Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Latvijas izlase slīpē vairākumu, spēlēs četrās maiņās un gaida ASV presingu

Latvijas izlase slīpē vairākumu, spēlēs četrās maiņās un gaida ASV presingu
Elvis Merzļikins un Ronalds Ķēniņš. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šodien pirms pulksten desmitiem treniņu pirms pasaules čempionāta atklāšanas spēles aizvadīja Latvijas izlase, kam pretī stāsies Amerikas Savienotās Valstis. Komanda slidoja pilnā sastāvā, un galvenais treneris Harijs Vītoliņš atklāja, ka tiks pieteiktas četras maiņas un ierindā būs arī Ronalds Ķēniņš.

Treniņa pirmā puse tika veltīta ātruma vingrinājumiem un noslēguma metieniem, bet turpinājumā Latvijas valstsvienība slīpēja vairākumu. Lai gan vingrinājumi virknējumos netika pildīti, Rūdolfs Balcers, Rodrigo Ābols un Ronalds Ķēniņš slidoja sarkanajos kreklos, kamēr Nikolajs Jeļisejevs – baltajā, tādējādi skaidrs, ka pirmais virknējums iegūs savas oriģinālās aprises.

Otrajā maiņā plānoti Rihards Bukarts, Andris Džeriņš un Renārs Krastenbergs, trešajā – Roberts Bukarts, Oskars Batņa un Rihards Marenis, bet ceturtajā – Jeļisejevs, Deniss Smirnovs un Mārtiņš Dzierkals. Aizsargu pāri – Kristaps Zīle un Jānis Jaks, Roberts Mamčics un Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks un Kārlis Čukste, kā arī Arvils Bergmanis un Sandis Smons. Vārtos, protams, Elvis Merzļikins.

Arī vairākuma brigādes pēc Ķēniņa atgriešanās – viņš slimības dēļ nevarēja piedalīties pārbaudes spēlē pret Kazahstānu – atgriezušās iepriekš slīpētajos virknējumos. Pirmajā maiņā uz zilās līnijas Jaks, pie vārtiem Balcers, bet laukuma vidu dala Jeļisejevs, Ābols un Ķēniņš. Savukārt otrajā vairākuma brigādē Čukste uz zilās līnijas, Rihards Bukarts pie vārtiem, bet pa vidu Krastenbergs, Dzierkals un Roberts Bukarts.

Tāpat tika strādāts pie vairākuma pieci pret trim un četri pret trim. Šādā formātā no pirmās brigādes negatavojās Ķēniņš, bet no otrās – Dzierkals. Savukārt mazākumā kā pirmais četrinieks tika gatavoti Kulda, Mamčics, Marenis un Batņa.

"Vakar likās nu tā, bet šodien – pavisam cits ātrums," ceļošanas atstāto nogurumu un divu dienu pauzi skaidroja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš. Pasaules čempionāta atklāšanas mačā Latvijas izlasei pulksten 16:20 pretī stāsies Amerikas Savienotās Valstis. "Jauna komanda, ātra komanda. Redzējām spēli pret kanādiešiem, un tas bija tipisks Ziemeļamerikas hokejs. Jābūt gataviem, ka viņi presingos visas spēles garumā."

"Jāspēlē vienkārši un pēc iespējas ātrāk jādabū ripa ārā no savas zonas. Ja sāksim pieturēt, atvilkt, tad radīsies problēmas," spēles plāna vadlīnijas ieskicēja Vītoliņš. "Varbūt izskatīsies primitīvi, taču – pat ja zaudēsim ripu, tāpat pretiniekiem nāksies skriet pakaļ, atkal jāieiet zonā, un tur aizies spēks. Jāspēlē uz pretuzbrukumiem. Ja labi izveidosim vidējo zonu, tad tur radīsies iespējas. No amerikāņu puses būs spiediens, tāpēc jāizmanto savi momenti. Lai kā gribētos, mums nebūs 30 metienu, tāpēc – jāizmanto savas iespējas."

"Pēc pārbaudes spēlēm liekas, ka savstarpējā ķīmija ir atrasta. Visās maiņās spēlējam vienādu sistēmu – visi zina, kur jāiet, kādas pozīcijas jāieņem. Daudz atkarīgs no tā, cik daudz laukumā sarunāsimies, cik teiksim priekšā. Ir jārunā – tā palīdzi savam partnerim," pauda Vītoliņš.


, 2022-05-13 14:22, pirms 2 gadiem
Krastenbergam vajadzētu būt 1 vairākuma brigādē.
Teodors Bļugers. Foto: Pittsburgh Penguins
37

Bļugers trešo reizi atzīts par Latvijas gada labāko hokejistu

Laikraksts "Latvijas Avīze" piekto reizi veicis žurnālistu, treneru, funkcionāru un ekspertu balsojumu par gada labāko Latvijas hokejistu, un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers tajā triumfējis otro gadu pēc kārtas un trešo reizi kopumā.
Edgars Buncis (pa labi). Foto: LHF
9

Buncis: ''Uz Ziemassvētkiem hokeja līdzjutēji varēs iepriecināt tuviniekus''

LETA. 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis piektdien apstiprināja, ka tirdzniecība uz atsevišķām pasaules čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas Rīgā, sāksies ātrāk nekā tas tika plānots.
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
42

Merzļikins: "Pirms PČ izlasē centos izveidot ķīmiju, bet daži par to pat nepateica paldies"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai gatavošanos turpina Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš intervijā medijam MVP dalījās pārdomās par to, kāpēc maijā notikušais pasaules čempionāts izvērties tik nesekmīgs.