Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Merzļikins: "Visu spēli tiesneši bija ļoti labi, bet tas viens lēmums…"

Merzļikins: "Visu spēli tiesneši bija ļoti labi, bet tas viens lēmums…"
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Sestdienas vakarā sāpīgu zaudējumu pasaules čempionātā piedzīvoja Latvijas hokeja izlase, kas ielaida trīs minūtes līdz beigām un ar 1:2 piekāpās mājiniecei Somijai. Spēles beigas pavadīja strīdīgi tiesnešu lēmumi, un tos izcēla arī Elvis Merzļikins.

"Tiešām žēl. Neesmu apmierināts ar pēdējo lēmumu, kur iedeva divīti. Visu spēli tiesneši bija ļoti labi, bet tas viens lēmums… Pats redzi, kāda bija spēle – tas bija playoff hokejs. Bet viņiem nedod divīšus par mugurā grūšanu, kur Bukartam pa degunu tek asinis… Tu joko tagad? Tas viens lēmums mani neapmierina. Viss pārējais bija labi, viņi paveica labu darbu, bet tas lēmums nebija pareizs," pauda Elvis Merzļikins, kurš allaž vairījies kritizēt tiesnešu darbu.

"Protams, nav patīkami, jo uzskatu, ka bijām pelnījuši vairāk nekā viņi. Mēs cīnījāmies no pirmās minūtes, no pirmā iemetiena. Uzreiz sākām viņus dauzīt. Mums nebija bail – gājām un spēlējām. Žēl čaļus, jo šodien tiešām cīnījāmies," pauda Merzļikins. "Vakardiena paliek vakardiena. Es jutos vainīgs, jo divi goli ir uz manas sirdsapziņas. Ja nebūtu ielaidis, būtu 2:1, kaut kas iekristu, kaut kur aizķertos. Šodien atkal… Tas ir NHL spēlētājs. Viņš atrod caurumu un tur arī ieliek. NHL neviens nejoko, neviens garām vārtiem nemet. Te bija brīdis, un viņš par to sodīja."

Somijas labā izšķirošos vārtus guva Nešvilas "Predators" pirmās maiņas centrs Mikaels Granlunds, kurš pret Latviju aizvadīja savu pirmo spēli turnīrā. Somiem bija problēmas ar latviešu aizsardzības uzlaušanu, un pēc pirmās trešdaļas mājiniekiem statistikā bija norādīti tikai divi metieni. Merzļikins gan to apšaubīja.

"Aizsardzība bija ideāla, bet statistika – tas, kas te notiek… Teikšu godīgi, pats pievērsu uzmanību, un tie metieni nav pareizi. Vakar bija pieci metieni jau sakrājušies, bet rādīja trīs. Pats skaties hokeju, seko līdzi un redzi, kā ir patiesībā," atzina Merzļikins, kurš vērtēja, ka Rīgā saņemtais atbalsts pārbaudes spēlē pret Kazahstānu bijis skaļāks nekā somu piepildītās arēnas sniegums.

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle


, 2022-05-15 02:31, pirms 2 gadiem
Nu nu,atkal vainīgi citi.Divītis bija pelnīts,un Elvīt jātur tuvais stūris..!
, 2022-05-15 03:35, pirms 2 gadiem
edmundo22 rakstīja: Nu nu,atkal vainīgi citi.Divītis bija pelnīts,un Elvīt jātur tuvais stūris..!
lasiit iemacies, vinsh runa nevis par pelniito diviti, bet par to, kuru neiedeva!!
, 2022-05-15 08:06, pirms 2 gadiem
WarOwl rakstīja: lasiit iemacies, vinsh runa nevis par pelniito diviti, bet par to, kuru neiedeva!!
Pats iemācies! Un rakstīt arī! Anallfabēts! Par abiem gadījumiem runa! Un patiesībā bija vēl! Un taisnība arī ka abās spēlēs Merzļikins salaida to ko tiešām augstas klases vārtsargs nedrīkst salaist! Labi ka pats atzīst ka viņam caurumi!
, 2022-05-15 08:29, pirms 2 gadiem
Muhameds99 rakstīja: Pats iemācies! Un rakstīt arī! Anallfabēts! Par abiem gadījumiem runa! Un patiesībā bija vēl! Un taisnība arī ka abās spēlēs Merzļikins salaida to ko tiešām augstas klases vārtsargs nedrīkst salaist! Labi ka pats atzīst ka viņam caurumi!
Pasaulē nav augstas klases varstargu ,jo Somija ir olimpiskie čempji ,pasaules sedraba un zelta komanda pedējos gados.
Un lai kļūtu par čempioniem viņi iemet visiem !
, 2022-05-15 10:24, pirms 2 gadiem
No 6 vārtiem 3 bija ņemami. Pret somiem bija jūtams NHL līmenis, Pirmkārt jau tas ka prot pamanīt metiena brīdi. Arī tad ja ir stipri nosegts. Pirms vairākiem gadiem Merzļikins intervijā teica. Ja neredzi metienu, pats esi vainīgs. NHL uzreiz viens no treneriem teicis, ka viņš ieradās tur.
, 2022-05-15 10:26, pirms 2 gadiem
noraidijums nebijalabs- sadu pa visu speli vareja dot desmitiem- nu zel...
, 2022-05-15 11:03, pirms 2 gadiem
Merzļikins visu spēli bija ļoti labs, bet tas viens gols tuvajā stūrī...

Dzierkals pārkāpa noteikumus, pie tam ļoti muļķīgi, un nevajadzīgi un deva iespēju tiesnesim pavilkt mājniekus. Neaizmirstiet, ka somi ir mājnieki, pret citiem visdrīzāk nedotu. Par Bukartu jāsaka kā ir, drīzāk spēka paņēmiens kā grūdiens, vienkārši ļoti sūdīgi sanāca, tā hokejā gadās - vai varēja dot 2 vai 2+2 es teiktu ka jā, bet nu spēle jau bija norakta.
, 2022-05-15 13:04, pirms 2 gadiem
Pagājšgad pret mājinieci Latviju neviens neko aiz ausīm nevilka nevajag te.
Teodors Bļugers. Foto: Pittsburgh Penguins
37

Bļugers trešo reizi atzīts par Latvijas gada labāko hokejistu

Laikraksts "Latvijas Avīze" piekto reizi veicis žurnālistu, treneru, funkcionāru un ekspertu balsojumu par gada labāko Latvijas hokejistu, un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers tajā triumfējis otro gadu pēc kārtas un trešo reizi kopumā.
Edgars Buncis (pa labi). Foto: LHF
9

Buncis: ''Uz Ziemassvētkiem hokeja līdzjutēji varēs iepriecināt tuviniekus''

LETA. 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis piektdien apstiprināja, ka tirdzniecība uz atsevišķām pasaules čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas Rīgā, sāksies ātrāk nekā tas tika plānots.
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
42

Merzļikins: "Pirms PČ izlasē centos izveidot ķīmiju, bet daži par to pat nepateica paldies"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai gatavošanos turpina Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš intervijā medijam MVP dalījās pārdomās par to, kāpēc maijā notikušais pasaules čempionāts izvērties tik nesekmīgs.