Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Jalonens: "Četros pasaules čempionāta zeltos kopīgā lieta ir smags darbs"

Jalonens: "Četros pasaules čempionāta zeltos kopīgā lieta ir smags darbs"
Juka Jalonens. Foto: IIHF

Ar Somijas izlases triumfu Tamperē noslēdzies pasaules hokeja čempionāts, mājinieku komandai ar 4:3 pagarinājumā uzveicot Kanādu. Čempionu treneris Juka Jalonens pēc triumfa uzsvēra to, ka Somijas izlasē nav bijuši vājie ķēdes posmi.

Somijas hokeja izlases galvenais treneris Juka Jalonens apmierināti smaidīja pēc zelta medaļu izcīnīšanas: "Apbrīnojama sajūta. Tas ir labi zināms fakts, ka savās mājās izcīnīt čempiontitulu ir sarežģīts uzdevums. Ceļā bija līkumi, taču mēs esam ļoti izturīga komanda. Domāju, ka uzvara bija godam pelnīta."

Pēdējās pamatlaika divās ar pusi minūtēs Kanāda atspēlēja divu vārtu deficītu, tomēr Jalonens saglabāja komandā mieru un somi spēja gūt uzvaru pagarinājumā, tādējādi ceturto reizi triumfējot pasaules čempionātā.

"Aiz katra no četriem tituliem stāsts ir bijis citāds, bet viena kopīgā lieta ir smags darbs, kas tajā ieguldīts. Tas ir prasījis pašas labākās komandas un visaugstākā līmeņa vadību. Lai gan uzvārdi uz krekliem komandā ir mainījušies, tomēr tas vienmēr bijusi visaugstākā organizētība," teica treneris.

"Patiešām stabila komanda. Protams, man bija savas lietas par kurām bija jāatbild, tāpat kā jebkurš cits atbildēja par saviem uzdevumiem. Mūsu noslēpums ir tas, ka mūsu komandā nav neviena vājā ķēdes posma. Mums ir lieliska komanda un veids kā mēs sagatavojamies spēlēm. Tas strādā nevainojami. Spēlētājiem ir viss fokuss uz galvenajām lietām. Tas ir iemesls kādēļ mēs to paveicām," klāstīja Jakonens, kurš uzsvēra komandas nesavtību un sagatavošanos katrā komandas sfērā.

Pirmo reizi Somija pasaules hokeja čempionātā uzvarēja 1995. gadā. Atkārtot panākumu "lauvām" izdevās 2011. gadā, bet pēdējos gados somi kļuvuši par vienu no vadošajām izlasēm pasaules hokejā. Trešo pasaules čempionu titulu Somija ieguva 2019. gadā, bet šopavasar tika pievienots ceturtais. Bez tā Somija šogad arī triumfēja Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīrā.

Izmantotie resursi:
https://www.leijonat.fi/index.php/u...


, 2022-05-30 10:56, pirms 2 gadiem
Apbrīnojama laba Eiropas hokeja speciālista hokeja filozofija. Savas valsts patriots. Ņemot, vērā kāpēc Somiem ar jebkādu sastāvu var uzvarēt turnīrus ir tas, ka Jalonens jau kopš 2007 gada (ar mazām starp pauzēm) ir pie izlases stūres, arī pastūrējis U-20. Mums pašiem Latviešiem ir sarežģīti soli spert uz priekš, ja mētājamies ar treneriem gadu gadiem, nav ilgtermiņa vīzijas. Manuprāt, pats labais, kas bija uzsācies ar Bobu, jau ir beidzies un šobrīd ir tāds nestabils periods ar Hari. Domājms, nekas spožš nebūs gaidāms arī Rīgā 3 uzvaras un 5 vietas grupā.
, 2022-05-30 15:02, pirms 2 gadiem
Tev līdz Hārtlijam kā sunim līdz kosmosam
Teodors Bļugers. Foto: Pittsburgh Penguins
37

Bļugers trešo reizi atzīts par Latvijas gada labāko hokejistu

Laikraksts "Latvijas Avīze" piekto reizi veicis žurnālistu, treneru, funkcionāru un ekspertu balsojumu par gada labāko Latvijas hokejistu, un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers tajā triumfējis otro gadu pēc kārtas un trešo reizi kopumā.
Edgars Buncis (pa labi). Foto: LHF
9

Buncis: ''Uz Ziemassvētkiem hokeja līdzjutēji varēs iepriecināt tuviniekus''

LETA. 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis piektdien apstiprināja, ka tirdzniecība uz atsevišķām pasaules čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas Rīgā, sāksies ātrāk nekā tas tika plānots.
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
42

Merzļikins: "Pirms PČ izlasē centos izveidot ķīmiju, bet daži par to pat nepateica paldies"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai gatavošanos turpina Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš intervijā medijam MVP dalījās pārdomās par to, kāpēc maijā notikušais pasaules čempionāts izvērties tik nesekmīgs.