Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Rezultatīvais Marenis karjeru turpinās citā "Allsvenskan" klubā

Rezultatīvais Marenis karjeru turpinās citā "Allsvenskan" klubā
Rihards Marenis. Foto: vitahasten.se

Viens no šīs sezonas spilgtākajiem Latvijas hokeja leģionāriem Rihards Marenis vairs nespēlēs Zviedrijas pēc spēka otrās līgas “Allsvenskan” komandā “Vita Hasten”, bet karjeru turpinās citā šī čempionāta klubā. To sportists atklāj jaunākajā “Sportacentrs.com” podkāsta “Ārpus kadra” epizodē.

Šo sezonu 28 gadus vecais Marenis sāka Zviedrijas trešās līgas komandā “Kiruna”, kur – līdzīgi kā sezonu iepriekš – demonstrēja augstu rezultativitāti, un viņu nolīga līmeni augstāk esošā “Vita Hasten”. Jau savā debijā latvietis iemeta divus vārtus un turpinājumā demonstrēja augstu rezultativitāti, 33 mačos atzīmējoties ar 36 (21+15) punktiem. Marenim bija līgums ar “Vita Hasten” arī uz nākamo sezonu, taču tas netiks turpināts.

“Nepalikšu “Vita Hasten”, braukšu uz citu klubu, bet tas šobrīd vēl nav pilnībā oficiāli. Līdz ar to savu jauno klubu vēl nevaru atklāt,” Marenis šajā sezonā bija labākais komandas snaiperis un trešais rezultatīvākais “Vita Hasten” hokejists, kaut gan aizvadīja krietni mazāk maču nekā pārējie.

Sagaidāms, ka starpsezonā “Vita Hasten” piedzīvos lielas izmaiņas. Kaut gan pēc sarežģīta sezonas sākuma komandai izdevās saglabāt vietu “Allsvenskan” turnīrā, tā no amatiem atlaidusi trenerus. Marenis nenoliedz, ka vienības iekšienē īpatnību neesot trūcis.

Sezonas vidū pat uz soliņa bija jūtams, ka no treneru puses tiek risinātas politiskās spēlītes. Asistents pieņēma tādus lēmumus, ko, manuprāt, neviens cits treneris nekad nepieņemtu. Piemēram, vienubrīd aptuveni desmit spēles pēc kārtas pirmo maiņu nelaida laukumā uzbrukuma zonas iemetienos – tā vietā laukumā nāca ceturtais virknējums. Mums – pirmajai maiņai – sezonā kopā bija iemesti aptuveni 50 goli, kamēr ceturtajai – tikai pieci,” saka Marenis.

Marenis nenosauc savu jauno klubu, taču martā izskanēja runas, ka viņš varētu pārcelties uz pazīstamo “MoDo” vienību, kas šobrīd “Allsvenskan” izslēgšanas turnīrā cīnās par vietu Zviedrijas elites līgā jeb SHL.

“Labāks klubs, kas cīnās par tikšanu uz SHL. Saka, ka būs laba loma un spēles laiks, arī finansiālie apstākļi labāki,” neslēpj Marenis. “Gribu spēlēt. Protams, spēlēt SHL būtu superīgi, bet to darīt kā ceturtās maiņas hokejistam ar vidēji 7-8 minūtēm mačā – to es negribu.”

Šobrīd Marenis atrodas Latvijas izlases treniņnometnē, gatavojoties kārtējam pasaules čempionātam.

Svaigākā “Ārpus kadra” epizode ar Mareni būs redzama ceturtdien pulksten 21:00 TV4 kanālā, kā arī saruna būs pieejama portālā un populārākajās audio straumēšanas vietnēs. Tajā runājam ne tikai par savdabīgo dzīvi Zviedrijas trešajā līgā un dzīvošanu aiz polārā loka, bet arī izlasi, Bobu Hārtliju, Pekinas olimpiskajām spēlēm, psiholoģiju.


, 2022-04-13 22:56, pirms 2 gadiem
Marenis-Batņa lielisks tandēms izlases 4.maiņai vēl vajag tik 3 pareizo pielikt viņiem.
Teodors Bļugers. Foto: Pittsburgh Penguins
37

Bļugers trešo reizi atzīts par Latvijas gada labāko hokejistu

Laikraksts "Latvijas Avīze" piekto reizi veicis žurnālistu, treneru, funkcionāru un ekspertu balsojumu par gada labāko Latvijas hokejistu, un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers tajā triumfējis otro gadu pēc kārtas un trešo reizi kopumā.
Edgars Buncis (pa labi). Foto: LHF
9

Buncis: ''Uz Ziemassvētkiem hokeja līdzjutēji varēs iepriecināt tuviniekus''

LETA. 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis piektdien apstiprināja, ka tirdzniecība uz atsevišķām pasaules čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas Rīgā, sāksies ātrāk nekā tas tika plānots.
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
42

Merzļikins: "Pirms PČ izlasē centos izveidot ķīmiju, bet daži par to pat nepateica paldies"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai gatavošanos turpina Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš intervijā medijam MVP dalījās pārdomās par to, kāpēc maijā notikušais pasaules čempionāts izvērties tik nesekmīgs.