Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

A. Ābols: "Lielbritānija vietu šeit ir nopelnījusi, ne nopirkusi"

A. Ābols: "Lielbritānija vietu šeit ir nopelnījusi, ne nopirkusi"
Foto: IIHF

Šodien Latvijas hokeja valstsvienība pasaules čempionāta ietvaros spēkosies pret Lielbritāniju, kam ne reizes nav zaudēts – kopš neatkarības atgūšanas pret britiem spēlēts piecreiz, izcīnot četras uzvaras un 1999. gadā aizvadot bezvārtu neizšķirtu. Artis Ābols vērsa uzmanību pretinieku pieredzei.

"Viņi tik tiešām spēlē. Arī šovakar redzēsiet – pret lielajām komandām saspringtās un grūtās situācijās savā zonā viņi meklē un bieži arī atrod piespēli, nevis vienkārši aizmet ripu prom. Kaut kādu apsvērumu dēļ viņi atrodas šeit – nav jau nopirkuši vietu," teica Artis Ābols.

Viņš norādīja, ka pretinieku centību iziet no zonas ar piespēlēm var izmantot savā labā, taču – presingam jābūt organizētam. "Paskatījāmies video no iepriekšējām spēlēm, un mums jābūt daudz organizētākiem gan ar, gan bez ripas. Lai pārtvertu piespēles, labi jāspēlē ar nūjām. Ja izdosies, momenti radīsies."

Lielbritānija ir bez uzvarām, pēdējos trīs mačos pret favorītiem paliekot bez vārtiem – 0:6 pret Zviedriju, 0:3 pret Amerikas Savienotajām Valstīm un 0:6 pret laukuma saimniekiem somiem. Vienīgais punkts nopelnīts turnīra otrajā mačā, kad briti trešajā periodā atspēlēja trīs vārtu deficītu un nonāca līdz bullīšiem pret Norvēģiju – 3:4.

"Tas parāda sīkstumu. Pēc hokeja mērauklas tā ir pieredzējusi komanda – padsmit spēlētāju virs 30 gadiem. Ar visām komandām pirmajā periodā viņi ir cīkstējušies, bet spēles otrajā pusē varbūt sāk pagurt un lūzt. Taču pret Norvēģiju – tur norvēgiem likās, ka spēle ir kabatā, bet trešajā periodā tika atspēlēts 0:3," teica Ābols.

Ja Latvija vairākumā turpina meklēt labāko izvietojumu un ideālo kombināciju, tad Lielbritānijas problēmas nevienādos sastāvos ir vēl lielākas. Britiem nav izdevies izmantot nevienu no 12 vairākumiem. Pasaules čempionātā nav vairs nevienas citas komandas, kurai būtu mazāk par diviem vairākuma vārtiem. Arī mazākums Lielbritānijai krietni buksē – pēdējā vieta starp Tamperes komandām, kopējā ieskaitē apsteidzot tikai Kazahstānu.

"Skaidrs, ka tur nav ne Zviedrijas, ne Čehijas ar Pastrņāku priekšgalā izpildījums, bet – viņi vietu šeit ir nopelnījuši, ne nopirkuši," brīdināja Ābols.

"Diezgan lielu spēles daļu aizvadījām trīs maiņās, vairākiem uzbrucējiem bija ļoti liels spēles laiks. Brīvdiena nāca par labu. Svētdienas rīts… Kā treneris vienmēr gribi, lai treniņā viss iet kā pa diedziņu. Bet – bija, kā bija. Līdz pēcpusdienai vēl ir laiks, un cerams, ka čaļi būs gatavi," pauda Ābols.

Uzvarā pret Austriju vairāk par 20 minūtēm uz ledus aizvadīja trīs uzbrucēji – Rodrigo Ābols (25:16), Rūdolfs Balcers (24:54), Ronalds Ķēniņš (23:31).

"Mums spēle brīžiem aiziet, brīžiem sāk ķerties visai komandai. Savu līmeni, savu potenciālu neesam parādījuši. Grūti teikt kāpēc. Varbūt atbildības sajūta? Pret somiem spēlējām ļoti labi – visi gāja un cīnījās. Varbūt šis ir mūsu mazvērtības komplekss? Norvēģija, Austrija – komandas, kas mums obligāti jāuzvar, un tas uzliek lielāku atbildības sajūtu. Bet – profesionālais sports ir psiholoģija un spiediens. Ja ar to netiec galā, tad parādīt labu rezultātu ir grūti."

Ābols atzina, ka pret rupjajām kļūdām, kas tiek pielaistas savā zonā, ir tikai viena recepte: "Video un treniņš. Hokejs ir ātrākā sporta spēle pasaulē, un viss notiek zibenīgi. Ir brīži, kad pārcenšas – noskrien par zemu, par daudz."

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle


, 2022-05-22 17:55, pirms 2 gadiem
Tieši tā briti spēle neslikti
, 2022-05-22 17:56, pirms 2 gadiem
Ja briti vinnē un Austrija ar pagarinājumu uzvar britus un briti uzvar musejos Latvija kritis ārā
Teodors Bļugers. Foto: Pittsburgh Penguins
37

Bļugers trešo reizi atzīts par Latvijas gada labāko hokejistu

Laikraksts "Latvijas Avīze" piekto reizi veicis žurnālistu, treneru, funkcionāru un ekspertu balsojumu par gada labāko Latvijas hokejistu, un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers tajā triumfējis otro gadu pēc kārtas un trešo reizi kopumā.
Edgars Buncis (pa labi). Foto: LHF
9

Buncis: ''Uz Ziemassvētkiem hokeja līdzjutēji varēs iepriecināt tuviniekus''

LETA. 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis piektdien apstiprināja, ka tirdzniecība uz atsevišķām pasaules čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas Rīgā, sāksies ātrāk nekā tas tika plānots.
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
42

Merzļikins: "Pirms PČ izlasē centos izveidot ķīmiju, bet daži par to pat nepateica paldies"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai gatavošanos turpina Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš intervijā medijam MVP dalījās pārdomās par to, kāpēc maijā notikušais pasaules čempionāts izvērties tik nesekmīgs.