Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Krastenbergs: "Tagad mums ir visu vai neko. Jābūt gataviem nākamajai cīņai"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Krastenbergs: "Tagad mums ir visu vai neko. Jābūt gataviem nākamajai cīņai"
Renārs Krastenbergs. Foto: AP/Scanpix

Latvijas izlases uzbrucēji Renārs Krastenbergs un Rihards Marenis pēc piedzīvotā zaudējuma pēcspēles metienos pret Norvēģijas izlasi (3:4) izteicās, ka divi mazākumi pēc kārtas trešā perioda izskaņā nav ļāvuši noturēt iegūto iniciatīvu, taču arī netaisījās novelt vainu uz tiesnešiem par diskutablajām epizodēm.

"Grūta spēle. Sākām ļoti labi, pieļāvām dažas kļūdas, un tas arī viss. Smags papildlaiks," lakonisks pārdomās par spēli bija Rihards Marenis. Pēc pirmās trešdaļas Latvijas izlase atradās vadībā, taču otrās un trešās trešdaļas sākumā pa vieniem vārtiem zaudēja. Veiksme nāca talkā pēc Kristiāna Rubīna precīzā metiena, kas ļāva atjaunot neizšķirtu (3:3), spēle nonāca līdz bullīšu sērijai, kur pārāki izrādījās norvēģi.

Pirmos vārtus Latvijas izlases labā guva Renārs Krastenbergs, kurš izcēlās otrajā spēlē pēc kārtas. "Iegāju zonā, Rubīns labi izsita ripu. Tiku pie tīra metiena un trāpīju," gūto vārtu epizodi rekonstruēja uzbrucējs. Mača laikā bija vērojami arī vairāki iespaidīgi un arī gana asi spēka paņēmieni, kuros biežāk cieta Latvijas izlases hokejisti, taču Krastenbergs noliedza, ka tas būtu bijis izšķirošs faktors: "Gan viņi, gan mēs spēlējām fiziski. Viņi varbūt nedaudz netīrāk, bet tas neko nemaina."

Līdz šim Krastenbergs čempionātā bija darbojies ceturtajā - enerģijas maiņā, bet šovakar izlases debitantam tika uzticēta viena no vadošajām lomām trijniekā ar Rodrigo Ābolu un Ronaldu Ķēniņu. Pēc tam, kad savainojumu guva Kaspars Daugaviņš, Krastenbergs devās uz ledus arī skaitliskajā vairākumā. Renārs norādīja, ka sapratne ar partneriem radusies ātri: "Aizgāja viss kā vajadzēja, iejutāmies jau no pirmās maiņas. Nebija nekādu problēmu pāriet."

Nedaudz neierastākas funkcijas spēlē pret Norvēģiju laukumā pildīja arī Marenis, kurš darbojās sev neierastākajā centra uzbrucēja pozīcijā. Rihards atzina, ka, viņaprāt, nevarētu nosaukt vienu konkrētu brīdi, kad spēle ievirzītos norvēģiem labvēlīgākā gultnē. Šajā ziņā patraucējuši noraidījumi trešās trešdaļas otrajām pusē: "Dabūjām noraidījumus, kurus nevajadzēja, un ilgāk bija jāspēlē savā zonā. Zinājām, ka šī spēle bija jāvinnē un, sēžot aizsardzībā, to diemžēl nevar izdarīt. Cepuri nost mazākumam, izturējām visus. Bija jāiet uz priekšu un jāmēģina iemest golu."

"Mazākums mūs nedaudz nobremzēja - tieši pēc [trešā] gola, kad dabūjām iniciatīvu," līdzīgās domās bija Krastenbergs. Uzbrucējs arī nevēlējās novelt vainu uz pāris apšaubāmiem tiesnešu lēmumiem, sakot, ka tas nav bijis attaisnojums: "Tas ir hokejs - tā notiek, un tas mums neko nemainīja - spēlējām un cīnījāmies. Vienkārši kaut kur šodien nepaveicās."

