Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Divkārtējais pasaules čempions Antila paliks mājās, arī Lehtere vairs nespēlēs KHL

Divkārtējais pasaules čempions Antila paliks mājās, arī Lehtere vairs nespēlēs KHL
Soms Marko Antila un ASV izlases hokejists Sems Lafertijs. Foto: IIHF

Pieredzējušais Somijas izlases uzbrucējs Marko Antila pieņēmis lēmumu nākamajā sezonā spēlēt pašmāju čempionātā, pievienojoties Oulu "Karpat". Iepriekšējās sešas sezonas viņš aizvadīja Helsinku "Jokerit" rindās.

37 gadus vecais Marko Antila ir Pekinas olimpisko spēļu čempions, tāpat viņa kontā ir divu pasaules čempionātu zelti. 2019. gadā milzis uz ledus bija Somijas izlases kapteinis un guva zeltu nesošos vārtus, bet šogad viņš desmit spēlēs izcēlās ar pieciem punktiem, kaut spēlēja ceturtajā maiņā.

Antila pievienojies Oulu "Karpat" komandai, kas pēdējās divas sezonas noslēgusi ceturtdaļfināla fāzē.

Līgumu ar Somijas čempioni Tamperes "Tappara" parakstījis 34 gadus vecais uzbrucējs Jori Lehtere, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Maskavas "Spartak" un 45 mačos guva 39 punktus. Gadu iepriekš tās pašas komandas rindās viņš 41 spēlē iekrāja 44 punktus, bet pirms tam spēlēja Sanktpēterburgas SKA.

Lehtere pārstāvējis arī Nacionālās hokeja līgas klubus Filadelfijas "Flyers" un Sentluisas "Blues". Savukārt Somijas izlasē viņš nav spēlējis kopš 2016. gada rudenī notikušā Pasaules kausa.

Izmantotie resursi:
https://karpat.fi/marko-anttila-vuo...
https://www.tappara.fi/fi-fi/articl...


