Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Balcers par Norvēģiju: "Ir meistari, kuri spēlē ātri, ir arī fiziskie spēlētāji"

Balcers par Norvēģiju: "Ir meistari, kuri spēlē ātri, ir arī fiziskie spēlētāji"
Rūdolfs Balcers. Foto: IIHF

Šodien Latvijas hokeja izlasei bija kopbildes diena un treniņš pilnā sastāvā, bet pirmdienas pēcspudienā sagaida pasaules čempionāta trešā spēle – pulksten 16:20 pretī stāsies Norvēģija. Uzbrucējs Rūdolfs Balcers par savām mājām sauc tieši Norvēģiju, un viņš sarunā ar Latvijas medijiem sacīja, ka zina vai pazīst teju visus pretinieku komandas spēlētājus.

"Laikam jau spēles pret Norvēģiju man ir principiālākas, bet īpaši par to nedomāju. Pirmajā čempionātā tā bija īpaša, bet tagad – vienkārši gribas vinnēt. Mums nav variantu zaudēt," pēc svētdien aizvadītā treniņa teica Rūdolfs Balcers. Viņš debiju pasaules čempionātā piedzīvoja tieši pret norvēģiem, 2018. gadā izceļoties ar diviem vārtiem – arī uzvaras šedevru pagarinājumā.

Pusaudža vecumā liepājnieks Balcers pārcēlās uz Norvēģiju, kur mitinās joprojām. Lai pievienotos Latvijas izlasei, viņš no Sanhosē lidoja uz mājām, bet dienu vēlāk ieradās Rīgā. "Pazīstu diezgan daudz spēlētāju – principā visi ir zināmi, komanda daudz nav mainījusies. Ienāk jauni čaļi, bet lielāko daļu hokejistu zinu," pauda Balcers.

Viņš piebilda, ka ar sastāva izmaiņām sāncenšu spēles stils nav mainījies, jo treneru korpuss palicis tas pats – Norvēģijas valstsvienību jau kopš 2016. gada vada Pēters Tūresens. Viņš savulaik bija Stavangeras "Oilers" galvenais treneris, Balceram ienākot pieaugušo hokejā. "Domāju, ka būs grūts pretinieks," pauda divus Norvēģijas titulus izcīnījušais uzbrucējs.

Ja Latvijas izlase šodien aizvadīja treniņu, norvēģiem bija spēle. Viņa trešajā periodā pamanījās izlaist trīs vārtu pārsvaru, tomēr bullīšos ar 4:3 pieveica Lielbritāniju. "Skatījos beigas. Angļi beigās normāli uzspieda, izlīdzināja spēli. Izdevās pavērt vaļā aizsardzību. Iedeva angļiem pārāk daudz iespēju. Vai tas par kaut ko liecina? Domāju, ka nē. Norvēģi noteikti nodomāja, ka ir vinnējuši, bet – hokejs beidzas pēc 60 minūtēm."

"Viņiem patīk pieturēt ripu, reizē Norvēģijas hokejs ir agresīvs, met ripu iekšā zonā, ātra komanda. Ir meistari, kuri spēlē ātri, ir arī fiziskie spēlētāji. Viņiem ir viss," pauda Balcers. Viņš atzina, ka spēlētāji pagaidām nav iepazīstināti ar norvēģu video ierakstiem, savukārt treniņā slīpētas nianses, kas varētu noderēt rītdienas mačā.

Aizvadījis blāvu atklāšanas spēli, Balcers vakar guva Latvijas izlases vienīgos vārtus pret Somiju. Līdz šim abos pasaules čempionātos, kuros Balcers piedalījies, viņš bijis komandas rezultatīvākais spēlētājs. "Jutos daudz labāk," salīdzinot mačus starp ASV un Somiju, teica Balcers. "Parasti, kad ir divas spēles divās dienās, man otrajā ir labāka pašsajūta. Viss bija labi."

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle


, 2022-05-15 23:40, pirms 2 gadiem
Ja, LV spēlēs to pašu hokeju kā pret Somiem, viss būs kārtībā. Bet, ja atkal "stulbi" pielāgosimies viņu stilam būs auzas, un līdzīga spēle kas LV nav vajadzīga. Uzreiz jāiet un jāmet goli. Zinu, ka var, bet vai spēsim savu spēli uzspiest, tas jau ir treneru darbs, lai iemācītu pretiniekus apturēt. Redzēsim ko mūsējiem būs samācījuši treneri.
, 2022-05-16 10:45, pirms 2 gadiem
vozā rakstīja: Ja, LV spēlēs to pašu hokeju kā pret Somiem, viss būs kārtībā. Bet, ja atkal "stulbi" pielāgosimies viņu stilam būs auzas, un līdzīga spēle kas LV nav vajadzīga. Uzreiz jāiet un jāmet goli. Zinu, ka var, bet vai spēsim savu spēli uzspiest, tas jau ir treneru darbs, lai iemācītu pretiniekus apturēt. Redzēsim ko mūsējiem būs samācījuši treneri.
Hokeja pēcgaršā H.Vasiļjevam bija līdzīgs viedoklis par to, kā jāspēlē pret Norvēģiju (18:00min). Bet šķiet neadz atšķirīga doma par to, ko var ņemt vērā no spēles ar Somiju.

https://sportacentrs.com/hokejs/pc_...
Teodors Bļugers. Foto: Pittsburgh Penguins
37

Bļugers trešo reizi atzīts par Latvijas gada labāko hokejistu

Laikraksts "Latvijas Avīze" piekto reizi veicis žurnālistu, treneru, funkcionāru un ekspertu balsojumu par gada labāko Latvijas hokejistu, un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers tajā triumfējis otro gadu pēc kārtas un trešo reizi kopumā.
Edgars Buncis (pa labi). Foto: LHF
9

Buncis: ''Uz Ziemassvētkiem hokeja līdzjutēji varēs iepriecināt tuviniekus''

LETA. 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis piektdien apstiprināja, ka tirdzniecība uz atsevišķām pasaules čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas Rīgā, sāksies ātrāk nekā tas tika plānots.
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
42

Merzļikins: "Pirms PČ izlasē centos izveidot ķīmiju, bet daži par to pat nepateica paldies"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai gatavošanos turpina Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš intervijā medijam MVP dalījās pārdomās par to, kāpēc maijā notikušais pasaules čempionāts izvērties tik nesekmīgs.