Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

R. Ābols: "Tik ļoti gribas pārstāvēt savu dzimteni, ka tas pārvēršas liekā stresā"

R. Ābols: "Tik ļoti gribas pārstāvēt savu dzimteni, ka tas pārvēršas liekā stresā"
Rodrigo Ābols. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šodien smagu uzvaru pasaules čempionātā izcīnīja Latvijas hokeja izlase, kas atspēlēja divu vārtu deficītu un ar 4:3 pārspēja Lielbritāniju, tiekot pie trešās uzvaras sešos mačos. Komandas kapteinis Rodrigo Ābols atzina, ka bļaustīties starp trešdaļām nebūtu labākais ceļš, jo tas radītu papildus stresu.

"Ko varu pateikt… Mums viss čempionāts ir grūts. Esmu priecīgs, ka parādījām raksturu. Uz soliņa bija karsti, bet atradām veidu, kā nomierināt nervus. Prieks par visiem. Prieks par otro vairākumu, kas atrisināja spēli. Cepuri nost viņiem un pārējiem, kas darīja savu darbu," teica Rodrigo Ābols.

"Pirmajā trešdaļā devām viņiem pārāk daudz laika, visur bijām ļoti pasīvi, daudz atkāpāmies. Pārtraukumā norunājām, ka jāspēlē aktīvāk, jāforsē viņus kaut ko izdarīt, nevis jādāvina momenti. Otrajā golā es pazaudēju savu cilvēku, pirmajā varbūt pārāk agresīvi uzgājām. Tā sanāca, tāds ir hokejs, bet vēlreiz – prieks par to, ka nenolaižam spārnus. Ar raksturu visi savācāmies," stāstīja komandas kapteinis.

Latvijas izlase otros, trešos un arī ceturtos vārtus guva vairākumā, taču – to paveica otrā brigāde. "Pirmajā reizē vispār neiegājām zonā, pat tuvu nebijām, lai ieietu, nevinnējām iemetienus. Katram jāpaskatās uz sevi spogulī. Kaut kur nav ķīmijas," par pirmā vairākuma sniegumu kritisks bija Ābols, pievēršoties arī pats sev.

"Grūti man tie čempionāti. Nezinu, kāpēc nav tik labi, kā pašam gribētos, ja salīdzina, kā spēlēju klubā un kā – izlasē. Sāku līst uz vārtiem, jo tas ir tas, ko ikdienā daru klubā. Tad atnāku uz izlasi un – uzreiz esmu cits spēlētājs. Sarāvies sevī. Vairāk tādus momentus, un tad atnāks gan pārliecība, gan ticība, arī miers. Tik ļoti gribas vinnēt, tik ļoti gribas pārstāvēt savu dzimteni, ka tas varbūt pārvēršas liekā stresā, kas traucē spēlēt," pauda Ābols.

Pret Lielbritāniju viņš aizvadīja 21:35 minūtes, izpildīja piecus metienus, uzvarēja 58,33% iemetienu, bet maču pabeidza ar negatīvu lietderību -1.

Gan pēc pirmās, gan pēc otrās trešdaļas Latvijas izlase atradās iedzinējos (0:2, 2:3), bet Ābols atklāja, ka ģērbtuvēs atmosfēra bijusi diezgan mierīga. "Kad nonācām iedzinējos, mēs nespēlējām to, ko bijām sarunājuši. Bija mirkļi, kad spēlējām, un tad arī pārņēmām iniciatīvu. Runājām, ka mūsu spēks ir ātrums, un, kad spēlējām ātri, viņiem radās problēmas. Centāmies visu izrunāt mierīgi. Jau tā bija redzams, ka ripa bieži pārlec, neiziet piespēle. Bļaustīšanās radītu lieku stresu, nebūtu tā vērts."