, 2022-06-16 17:23, pirms 2 gadiem
Nezinu ,cik ar prātu apdalītam jābut ,lai pašlaik piekristu spēlēt krievijā.Redz šiem diviem prāta pietiek.
, 2022-06-16 17:31, pirms 2 gadiem
coffijs rakstīja: Nezinu ,cik ar prātu apdalītam jābut ,lai pašlaik piekristu spēlēt krievijā.Redz šiem diviem prāta pietiek.
nauda pāri visam.
pilnīgi pieļauju, ka no Latvijas hokeja sabiedrības ar būs , kas koka rubļus pelnīs moskovijā un slavinās huilo!
Slēpts komentārs: enkuzens
, 2022-06-16 17:42, pirms 2 gadiem
principā , ja esi kaut kāds baigais huilo piekritējs un sapuvušo rietumu nīdējs, tad nekādu problēmu braukt un pelnīt uz moskoviju. varēsi slavināt no skatuves huilo un saukt cīņā pret nacistiem!
bet ja esi kaut kāds šaubīgais vai aģentu ievilināts, kas tomēr pret moskovijas karu. tad visādi var iziet. vari arī gulagā attapties dzenoties pēc rubļiem.
p.s. moskovijā bez kara varēja mierīgi palikt bez nopelnītajiem rubļiem, tagad tas risks noteikti izaudzis ļoti liels. un ja tomēr tos rubļus samaksā. ko ar viņiem darīt?
, 2022-06-16 17:44, pirms 2 gadiem
enkuzens rakstīja: Kāda huilo slavināšana? Jasaprot ka sportista karjera nav mūžīga un ja nav piedāvajumu no citām vietām? Līmenis ta labs. Lai spēlē arī mūsējie,nevajag politiku ar sportu jaukt
viņi pat nesapratīs, kā tiks ievilkti huilo propogandā. tur tās lietas atstrādātas gadiem.
un politika ar sportu vienmēr ir tikusi jaukta. beidz tuftu dzīt.
, 2022-06-16 20:09, pirms 2 gadiem
enkuzens rakstīja: Kāda huilo slavināšana? Jasaprot ka sportista karjera nav mūžīga un ja nav piedāvajumu no citām vietām? Līmenis ta labs. Lai spēlē arī mūsējie,nevajag politiku ar sportu jaukt
nevajag politiku ar sportu jaukt - smuks Tu neesi, bet dumjš gan. Sports ir miksā ar politiku jau gandrīz 100 gadus!
Jasaprot ka sportista karjera nav mūžīga - jāsaprot, ka kauna traips karjerā gan var būt mūžīgs - kā Vetrovam (Vētram) un Tumanovam (Migliniekam)
, 2022-06-16 20:21, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: nevajag politiku ar sportu jaukt - smuks Tu neesi, bet dumjš gan. Sports ir miksā ar politiku jau gandrīz 100 gadus!
Jasaprot ka sportista karjera nav mūžīga - jāsaprot, ka kauna traips karjerā gan var būt mūžīgs - kā Vetrovam (Vētram) un Tumanovam (Migliniekam)
pie mums tas kauna traips izplēn ļoti ātri Tumanovs bija izlases treneris, Vētra tagad. Vītoliņš , kurš pēc Krimas okupācijas gozējās ar kolorado lentu uz moskaļu izlases soliņa u.t.t.
nemaz nebrīnos, ja pēc kāda laika piemēram tāds Naumovs parādīsies kādā izlasē vai Āboliņš video filmēs un stāstīs , ka nevajag jaukt sportu ar politiku
, 2022-06-17 00:04, pirms 2 gadiem
enkuzens rakstīja: Kāda huilo slavināšana? Jasaprot ka sportista karjera nav mūžīga un ja nav piedāvajumu no citām vietām? Līmenis ta labs. Lai spēlē arī mūsējie,nevajag politiku ar sportu jaukt
Izklausās, ka tu par naudu būtu gatavs dzimteni pārdot.
, 2022-06-17 09:19, pirms 2 gadiem
Redzēs, kas no mūsējiem būs izdomājuši vairs izlasē nespēlēt, bet labāk pelnīt lielo rubli... domāju, ka daudz tādu nebūs, bet pa kādam kadram var atrasties. Formāli bez stresa šajā (izlases)sakarā Dārzs varētu turpināt kapāt kādā kolhoza komē, jo izlasē jau viņš spēlēt ir beidzis un ja nebaidas pēc karjeras beigām no nepatīkamiem jautājumiem un neertām siutācijām vai greiziem skatiem veikalā...
, 2022-06-17 10:29, pirms 2 gadiem
als rakstīja: Redzēs, kas no mūsējiem būs izdomājuši vairs izlasē nespēlēt, bet labāk pelnīt lielo rubli... domāju, ka daudz tādu nebūs, bet pa kādam kadram var atrasties. Formāli bez stresa šajā (izlases)sakarā Dārzs varētu turpināt kapāt kādā kolhoza komē, jo izlasē jau viņš spēlēt ir beidzis un ja nebaidas pēc karjeras beigām no nepatīkamiem jautājumiem un neertām siutācijām vai greiziem skatiem veikalā...
vajadzīgs viņš tur kādam savos 38...
Teodors Bļugers. Foto: Pittsburgh Penguins
37

Bļugers trešo reizi atzīts par Latvijas gada labāko hokejistu

Laikraksts "Latvijas Avīze" piekto reizi veicis žurnālistu, treneru, funkcionāru un ekspertu balsojumu par gada labāko Latvijas hokejistu, un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers tajā triumfējis otro gadu pēc kārtas un trešo reizi kopumā.
Edgars Buncis (pa labi). Foto: LHF
9

Buncis: ''Uz Ziemassvētkiem hokeja līdzjutēji varēs iepriecināt tuviniekus''

LETA. 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis piektdien apstiprināja, ka tirdzniecība uz atsevišķām pasaules čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas Rīgā, sāksies ātrāk nekā tas tika plānots.
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
42

Merzļikins: "Pirms PČ izlasē centos izveidot ķīmiju, bet daži par to pat nepateica paldies"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai gatavošanos turpina Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš intervijā medijam MVP dalījās pārdomās par to, kāpēc maijā notikušais pasaules čempionāts izvērties tik nesekmīgs.