Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ķēniņš: "Uzvara varbūt nebija tā skaistākā, bet jāprot uzvarēt arī šādās spēles"

Ķēniņš: "Uzvara varbūt nebija tā skaistākā, bet jāprot uzvarēt arī šādās spēles"
Ronalds Ķēniņš. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas izlase, mača izskaņā spējot nosargāt uzvaru pār Norvēģiju (3:2), spēlēja kā saliedēta komanda, sarunā ar aģentūru LETA teica Latvijas valstsvienības uzbrucēja Ronalds Ķēniņš.

"Domāju, ka beidzot kārtīgi saspēlējāmies," izcīnīto uzvaru skaidroja Ķēniņš. "Pirmajā spēlē mums vēl nesanāca viss tik labi, sanāca, ka ieskrējāmies. Ņemot vērā kā spēlējām otrajā mačā, mēs noteikti bijām pelnījuši uzvaru. Un tagad vienkārši turpinājām tajā spēlē iesākto. Varbūt tas sākums nebija labākais un uzvara nebija tā glītākā, bet beigās nospēlējām kā komanda un izcīnījām šo uzvaru."

Mazāk nekā minūti līdz pamatlaika beigām Ķēniņš Latvijas vārtu priekšā saķērās ar norvēģi Andrēasu Martinsenu, abiem nopelnot divu minūšu sodus par rupjību. Pats hokejists norādīja, ka tik saspringtās spēļu galotnēs šādi noraidījumi piederas pie lietas. "Tas jau normāli tādas spēles beigās. Redzēju, ka mēs jau bijām nedaudz saguruši un vajadzēja pacīnīties nedaudz vairāk, lai varētu aiziet atpūsties pēc spēles," piebilda Ķēniņš.

Pirmajos divos mačos Latvija cieta neveiksmes pret ASV un Somiju, piekāpjoties attiecīgi ar rezultātiem 1:4 un 1:2, taču hokejists norādīja, ka izlasē noskaņojums tādēļ nebija mainījies un spēlētāji bija gatavi iet atkal laukumā un cīnīties par uzvarām. "Tagad bijām atpūtušies, tāpēc bija vairāk motivācijas, jo arī zinājām, ka bijām pelnījuši uzvaru pret Somiju. Varbūt nebija skaistākā spēle, bet svarīgi ir uzvarēt arī šādus mačus," stāstīja uzbrucējs.

Ķēniņš uzvarā pār Norvēģiju arī asistēja pirmajā vārtu guvumā, kad Rūdolfs Balcers pēc Kārļa Čukstes tālas piespēles saņēma ripu uzbrukuma zonā, piespēlēja to Ķēniņam, kurš tālāk aizvirzīja ripu Rodrigo Ābolam uz vārtu priekšu, kapteinim izvirzot vienību vadībā ar 1:0. Ceturtdien Latvijai pretī stāsies Čehija, un dienu vēlāk Latvija cīnīsies ar Austriju. Svētdien latvieši pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs 24.maijā ar maču pret Zviedriju.

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība

Izmantotie resursi:
LETA


Teodors Bļugers. Foto: Pittsburgh Penguins
37

Bļugers trešo reizi atzīts par Latvijas gada labāko hokejistu

Laikraksts "Latvijas Avīze" piekto reizi veicis žurnālistu, treneru, funkcionāru un ekspertu balsojumu par gada labāko Latvijas hokejistu, un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers tajā triumfējis otro gadu pēc kārtas un trešo reizi kopumā.
Edgars Buncis (pa labi). Foto: LHF
9

Buncis: ''Uz Ziemassvētkiem hokeja līdzjutēji varēs iepriecināt tuviniekus''

LETA. 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis piektdien apstiprināja, ka tirdzniecība uz atsevišķām pasaules čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas Rīgā, sāksies ātrāk nekā tas tika plānots.
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
42

Merzļikins: "Pirms PČ izlasē centos izveidot ķīmiju, bet daži par to pat nepateica paldies"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai gatavošanos turpina Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš intervijā medijam MVP dalījās pārdomās par to, kāpēc maijā notikušais pasaules čempionāts izvērties tik nesekmīgs.