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle


, 2022-05-22 20:13, pirms 2 gadiem
Ja gribas pārstāvēt, kā pirmajā periodā, tad labāk savu "patriotismu" paturēt pie sevis.
Jūs 1.per bijāt nevis pasīvi, bet cerējāt, ka briti paši sevi uzvarēs.
Sliņķi
, 2022-05-22 20:22, pirms 2 gadiem
Gan jau puikas apbružasies.
Pārāk liels spiediens no faniem ,žurnālistiem un sabiedrības.
Tādēļ arī stīvums un paralīze
, 2022-05-22 21:12, pirms 2 gadiem
Normals attaisnojums par drausmigu speli, no chalja, kurs vareja spelet NHL
, 2022-05-23 01:05, pirms 2 gadiem
Profesionāli hokejisti parasti nevērtē savus pretiniekus, bet iet uz laukuma spēlēt hokeju. Mūsu izlase atpalikusi, bērnudārzs, streso uz laukuma.
, 2022-05-23 03:02, pirms 2 gadiem
rediss77 rakstīja: Normals attaisnojums par drausmigu speli, no chalja, kurs vareja spelet NHL
domaju ka ir bijusi piedavajumi braukt uz AHL sisties un meginat tikt NHL,bet nu daudzi to negrib,uzreiz grib vienvirziena ligumu un samera normalu lomu komanda.. domaju Rodrigo ir viens no tiem cilvekiem
, 2022-05-23 10:02, pirms 2 gadiem
Mans redzējums - šis ir pirmais gads, kad izpildītājiem jāuzņemas ne tikai metēju, bet arī līdera lomu un džeki ar šo titulu emocionāli netiek galā. Vienmēr izlasē ir bijis kāds vecais (Lauris, Kaspars) aiz kura muguras paslēpties. Šobrīd džeki jūtas, kā ūdenī iemesti kaķēni, kuriem ne tikai jāmet vārti, bet arī ģērbtuvē jābūt tiem, kas diktē fonu. Tāds Balcers, kuram ir A burts uz krūtīm nekad nav bijis runātājs. Pirmajā čempionātā citi spēlētāji domāja, ka autobusā iekāpis līdzjutējs nevis topošā zvaigzne.
, 2022-05-23 11:35, pirms 2 gadiem
"Tik ļoti gribas vinnēt, tik ļoti gribas pārstāvēt savu dzimteni, ka tas varbūt pārvēršas liekā stresā, kas traucē spēlēt"

Šādi vārdi būtu jādzird no katra LV hokejista, neviens spēlēt izlasē nav jāpierunā.
, 2022-05-23 12:24, pirms 2 gadiem
j888 rakstīja: Gan jau puikas apbružasies.
Pārāk liels spiediens no faniem ,žurnālistiem un sabiedrības.
Tādēļ arī stīvums un paralīze
Kads spiediens? Mes ko, pec madalam ejam?
, 2022-05-23 15:58, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: Kads spiediens? Mes ko, pec madalam ejam?
ceturtdaļfināla uzstādījums jau arī rada spiedienu, ja ņem vērā, ka mūsējiem tas ir pieteikami grūts uzdevums.
Teodors Bļugers. Foto: Pittsburgh Penguins
37

Bļugers trešo reizi atzīts par Latvijas gada labāko hokejistu

Laikraksts "Latvijas Avīze" piekto reizi veicis žurnālistu, treneru, funkcionāru un ekspertu balsojumu par gada labāko Latvijas hokejistu, un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers tajā triumfējis otro gadu pēc kārtas un trešo reizi kopumā.
Edgars Buncis (pa labi). Foto: LHF
9

Buncis: ''Uz Ziemassvētkiem hokeja līdzjutēji varēs iepriecināt tuviniekus''

LETA. 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis piektdien apstiprināja, ka tirdzniecība uz atsevišķām pasaules čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas Rīgā, sāksies ātrāk nekā tas tika plānots.
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
42

Merzļikins: "Pirms PČ izlasē centos izveidot ķīmiju, bet daži par to pat nepateica paldies"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai gatavošanos turpina Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš intervijā medijam MVP dalījās pārdomās par to, kāpēc maijā notikušais pasaules čempionāts izvērties tik nesekmīgs.