Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

A. Ābols: "Norvēģu līderi parādīja, ka aizsardzībā nav nekādi dievi"

A. Ābols: "Norvēģu līderi parādīja, ka aizsardzībā nav nekādi dievi"
Artis Ābols. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas hokeja izlasi pirmdien sagaida pasaules čempionāta trešā spēle – pulksten 16:20 pretī stāsies Norvēģija. Šodien tika aizvadīts treniņš pilnā sastāvā, un galvenā trenera Harija Vītoliņa asistents Artis Ābols sarunā ar Latvijas medijiem atzīmēja, ka Norvēģija ir sīksta komanda un ka Latvija pie zaudētām ripām plāno atkāpties tāpat kā pret somiem.

"Norvēģijas izlase vienmēr bijusi sīksta, un tāda tā noteikti būs arī rīt. Neredzēsim krasi atšķirīgas iezīmes no amerikāņu vai somu hokeja. Ja salīdzina iepriekšējās spēles, tad Norvēģija ir kaut kas pa vidu starp somu un amerikāņu hokeju," pēc šodien aizvadītā treniņa teica Artis Ābols. Latvijas izlase slidoja pilnā sastāvā, bet Artūra Kuldas spēlēšana ir zem jautājuma zīmes.

Norvēģi šodien tika pie pirmās uzvaras, bullīšos ar 4:3 pārspējot Lielbritāniju. Taču – sākoties noslēdzošajai trešdaļai, Norvēģijai bija 3:0 pārsvars, kas tika izsēts trīs ar pusi minūšu laikā. "Tas noteikti atstās iespaidu rīt, lai arī spēle nebija ātra. Divas trešdaļas Norvēģija kontrolēja ripu, viss ritēja mierīgi, un viņi domāja, ka tā būs līdz pat beigām. Bet – hokejs ir 60 minūšu spēle. Protams, uz tā rēķina centīsimies spēlēt aktīvi, bet pie zaudētām ripām tāpat atkāpsimies," norādīja Ābols.

Divus no norvēģu trim vārtiem iemeta pirmais virknējums, vairākumā izceļoties komandas kapteinim Matisam Ūlibam, kurš spēlē kopā ar savu brāli Kenu Andrē Ūlimbu un Matsu Ruseli-Ūlsenu. Taču – viņi arī ielaida divus vārtus vienādos sastāvos, tādējādi tiekot pie -2 lietderības. "Tas ir līderu trio, bet šodienas spēle parāda, ka aizsardzībā viņi nav nekādi dievi. It kā savā zonā visi pieci spēlē zemu, bet tāpat visus vārtus ielaida no vārtu priekšas," akcentēja Ābols.

"Mēs spēlēsim pragmatiski – tas tagad ir mūsu hokejs. Gribam būt organizēti un agresīvāki presingā nekā pret somiem, taču – ja ripa tiek zaudēta, tad pakaļ nedzīsimies un pēc zaudētām ripām spēlēsim tāpat, kā vakar," teica Ābols. Ņemot vērā, ka aizvadītas divas spēles divās dienās un vēl šodienas treniņš, rīt komanda plāno hokejistiem dot atpūtu – treniņš būs pēc brīvprātības principa.

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle


Teodors Bļugers. Foto: Pittsburgh Penguins
37

Bļugers trešo reizi atzīts par Latvijas gada labāko hokejistu

Laikraksts "Latvijas Avīze" piekto reizi veicis žurnālistu, treneru, funkcionāru un ekspertu balsojumu par gada labāko Latvijas hokejistu, un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers tajā triumfējis otro gadu pēc kārtas un trešo reizi kopumā.
Edgars Buncis (pa labi). Foto: LHF
9

Buncis: ''Uz Ziemassvētkiem hokeja līdzjutēji varēs iepriecināt tuviniekus''

LETA. 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis piektdien apstiprināja, ka tirdzniecība uz atsevišķām pasaules čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas Rīgā, sāksies ātrāk nekā tas tika plānots.
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
42

Merzļikins: "Pirms PČ izlasē centos izveidot ķīmiju, bet daži par to pat nepateica paldies"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai gatavošanos turpina Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš intervijā medijam MVP dalījās pārdomās par to, kāpēc maijā notikušais pasaules čempionāts izvērties tik nesekmīgs.