Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Šilovs par apskāvienu ar Merzļikinu: "Emocijas gāzās ārā"

Šilovs par apskāvienu ar Merzļikinu: "Emocijas gāzās ārā"
Artūrs Šilovs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Piektdienas vakarā otro uzvaru pasaules čempionātā guva Latvijas hokeja izlase, kas pēcspēles metienos ar 4:3 pieveica austriešus. 21 gadu vecajam debitantam Artūram Šilovam tas bija pirmais panākums šādā līmenī, un sarunā ar Latvijas žurnālistiem viņš atzina, ka emocijas gāzušās ārā.

Atvairījis izšķirošo bullīti un izcīnījis pirmo uzvaru pasaules čempionātā, Artūrs Šilovs metās komandas virzienā un apskāva Elvi Merzļikinu, kurš pirmo reizi turnīrā spēli vēroja no malas. "Tas radās acumirklī. Prieks par pirmo uzvarēto spēli, un tad emocijas gāzās ārā," pauda Šilovs. Par to, ka tieši viņš sargās valstsvienības vārtus, treneri debitantu informējuši pirms rīta treniņa.

"Bija saspringta spēle. Viņi ir mūsu konkurenti, un cīnījāmies par punktiem. Teiktu, ka visvairāk darba man bija trešajā periodā, arī pirmajā kaut kas bija. Protams, nebija viegli. Otrajā trešdaļā mēs dominējām, tad viņi pārņēma iniciatīvu un dominēja. Jā, vienu viņi iemeta, bet – noturējām un pēc tam vinnējām bullīšos," sacīja Šilovs.

Viņš tika galā ar 29 no 32 metieniem, kā arī atvairīja četrus no pieciem bullīšiem. Viņu pārspēja tikai mazais austriešu aizsargs Dominiks Heinrihs, kurš guva vārtus arī pamatlaikā. "Skatos, uz kuru pusi pretinieks tur nūju, kāds viņam ātrums, ko viņš varētu darīt. Cenšos pielīdzināties," par pieeju bullīšiem atklāja Šilovs. "Satvēriens ietekmē leņķi, ar kādu viņš nāk klāt. Tas ir ļoti svarīgs faktors."

Bija brīži, kuros emocijas sita augstu vilni un asumos iesaistījās arī vārtsargs, bet Šilovs tos sauca par spēles momentiem. "Katrs grib uzvarēt, katrs darīs visu, lai uzvarētu." Tāpat viņš mača gaitā ripu atvairīja ar ķiveri: "Mēģināju izdarīt visu, lai atvairītu metienu."

