Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Marenis: "Kad ripa ir zonā, zviedri nāk virsū ar diviem cilvēkiem un mēģina noēst"

Marenis: "Kad ripa ir zonā, zviedri nāk virsū ar diviem cilvēkiem un mēģina noēst"
Rihards Marenis. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas izlases uzbrucējs Rihards Marenis, kurš Zviedrijā aizvadījis divus gadus un tur spēlēs arī nākamajā sezonā, pirms gaidāmās cīņas pret zviedriem uzsvēra, ka jābūt gataviem sāncenšu presingam.

Rihards Marenis 2020. gada septembrī devās uz Zviedrijas trešo līgu, bet tagad nopelnījis līgumu ar otrās līgas vienu no favorītēm "MoDo", kam zviedru hokeja vēsturē ir īpaša vieta. "Slidojošs un ātrs hokejs. Visu laiku mēģina uzbrukt, no jebkuras pozīcijas – tiklīdz aizsardzībā tiek pie ripas, trīs četri spēlētāji skrien uz priekšu. Labi spēlē ar ripu," Zviedrijas hokeju raksturoja Marenis. Viņš gan atzina, ka pasaules čempionātā nav redzējis nevienu nākamās pretinieces maču.

"Treniņā bija uzdevumi un nianses, kas vērstas tieši uz zviedriem un kas mums būs jādara. Kad ripa ir mūsu zonā, viņi uzbrukumā nāk ar diviem cilvēkiem un mēģina noēst pretiniekus. Ātri jādod ripiņa pa bortu augšā, jāgriež vidū un jāmēģina tikt ārā no zonas," pauda Marenis. "Jāspēlē stabili un nedrīkst pelnīt stulbus noraidījumus. Jāspēlē vienkārši. Zviedri ir ļoti labi ar ripu, ļoti ātri."

Latvijas izlase turnīra sešos mačos vadībā pēc pirmās trešdaļas bijusi tikai vienu reizi – 1:0 pret somiem. Savukārt izgāzti vairāki pirmie periodi – 0:3 pret amerikāņiem, 0:5 pret čehiem, 0:2 pret britiem. Marenis sacīja, ka tā drīzāk esot nejaušība, nevis likumsakarība. "Kaut kā nespējam ieskrieties no paša starta. Bet vismaz sev esam parādījuši, ka turpinājumā varam spēlēt solīdi, ka varam atgriezties spēlē. Tas, ka nepadodamies, ir svarīgi. Tas parāda, ka neesam vienaldzīgi. Kaut kā neesam atraduši, kā ieskrieties no paša starta."

Cīņa pret Zviedriju sāksies pulksten 12:20, bet Latvijas izlases uzbrucējs atzina, ka viņam tas nekādas problēmas nesagādājot. "Man pat patīk no rīta. Jau sen saku, ka visas spēles varētu aizvadīt no rīta, bet – tad laikam fani nenāktu uz spēlēm," pauda Marenis.

Viņš šodienas treniņā slidoja vienā virknējumā ar Denisu Smirnovu un Klāvu Veinbergu, un Latvijas izlases ceturtais virknējums pasaules čempionāta gaitā piedzīvojis visvairāk izmaiņu. Marenis sāka kopā ar Smirnovu un Nikolaju Jelisejevu, kuru turpinājumā aizstāja Renārs Krastenbergs.

"Man šķiet, ātrākais veids, kā atrast ķīmiju, ir runāšana savā starpā. Jārunā laukumā, jārunā ārpus laukuma, ja gribi, lai partneri zina tavas nianses, vai pašu interesē viņu stils. Kopumā jau visas maiņas spēlē pēc vienas sistēmas, tāpēc nevajadzētu būt problēmām. Ja runājam un ja spēlējam kopā, tad rodas ķīmija. Ja katrs braukā apkārt un no distances skatās, kā citi cīnās, tad nekāda ķīmija neradīsies."

Marenis sacīja, ka mačs pret zviedriem viņam neesot īpaši principāls. "No otras puses, būtu forši, ja pret zviedriem varētu atzīmēties," pauda uzbrucējs, kurš šosezon otrajā līgā 33 spēlēs guva 36 punktus. Pasaules čempionāta sešos mačos Marenis ir bez punktiem.

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle


Teodors Bļugers. Foto: Pittsburgh Penguins
37

Bļugers trešo reizi atzīts par Latvijas gada labāko hokejistu

Laikraksts "Latvijas Avīze" piekto reizi veicis žurnālistu, treneru, funkcionāru un ekspertu balsojumu par gada labāko Latvijas hokejistu, un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers tajā triumfējis otro gadu pēc kārtas un trešo reizi kopumā.
Edgars Buncis (pa labi). Foto: LHF
9

Buncis: ''Uz Ziemassvētkiem hokeja līdzjutēji varēs iepriecināt tuviniekus''

LETA. 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis piektdien apstiprināja, ka tirdzniecība uz atsevišķām pasaules čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas Rīgā, sāksies ātrāk nekā tas tika plānots.
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
42

Merzļikins: "Pirms PČ izlasē centos izveidot ķīmiju, bet daži par to pat nepateica paldies"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai gatavošanos turpina Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš intervijā medijam MVP dalījās pārdomās par to, kāpēc maijā notikušais pasaules čempionāts izvērties tik nesekmīgs.