Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Merzļikins: "Spēles “Arēnā Rīga” man ļoti pietrūka"

Merzļikins: "Spēles “Arēnā Rīga” man ļoti pietrūka"
Elvis Merzļikins. Foto:LHF

Latvijas hokeja izlases pirmais vārtsargs Elvis Merzļikins sarunā ar žurnālistiem pauda lielu gandarījumu par iespēju pirms pasaules čempionāta uzspēlēt savu skatītāju priekšā, slavējot viņus par “Arēnā Rīga” radīto atmosfēru. “Spēles arēnā man ļoti pietrūka,” pēc uzvaras pār Kazahstānu teica Merzļikins, kurš iepriekšējo reizi valstsvienības kreklu pielaikoja pirms diviem gadiem

Latvijas hokejisti pārbaudes spēļu ciklu pirms pasaules čempionāta noslēdza pirmdien, kad “Arēnā Rīga” pārliecinoši ar 5:1 apspēlēja Kazahstānu. Vārtos Merzļikins atvairīja 21 no 22 metieniem un tika atzīts par labāko spēlētāju komandā. Pēc cīņas viņš gan neslēpa, ka spēles laikā ir nedaudz savilcis muguru, taču otrdien ar masāžas palīdzību visam vajadzētu būt kārtībā.

Merzļikinam pirms Somijā gaidāmā pasaules čempionāta šī bija vienīgā pārbaudes spēle, jo tikai pagājušajā nedēļā viņš Rīgā ieradās no ASV. Pēc mača ar Kazahstānu vārtsargs nenoliedza, ka vēl jāpierod pie lielajiem laukumiem, un pauda cerību, ka treniņos tas izdosies.

“Neteikšu, ka esmu izlutināts, bet ledus bija sūdīgs,” pēc pirmdienas spēles sacīja Merzļikins. “Nevaru noķert. Ripa lido lēnāk. Ziemeļamerikā viss notiek ātri, ir ļoti tuvu, un arī metieni ir spēcīgāki. Šeit ir nedaudz citādāk un lēnāk. Pie tā ir nedaudz jāpierod.”

“Komunikācija ar aizsargiem bija ļoti laba – visi runāja ar mani. Uzskatu, ka uz katru ripu nospēlējām labi, nebija nekādu problēmu,” apmierināts bija Kolumbusas “Blue Jackets” vārtsargs.

Merzļikins neslēpa, ka pirms pasaules čempionāta, kas sāksies piektdien, jūtas pacilātā noskaņojumā. “Pašu un komandas dēļ bija svarīgi šīs spēles [pret Kazahstānu] uzvarēt. Vēl pēdējās dienas jāizbauda ar ģimenēm un tad jādodas strādāt.”

Kā pēcspēles preses konferencē pirmdien atklāja Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš, pirms došanās uz Somiju komandai vēl paredzēts saliedēšanās pasākums – visiem kopīgas vakariņas ar savām ģimenēm.

“Savulaik ar “Lugano” esmu bijis Tamperē, kad tur spēlējām Čempionu līgā, bet toreiz mači bija vecajā hallē. Jaunajā neesmu bijis. Neatceros gan, kā izskatījās pilsēta,” Latvijas izlase savas B grupas spēles aizvadīs Tamperes hallē “Nokia Arena”, kas tika atvērta vien pagājušā gada izskaņā. Uz hokeja spēlēm tā spēj pulcēt 13 455 skatītājus.

Kaut gan pirmdienas spēlē Kazahstānas izlase neizcēlās ar lielu metienu skaitu, Merzļikinam pāris reizes vajadzēja glābt no vārtu zaudējuma. Pēc katras šādas epizodes līdzjutēji “Arēnā Rīga” sāka skandēt viņa vārdu, un to piefiksējis arī pats vārtsargs.

“Dzirdēju skatītājus sev aiz muguras. Tas bija ļoti patīkami. Spēles “Arēnā Rīga” man ļoti pietrūka. Vienmēr, kad šeit spēlēju, atmosfēra ir ļoti forša un skaļa. Īpaši pirms svētdienas spēles, kad jau pirms spēles bija liels troksnis. Ļoti patīkami,” Latvijas līdzjutējus uzslavēja Merzļikins.

Pasaules čempionāts Somijas pilsētās Helsinkos un Tamperē sāksies piektdien, un Latvijai šajā dienā pulksten 16:20 būs mačs pret ASV hokejistiem.


, 2022-05-10 12:17, pirms 2 gadiem
Kas tad nu, latvieši brauc būvēt olimpiskās sniega trases, bet nevar uzliet kvalitatīvu ledu?
, 2022-05-10 12:23, pirms 2 gadiem
Negribu kustināt sū..u, bet kam pieder arēna "Rīga" un kas ir tās patiesais labuma guvējs?
, 2022-05-10 13:06, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Negribu kustināt sū..u, bet kam pieder arēna "Rīga" un kas ir tās patiesais labuma guvējs?
Vēl pagājušajā gadā Arēna Rīga piederēja kremļa oligarham miljardierim Makarovam, kurš ir arī pie teikšanas Gazprom un Rosņefķ, kam piederēja lielākā daļa Rīgas ģinamas kapitāldaļu.

Varbūt pēc Vatastānas iebrukuma Ukrainā un Rietumu pasaules sankcijām pret kremliniem un putleram pietuvinātajiem oligarhiem, arī Arēnas Rīga īpašnieki ir pa kluso nomainījušies.
, 2022-05-10 14:17, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Kas tad nu, latvieši brauc būvēt olimpiskās sniega trases, bet nevar uzliet kvalitatīvu ledu?
Arēnā nekad ledus nav slavēts, vienmēr ārzemju spēlētāji, īpaši no ASV, ir sūdzējušies.
Teodors Bļugers. Foto: Pittsburgh Penguins
37

Bļugers trešo reizi atzīts par Latvijas gada labāko hokejistu

Laikraksts "Latvijas Avīze" piekto reizi veicis žurnālistu, treneru, funkcionāru un ekspertu balsojumu par gada labāko Latvijas hokejistu, un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers tajā triumfējis otro gadu pēc kārtas un trešo reizi kopumā.
Edgars Buncis (pa labi). Foto: LHF
9

Buncis: ''Uz Ziemassvētkiem hokeja līdzjutēji varēs iepriecināt tuviniekus''

LETA. 2023.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijas organizatoriskās komitejas vadītājs Edgars Buncis piektdien apstiprināja, ka tirdzniecība uz atsevišķām pasaules čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas Rīgā, sāksies ātrāk nekā tas tika plānots.
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64
42

Merzļikins: "Pirms PČ izlasē centos izveidot ķīmiju, bet daži par to pat nepateica paldies"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai gatavošanos turpina Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš intervijā medijam MVP dalījās pārdomās par to, kāpēc maijā notikušais pasaules čempionāts izvērties tik nesekmīgs.