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle


, 2022-05-21 01:40, pirms 2 gadiem
Seksigi
, 2022-05-21 02:50, pirms 2 gadiem
simpatigs,atrktivs,piezemets labakas ipasiibas kuras piemit cilvekam , 3sso ne jau vinss ielaida, Mamssica 55 no kajas nu tur kur ssnnore apavus atleca ripa ,vairakas reizes skatijos atkartojumu par lielu LATVIJU
, 2022-05-21 02:51, pirms 2 gadiem
Tak skudra bija nhl vartsargs.
, 2022-05-21 08:01, pirms 2 gadiem
Šilovam normāls mačs. Jāatzīst gan, ka meistarīgāks pretinieks būtu iemetis vēl kādus trīs golus. Bullīšos Šilovs daudz pārliecinošāks par bezcerīgo Merzļikinu.
, 2022-05-21 08:07, pirms 2 gadiem
Taču noskatoties spēles gan ar Austriju, gan ar Norvēģu, radās iespaids, ka Latvijas līmenis jau kļuvis zemāks par šīm valstīm. Šoreiz vienkārši noveicās...
, 2022-05-21 08:10, pirms 2 gadiem
...Var saprast spēlētāju lielo prieku pēc uzvaras bullīšos - tika uzvarēta spēcīgāka komanda...
, 2022-05-21 08:39, pirms 2 gadiem
tornis rakstīja: Taču noskatoties spēles gan ar Austriju, gan ar Norvēģu, radās iespaids, ka Latvijas līmenis jau kļuvis zemāks par šīm valstīm. Šoreiz vienkārši noveicās...
Es neteiktu ka zemāks, tās valsts vienības ir krietni pielikušas klāt savai meistarībai. Manā skatījumā spēle bija kolosāla.
, 2022-05-21 08:48, pirms 2 gadiem
tornis rakstīja: ...Var saprast spēlētāju lielo prieku pēc uzvaras bullīšos - tika uzvarēta spēcīgāka komanda...
Kāda spēle, tāds rezultāts. Meistarība sāk pamazām kristies. Latvijas izlasi labāk uzticēties vadīt kādam ārzemju trenerim, ar pieredzi. Latvijā tādu nav.
, 2022-05-21 09:00, pirms 2 gadiem
BirojuBirojs4 rakstīja: šodien lidlā akcija uz smadzenēm, mošk sanāk tev papildināt kaut ko.
Nu pirms atvērt muti, būtu ieskatījies spēļu statistika, metienu skaitā utt...
, 2022-05-21 09:00, pirms 2 gadiem
Džons 2 rakstīja: Kāda spēle, tāds rezultāts. Meistarība sāk pamazām kristies. Latvijas izlasi labāk uzticēties vadīt kādam ārzemju trenerim, ar pieredzi. Latvijā tādu nav.
DDDD
ārzemju treneris iemācīs tehniku ?
Nopietni ?
Meistarība nevis sāk kristies ,bet ar vien vairāk pieaug konkurence .
Lūk šī pati Austrija uzvarēja Čehiju. Un tikai nesaki ,ka čehu līmenis tā ir krities
, 2022-05-21 09:03, pirms 2 gadiem
tornis rakstīja: ...Var saprast spēlētāju lielo prieku pēc uzvaras bullīšos - tika uzvarēta spēcīgāka komanda...
Man tev ir ļoti laba ziņa !
No mazvērtības kompleksu iztrūkuma tu toč nenomirsi🤧😭
, 2022-05-21 10:23, pirms 2 gadiem
j888 rakstīja: Man tev ir ļoti laba ziņa !
No mazvērtības kompleksu iztrūkuma tu toč nenomirsi🤧😭
Nu var redzēt, ka neskatījies austriešu spēli ar ASV un Čehiju. Ļoti liela atšķirība no tā kā ar tām komandām spēlēja Latvija. (Arī rezultāts manāmi atšķirās.) Tas un arī vakardienas spēles statistika liecina, ka Latvijai izdevās uzvarēt stiprāku komandu. Tā ir realitāte, un beidz lidināties pa mākoņiem un mētāties ar tukšu sarkasmu, kad nav faktu, ko minēt.
, 2022-05-21 10:51, pirms 2 gadiem
tornis rakstīja: Nu var redzēt, ka neskatījies austriešu spēli ar ASV un Čehiju. Ļoti liela atšķirība no tā kā ar tām komandām spēlēja Latvija. (Arī rezultāts manāmi atšķirās.) Tas un arī vakardienas spēles statistika liecina, ka Latvijai izdevās uzvarēt stiprāku komandu. Tā ir realitāte, un beidz lidināties pa mākoņiem un mētāties ar tukšu sarkasmu, kad nav faktu, ko minēt.
Labi , ka sportisti atšķiras no tevis.
Viņi cīnās , nevis sacer esejas par nevarēšanu un bezcerigo realitāti.
Un kurā skurstenī ir ierakstīts , ka Austrija ir kaut kāds tizluma etalons ?
, 2022-05-21 14:13, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Šilovam normāls mačs. Jāatzīst gan, ka meistarīgāks pretinieks būtu iemetis vēl kādus trīs golus. Bullīšos Šilovs daudz pārliecinošāks par bezcerīgo Merzļikinu.
Jāatzīst gan, ka tev nevajadzēja piereģistrēties atpakaļ!
, 2022-05-21 14:43, pirms 2 gadiem
crushader rakstīja: Pajoli visam komandam ir audzis limenis iznemot Latviju
Statistika saka ,ka nekas visām komandām nav audzis
Pirms 20 gadiem ,2002.gadā , izcīnījām 11.vietu.
Apmēram tas pats būs arī šogad
, 2022-05-21 14:56, pirms 2 gadiem
"Skatos, uz kuru pusi pretinieks tur nūju, kāds viņam ātrums, ko viņš varētu darīt. Cenšos pielīdzināties," par pieeju bullīšiem atklāja Šilovs. "Satvēriens ietekmē leņķi, ar kādu viņš nāk klāt. Tas ir ļoti svarīgs faktors."