Marenis atzina, ka spēlētājiem vienkārši atliek pielāgoties tiesnešu darbībām: "Ir tiesneši, kas skatās uz divcīņām vairāk, ir tiesneši, kas vairāk ļauj cīnīties. Šodien kā bija, tā bija. Gājām un cīnījāmies. Spēles mērķis tāpat visu laiku ir viens - uzvarēt. Ja ir noraidījums - izturēt un kārtīgi aizstāvēt mūsu vārtus, lai varam lēkt atpakaļ zirgā un tikt uz pretinieku laukuma pusi, spēlēt ar ripu pie viņu vārtiem. Spēles noteikumus jau visi zina, un cenšas spēlēt pēc iespējas noteikumu robežās."

Turpinājumā latviešiem grupu turnīrā atlikušas vēl divas spēles, kurās atkāpšanās ceļa nav. Svētdien priekšā Somijas izlases pārbaudījums, bet otrdien tikšanās ar vāciešiem. "Tagad priekš mums ir visu vai neko. Jāizmirst šī spēle, jāizanalizē video un jābūt gataviem nākamajai cīņai. Mums vajag divas uzvaras un atdosim visu, ko tas prasīs," par gaidāmo izteicās Krastenbergs. "Jānoskaņojas tāpat kā uz katru maču. Katrā mačā mērķis ir uzvarēt un iet cīnīties. Zinām, ka varam cīnīties ar jebkuru komandu, un tāds arī ir mērķis katru vakaru," noslēdza Marenis.

  +5 [+] [-]

, 2021-05-29 00:00, pirms 3 gadiem
JA NU VIENĪGI TĀ SAUCAMIE "vecmeistari" beidzot sāks kustēt, ibiomaķ

  -2 [+] [-]

, 2021-05-29 00:11, pirms 3 gadiem
Vismaz tagad nebūs žēl atvadīties no Boba Hārtlija.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-29 00:18, pirms 3 gadiem
Ja nebūtu pāris spēlētāji Lv komandā, kas kaut cik stutē komandu, tad noteikti šajā čempī visām komandām pakāstu ar divciparu skaitli. Arī itāļiem un angļiem.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-29 00:19, pirms 3 gadiem
Lai izdodas

  +1 [+] [-]

, 2021-05-29 00:22, pirms 3 gadiem
Svetdien pa d irsu no Somijas un viss. Ankepons lohz.

     [+] [-]

, 2021-05-29 00:33, pirms 3 gadiem
Pirmais 1/4fināls jau sāksies mums svētdien.

     [+] [-]

, 2021-05-29 00:33, pirms 3 gadiem
Vispār ir scenāriji, kur pietiek tikai ar uzvaru pār Vāciju.
Itāļi varētu palīdzēt, rīt uzvarot kazahus.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-29 00:34, pirms 3 gadiem
Sivēns=Cūka...

     [+] [-]

, 2021-05-29 00:54, pirms 3 gadiem
Tak esam sava līmeni, tas ir A grupa un PO neredzēt ka savas ausis

  +1 [+] [-]

, 2021-05-29 00:55, pirms 3 gadiem
dumbris rakstīja: Vispār ir scenāriji, kur pietiek tikai ar uzvaru pār Vāciju.
Itāļi varētu palīdzēt, rīt uzvarot kazahus.
Beigsim vienreiz rēķināt un pasi nemt uzvaras?

     [+] [-]

, 2021-05-29 01:03, pirms 3 gadiem
Kur medaļas?

     [+] [-]

, 2021-05-29 01:34, pirms 3 gadiem
[quote valjero]
Tak esam sava līmeni, tas ir A grupa un PO neredzēt ka savas
Kazahi un Norvēģi paņēma mūs, arī itāļus caur adatas aci nolocijām, brīnumi kungi nebūs!

