Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Granlunds no Stenlija kausa lidos palīgā Somijai, kovida dēļ tomēr nebūs Jokiharju

Granlunds no Stenlija kausa lidos palīgā Somijai, kovida dēļ tomēr nebūs Jokiharju
Mikaels Granlunds pirms četriem gadiem pret Latvijas izlasi. Foto: Reuters/Scanpix

Somijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Jere Lehtinens pavēstījis, ka komandu pasaules čempionātā savās mājās pārstāvēs Nešvilas "Predators" uzbrucējs Mikaels Granlunds, taču slimības dēļ nebūs Bufalo "Sabres" aizsarga Henri Jokirharju.

Nešvilas "Predators" vakar kļuva par pirmo komandu, kas izstājusies no Stenlija kausa izcīņas, ar 0-4 kapitulējot Kolorādo "Avalanche". Pēc sezonas beigām 30 gadus vecais centrs Mikaels Granlunds veicis medicīniskās pārbaudes un saņēmis atļauju no Nešvilas organizācijas doties uz pasaules čempionātu. "Mike ir sajūsmināts par spēlēšanu pasaules čempionātā, un viņam vajadzētu ierasties piektdien," atklāja Lehtinens. Somija pasaules čempionātu piektdien sāks pret Norvēģiju, bet sestdien tiksies ar Latviju.

2010. gada drafta devītais numurs Granlunds šosezon 80 spēlēs sakrāja 64 (11+53) punktus, 33 soda minūtes un negatīvu lietderību -9, bet Stenlija kausa četrās spēlēs izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Granlunds ir spēlējis piecos pasaules čempionātos (41 spēlē 10+28 punkti) un vienās olimpiskajās spēlēs (sešās spēlēs 3+4). Pirms gada uzbrucējs parakstīja četru sezonu līgumu par 20 miljoniem ASV dolāru. Granlunda ierašanās nozīmē 28 gadus vecā Podoļskas "Vityaz" centra Miro Āltonena svītrošanu no kandidātu saraksta. Āltonens Krievijas atklātā čempionāta sezonā izcēlās ar 42 (10+32) punktiem 44 spēlēs un Pekinā, sešās spēlēs tiekot pie četriem (3+1) punktiem, palīdzēja Somijai izcīnīt olimpisko zeltu. Savā vienīgajā pasaules čempionātā Āltonens 2017. gadā palika bez punktiem.

Kamēr Āltonens pasaules čempionātu izlaidīs sportisku iemeslu dēļ, veselības apstākļi Tamperē liegs spēlēt Zemgus Girgensona komandas biedram Henri Jokiharju. Atgriežoties no Eirotūres Stokholmā, visai izlasei tika veiktas kovida pārbaudes, un 22 gadus vecajam aizsargam tika konstatēta simptomātiska inficēšanās. Vēl vakar ģenerālmenedžeris pauda, ka Jokiharju sestdien spēles dienā pret Latviju vajadzētu atgriezties komandas rīcībā, tomēr šodien viņš ir oficiāli svītrots no sastāva. Savulaik pirmajā kārtā draftētais Jokiharju šosezon 60 spēlēs tika pie 19 (3+16) punktiem, 20 soda minūtēm un negatīvas lietderības -8. Savā vienīgajā pasaules čempionātā Jokiharju 2019. gadā 10 spēlēs izdarīja trīs rezultatīvas piespēles un palīdzēja izcīnīt zeltu.

Somija ir vienīgā Latvijas pretiniece apakšgrupā, kas vēl nav nosaukusi galīgo sastāvu, taču līdz ar Jokiharju svītrošanu kandidātos palikuši 25 spēlētāji, tostarp četri NHL spēlētāji - uzbrucēji Granlunds, Joels Armija (Monreālas "Canadiens") un Juha Lammiko (Vankūveras "Canucks"), kā arī vārtsargs Harri Seteri (Arizonas "Coyotes"). Šonakt no Stenlija kausa var izkrist Ņujorkas "Rangers", ko pārstāv Kāpo Kako un fārmkluba uzbrucējs Lauri Pajuniemi.

Izmantotie resursi:
Leijonat - Jokiharju sivussa lauantaihin, syynä...
Leijonat - Mikael Granlund Leijonien matkaan –...


, 2022-05-11 18:45, pirms 2 gadiem
Vai tad kovids vēl eksistē ?? Jo lidz ar karu Ukrainā Latvijā kovids beidzās
, 2022-05-11 22:04, pirms 2 gadiem
roliksis40 rakstīja: Vai tad kovids vēl eksistē ?? Jo lidz ar karu Ukrainā Latvijā kovids beidzās
nē,nē kovids nobeidzās pie krievu vēstniecības,un vēl dažās eilandreinikveidīgās vietās vakar trojassianskis kko muldēja par bla bla bla
Teodors Bļugers. Foto: Pittsburgh Penguins
37

Bļugers trešo reizi atzīts par Latvijas gada labāko hokejistu

Laikraksts "Latvijas Avīze" piekto reizi veicis žurnālistu, treneru, funkcionāru un ekspertu balsojumu par gada labāko Latvijas hokejistu, un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers tajā triumfējis otro gadu pēc kārtas un trešo reizi kopumā.
Edgars Buncis (pa labi). Foto: LHF
9

Buncis: ''Uz Ziemassvētkiem hokeja līdzjutēji varēs iepriecināt tuviniekus''

LETA. 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis piektdien apstiprināja, ka tirdzniecība uz atsevišķām pasaules čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas Rīgā, sāksies ātrāk nekā tas tika plānots.
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
42

Merzļikins: "Pirms PČ izlasē centos izveidot ķīmiju, bet daži par to pat nepateica paldies"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai gatavošanos turpina Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš intervijā medijam MVP dalījās pārdomās par to, kāpēc maijā notikušais pasaules čempionāts izvērties tik nesekmīgs.