Šo lūdzu iemūžunāt kādā no Šilova pirmajām treniņa zālēm!! Paldies. Par stipru Latviju!.
, 2022-05-21 15:36, pirms 2 gadiem
Ja jau pagājušā gadā, spēlējot Rīgā, bijām 11. vietā tad tagad 9. vai 10.v. ir progress. Kaut gan Vītoliņa komanda reizēm rāda "bērnu dārza' līmeņa aizsardzību. Lai veicas!...
, 2022-05-21 15:48, pirms 2 gadiem
tornis rakstīja: Taču noskatoties spēles gan ar Austriju, gan ar Norvēģu, radās iespaids, ka Latvijas līmenis jau kļuvis zemāks par šīm valstīm. Šoreiz vienkārši noveicās...
protams,ka ta tā var likties,ja pieci līderi uzreiz ir aizgājuši
, 2022-05-21 19:32, pirms 2 gadiem
thekurmis rakstīja: protams,ka ta tā var likties,ja pieci līderi uzreiz ir aizgājuši
Es gan neuzskatu, ka NOR vai AUT ir spēcīgākas par LV vai pat vienā līmenī, taču kuri ir tie 5 līderi, kuri aizgāja? Karsums? Es neteiktu, ka viņš vilka izlasi iepriekšējos gados. Daugaviņš? Cik ripas Kaspars iemeta OS vai PČ 2021., lai sauktu viņu par līderi? Tāpēc manā skatījumā vienīgie līderi, kuri aizgāja, ir Dārziņš un Meija. Dārziņš - komandas kapteinis, bullīšu meistars, vārtu guvējs, bet Meija - mazākuma speciālists. Līdz ar to, es neredzeu iemeslu uzskatīt, ka izlase stipri vājāka palika pēc OS.
, 2022-05-21 19:55, pirms 2 gadiem
Lex_X rakstīja: Es gan neuzskatu, ka NOR vai AUT ir spēcīgākas par LV vai pat vienā līmenī, taču kuri ir tie 5 līderi, kuri aizgāja? Karsums? Es neteiktu, ka viņš vilka izlasi iepriekšējos gados. Daugaviņš? Cik ripas Kaspars iemeta OS vai PČ 2021., lai sauktu viņu par līderi? Tāpēc manā skatījumā vienīgie līderi, kuri aizgāja, ir Dārziņš un Meija. Dārziņš - komandas kapteinis, bullīšu meistars, vārtu guvējs, bet Meija - mazākuma speciālists. Līdz ar to, es neredzeu iemeslu uzskatīt, ka izlase stipri vājāka palika pēc OS.
Padomā kur spēlē 'mūsu 2-4 maiņa un kā spēlē.
, 2022-05-21 20:52, pirms 2 gadiem
Šilovs Kanàda !!!
, 2022-05-22 00:20, pirms 2 gadiem
Lex_X rakstīja: Es gan neuzskatu, ka NOR vai AUT ir spēcīgākas par LV vai pat vienā līmenī, taču kuri ir tie 5 līderi, kuri aizgāja? Karsums? Es neteiktu, ka viņš vilka izlasi iepriekšējos gados. Daugaviņš? Cik ripas Kaspars iemeta OS vai PČ 2021., lai sauktu viņu par līderi? Tāpēc manā skatījumā vienīgie līderi, kuri aizgāja, ir Dārziņš un Meija. Dārziņš - komandas kapteinis, bullīšu meistars, vārtu guvējs, bet Meija - mazākuma speciālists. Līdz ar to, es neredzeu iemeslu uzskatīt, ka izlase stipri vājāka palika pēc OS.
līderis nav tikai tas, kurš var iemest. arī ģērbtuvē vajag spēcīgu balsi ar autoritāti. šiem jaunajiem gurķiem vajag kādu, kurš sapurināt spēs.
Teodors Bļugers. Foto: Pittsburgh Penguins
37

Bļugers trešo reizi atzīts par Latvijas gada labāko hokejistu

Laikraksts "Latvijas Avīze" piekto reizi veicis žurnālistu, treneru, funkcionāru un ekspertu balsojumu par gada labāko Latvijas hokejistu, un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers tajā triumfējis otro gadu pēc kārtas un trešo reizi kopumā.
Edgars Buncis (pa labi). Foto: LHF
9

Buncis: ''Uz Ziemassvētkiem hokeja līdzjutēji varēs iepriecināt tuviniekus''

LETA. 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis piektdien apstiprināja, ka tirdzniecība uz atsevišķām pasaules čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas Rīgā, sāksies ātrāk nekā tas tika plānots.
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
42

Merzļikins: "Pirms PČ izlasē centos izveidot ķīmiju, bet daži par to pat nepateica paldies"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai gatavošanos turpina Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš intervijā medijam MVP dalījās pārdomās par to, kāpēc maijā notikušais pasaules čempionāts izvērties tik nesekmīgs.