     [+] [-]

, 2021-05-29 02:33, pirms 3 gadiem
JiSkx rakstīja: Ja nebūtu pāris spēlētāji Lv komandā, kas kaut cik stutē komandu, tad noteikti šajā čempī visām komandām pakāstu ar divciparu skaitli. Arī itāļiem un angļiem.
Luudzu, taatad, es ljoti gribeetu dzirdeet to viedokli, kuri tad ir tie maasteri, senseji un kamikadzes?

     [+] [-]

, 2021-05-29 07:17, pirms 3 gadiem
Labi ka taa rakstīja: Luudzu, taatad, es ljoti gribeetu dzirdeet to viedokli, kuri tad ir tie maasteri, senseji un kamikadzes?
Dārziņš - viens no retajiem kas spējīgs ko iemest no norietā esošajām zvaigznēm, Batņa, Krastenbergs, Freibergs - tādas nelielas lokomotives. Un Karsums - kas gan ir vāja atblāzma no tā, kas reiz bija, bet vismaz spēj vēl vārtu priekšā cīnīties tīri veiksmīgi. Izņem šos, un gan jau LV izlzse nograbētu arī pret Itāļiem, kurus tagas jau uzvarējām tikai ar tehnoloģijām.

     [+] [-]

, 2021-05-29 09:12, pirms 3 gadiem
WreckLV rakstīja: Dārziņš - viens no retajiem kas spējīgs ko iemest no norietā esošajām zvaigznēm, Batņa, Krastenbergs, Freibergs - tādas nelielas lokomotives. Un Karsums - kas gan ir vāja atblāzma no tā, kas reiz bija, bet vismaz spēj vēl vārtu priekšā cīnīties tīri veiksmīgi. Izņem šos, un gan jau LV izlzse nograbētu arī pret Itāļiem, kurus tagas jau uzvarējām tikai ar tehnoloģijām.
Labi, piekriitu, Krastenbergs ir paarsteigums labaa noziimee, Bobs zina, ko dara. Batnja - nu ceru, ka dieva deelj, viss buus labi ar traumu un taa, izlaida tomeer pietiekami, izskatiijaas lieliski. Daarzinjsh - nu, bet vai negaidiijaam mazliet vairaak? Un paareejie koleegji?

  +1 [+] [-]

, 2021-05-29 09:13, pirms 3 gadiem
Indrashis vispaar kaa jau meeneshus 2-3 paarsteidz labaa noziimee, kaa no korkja nokaapis, gan RD, gan te tagad. Tas nu taa, personiigi subjektiivais viedoklis, no diivaana.

  +4 [+] [-]

, 2021-05-29 09:26, pirms 3 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Kur medaļas?
Uzprasi Ankipānam.Mani pārsteidza,ka hokeja speciālists sāk runāt tādas muļķības.Es personiski neredzu,kāpēc būtu baigi jākritizē komanda.Mūsu vieta hokeja rangā pasaulē ir no 11-13 Veiksmes gadījumā varam kādreiz uzlēkt augstāk Un tā tas notiek jau 25 gadus un nav nekādu objektīvu iemeslu,lai mēs būtu augstāk.Infrastruktūra,hokeja attīstība,vietējais čempionāts,jaunatnes hokejs un viss pārējais mums ir daudz zemākā līmenī,nekā komandām ,kuras atrodās virs mums.Mēs pat būtībā turāmies nedaudz augstāk,nekā pēc pieminētajiem faktoriem mums vajadzētu būt.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-29 10:31, pirms 3 gadiem
Pareizi, ja nevar vinnēt somus UN vāciešus tad 1/4 finālā nav vispār nemaz ko darīt, bez regulārās zaudes PO var mierīgi iztikt.

     [+] [-]

, 2021-05-29 11:51, pirms 3 gadiem
Vasiļjevs: dārziņš, daugaviņš, karsums aizskrien ātrajā uzbrukumā😂😂😂

Pretinieku aizsargi netiek līdzi, jo smiltis uz ledus😂😂