Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Čehiju ar Pastrņāku priekšgalā pastiprinās vēl trīs NHL hokejisti

Čehiju ar Pastrņāku priekšgalā pastiprinās vēl trīs NHL hokejisti
Davids Pastrņāks. Foto: Sergei Belski/USA Today Sports/Scanpix

Čehijas hokeja izlasei pievienojies jau astotais Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājs. No Vašingtonas ''Capitals'' uz pasaules čempionātu devies aizsargs Mihals Kempnijs, kuram šis būs karjeras trešais čempionāts. Tāpat izlasē spēlēs Bostonas ''Bruins'' līderis Davids Pastrņāks un Toronto ''Maple Leafs'' pārstāvis Dāvids Kamfs. Latvija pret čehiem spēkosies pēc divām dienām.

Čehijas izlase pirms 2022. gada pasaules čempionāta B apakšgrupas spēles pret Latviju ieguvusi vēl vienu pastiprinājumu no Nacionālās hokeja līgas. Šodien pirmo treniņu tās rindās aizvadījis Nacionālās hokeja līgas (NHL) Vašingtonas ''Capitals'' aizsargs Mihals Kempnijs.

Kopā ar ''Capitals'' Kempnijs izstājās no Stenija kausa izcīņas, pirmajā kārtā ar 2-4 zaudējot Floridas ''Panthers''. Kempnijs izslēgšanas spēlēs gan nespēlēja, piedaloties 15 mačos regulārā turnīra laikā. Tajās spēlētājs guva vienus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, mačus noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu (-3). 24 spēles aizsargs aizvadīja Amerikas hokeja līgas (AHL) kluba Heršijas ''Bears'' sastāvā, izceļoties ar septiņām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu (-3).

Šis kļūs par hokejista trešo pasaules čempionātu. 2016. gadā astoņās spēlēs Kempnijs atdeva divas piespēles, bet 2017. gadā iemeta divus vārtus un vienu reizi rezultatīvi asistēja. Čehiem šajā turnīrā no NHL vēl palīdz arī tādi hokejisti kā Karels Vejmelka, Filips Hroneks, Radims Šimeks, Jakubs Vrāna, Tomāšs Hertls un Dominiks Simons.

Bez Kempnija Čehiju pastiprinās vēl divi NHL hokejisti - Bostonas ''Bruins'' viens no līderiem Davids Pastrņāks un Toronto ''Maple Leafs'' hokejists Davids Kampfs. Pastrņākam pēc izstāšanās no Stenlija kausa izcīņas esot bijušas nelielas veselības problēmas, taču tās nav kļuvušas par šķērsli, lai hokejists nevarētu pievienoties izlasei.

Sezonā uzbrucējs kļuva par vienu no labākajiem NHL vārtu guvējiem, 72 spēlēs gūstot 40 vārtus un atdodot 37 piespēles. Savukārt izslēgšanas septiņos mačos Pastrņāks guva trīs vārtus un atdeva tikpat piespēles. Sagaidāms, ka tieši pret Latviju ceturtdien hokejists aizvadīs pirmo spēli. Šis viņam kļūs par ceturto pasaules čempionātu - 2018. gada turnīrā uzbrucējs guva četrus vārtus un atdeva divas piespēles.

Pārliecība ir arī par Kristiāna Rubīna komandas biedra Dāvida Kamfa pievienošanos. 82 regulārās sezonas spēlēs hokejists iemeta 11 vārtus un atdeva 15 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas septiņās spēlēs izcēlās ar diviem precīziem metieniem vārtos. Hokejists vēl nav spēlējis Čehijas sastāvā pieaugušo pasaules čempionātā.

Pirmajās divās spēlēs tā guvusi uzvaru un piedzīvojusi zaudējumu. Pret Latviju tai paredzēts mačs pēc divām dienām plkst. 20:20.

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle


Slēpts komentārs: Bart Simpsons
, 2022-05-17 14:06, pirms 2 gadiem
Bart Simpsons rakstīja: Vairāk tie ir nhl flopi
flopi ne flopi, bet sākumā tur ir jātiek
, 2022-05-17 15:50, pirms 2 gadiem
Nu jobcik
, 2022-05-17 16:11, pirms 2 gadiem
Bart Simpsons rakstīja: Vairāk tie ir nhl flopi
Ja Pastrņaks ir flops, tad es nezinu kā varētu tevi raksturot!
, 2022-05-17 17:50, pirms 2 gadiem
Nelaikā tas pastiprinājums, Davids viens var visu nokārtot.
Tas Stenlija kauss varētu sākties pāris nedēļas vēlāk, lai mazāk paspēj izkrist un skriet uz PČ
Teodors Bļugers. Foto: Pittsburgh Penguins
37

Bļugers trešo reizi atzīts par Latvijas gada labāko hokejistu

Laikraksts "Latvijas Avīze" piekto reizi veicis žurnālistu, treneru, funkcionāru un ekspertu balsojumu par gada labāko Latvijas hokejistu, un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers tajā triumfējis otro gadu pēc kārtas un trešo reizi kopumā.
Edgars Buncis (pa labi). Foto: LHF
9

Buncis: ''Uz Ziemassvētkiem hokeja līdzjutēji varēs iepriecināt tuviniekus''

LETA. 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis piektdien apstiprināja, ka tirdzniecība uz atsevišķām pasaules čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas Rīgā, sāksies ātrāk nekā tas tika plānots.
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
42

Merzļikins: "Pirms PČ izlasē centos izveidot ķīmiju, bet daži par to pat nepateica paldies"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai gatavošanos turpina Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš intervijā medijam MVP dalījās pārdomās par to, kāpēc maijā notikušais pasaules čempionāts izvērties tik nesekmīgs.