Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Rubīns nesatraucas par spēļu prakses trūkumu: "Toronto par visu bija parūpējušies"

Rubīns nesatraucas par spēļu prakses trūkumu: "Toronto par visu bija parūpējušies"
Kristiāns Rubīns. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šodien pirmo treniņu uz Tamperes ledus aizvadīja Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristiāns Rubīns, kurš piedalīsies savā trešajā pasaules čempionātā. Sarunā ar Latvijas žurnālistiem viņš norādīja, ka aizvadīt treniņu uzreiz pēc lidojuma bijis svarīgi gan fiziskajā, gan arī psiholoģiskajā ziņā.

"Fiziski jūtos tīri labi. Protams, aiz muguras ir diezgan garš lidojums, neesmu īsti izgulējies, bet – bija svarīgi uzkāpt uz ledus, izjust lielāku laukumu un patrenēties, lai vakarā būtu saldāks miegs," teica 24 gadus vecais Kristiāns Rubīns. Viņš sacīja, ka iepriekšējo reizi uz ledus kāpa sestdien, kad vēl atradās Toronto "Maple Leafs" rezervistos. Pēc komandas izstāšanās no Stenlija kausa Rubīnam pavērās ceļš pievienoties Latvijas izlasei.

"Patiesībā jau iepriekš biju izdomājis, ka braukšu uz pasaules čempionātu, ja radīsies tāda iespēja. Ja sezona beidzas ātrāk, tad došos uz izlasi," pauda Rubīns, kurš ceļu uz Somiju sāka pirmdienas vakarā pēc mūsu laika. Lidojums no Toronto veda caur Amsterdamu un tālāk uz Helsinkiem, bet sanākusi aizķeršanās, kuras dēļ Latvijas treniņš šodien tika pārbīdīts divas stundas vēlāk.

"Diemžēl pirmais lidojums aizkavējās, tāpēc nokavēju otro, bet – paspēju uz nākamo reisu. Sagatavošanās laiks nebija garš, bet saspringts – bija divas dienas, lai visu sagatavotu. Izkrāmētos no dzīvokļa, sapakotu visas mantas. Diezgan ātri tās dienas pagāja," norādīja Rubīns, kurš šodien uz ledus kāpa kopā ar savainoto aizsargu Artūru Kuldu, vārtsargu Gustavu Grigalu un turnīram nepieteikto uzbrucēju Klāvu Veinbergu.

Rubīns iepriekšējo spēli aizvadīja 30. aprīlī, kad viņam noslēdzās Amerikas Hokeja līgas regulārā sezona. Aizsargs ceturtdienas vakarā dosies laukumā pret čehiem un sacīja, ka spēļu prakses trūkumam nevajadzētu ietekmēt. "Vienmēr ceram uz to labāko, bet neesmu satraucies. Toronto bija labi treniņi, kamēr biju rezerves sastāvā – viņi par visu bija parūpējušies tā, lai nepieciešamības gadījumā mēs būtu gatavi iet sastāvā un palīdzēt."

Kristiāns Rubīns par savu lēmumu pievienoties Latvijas izlasei: "Pasaules čempionātā vienmēr ir sajūta, ka spēlē mājās. Izlasē ir draugi un čomi, ar kuriem kopā esmu uzaudzis un kopā spēlējis līdz šim. Pārstāvēt savu valsti vienmēr ir gods."

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle


Teodors Bļugers. Foto: Pittsburgh Penguins
37

Bļugers trešo reizi atzīts par Latvijas gada labāko hokejistu

Laikraksts "Latvijas Avīze" piekto reizi veicis žurnālistu, treneru, funkcionāru un ekspertu balsojumu par gada labāko Latvijas hokejistu, un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers tajā triumfējis otro gadu pēc kārtas un trešo reizi kopumā.
Edgars Buncis (pa labi). Foto: LHF
9

Buncis: ''Uz Ziemassvētkiem hokeja līdzjutēji varēs iepriecināt tuviniekus''

LETA. 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis piektdien apstiprināja, ka tirdzniecība uz atsevišķām pasaules čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas Rīgā, sāksies ātrāk nekā tas tika plānots.
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
42

Merzļikins: "Pirms PČ izlasē centos izveidot ķīmiju, bet daži par to pat nepateica paldies"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai gatavošanos turpina Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš intervijā medijam MVP dalījās pārdomās par to, kāpēc maijā notikušais pasaules čempionāts izvērties tik nesekmīgs.