns rakstīja: pats esmu hoķa fans, loģiski
aprunājoties ar vairākiem darbabiedriem un kaimiņiem, secināju, ka liela daļa par to vispār neko nezin, tie, kas ko dzirdējuši spriež līmenī tāpat visiem pajās, lv futbola un hokeja nav
kieviem vispār, ja rosejas nav, tad pie kājas
tā kā par visu lv stigri pārspīlēts
Gribētos zināt, kur tu strādā un, kas ir tavs burbulis. Man gan darbā, gan pazīstamo lokā par hokeju pavasarī atcerās 80%, tajā skaitā tie, kam visu gadu pie kājas hokejs.
Peteri Nummelins. Foto: mtvuutiset.fi
4

IIHF Slavas zālē uzņems leģendāro Jāgru un arī Latvijas bronzas asistentu Nummelinu

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē šā gada pasaules čempionāta laikā tiks uzņemtas astoņas personas, viņu vidū arī panākumiem bagātais somu aizsargs Peteri Nummelins, kurš pagājušajā bronzas pavasarī bija Latvijas izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa palīgu vidū.
Foto: IIHF
9

Hokeja izlase "Sporta Avīzes" aptaujā pārspēj basketbolu, Caune - labākā jaunā sportiste

Laikraksts "Sporta Avīze" veicis ikgadējo aptauju, 50 ekspertu balsojumā par 2023. gada Latvijas sporta izcilnieci kļūstot Latvijas vīriešu hokeja izlasei, kas izcīnīja pirmo medaļu pasaules čempionāta vēsturē.
Artūrs Šilovs. Foto: Gints Ivuškāns/AFP/Scanpix
5

Šilovs un Sietiņa triumfē "Rīgas Sporta laureātā"

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" šovakar notika "Rīgas Sporta laureāta" svinīgā ceremonija. Galvenās balvas ieguva hokejists Artūrs Šilovs un vieglatlēte Anete Sietiņa.