Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Latvijas izlase Ziemeļamerikā spēlējošajiem rezervējusi piecas vietas čārterreisā

Latvijas izlase Ziemeļamerikā spēlējošajiem rezervējusi piecas vietas čārterreisā
Elvis Merzļikins. Foto: Reuters/Scanpix

Gatavojoties 2021. gada pasaules čempionātam, Latvijas hokeja izlase aizvadījusi divas pārbaudes spēles Slovākijā. Pēc atgriešanās mājās turpināsies treniņu process, kam pievienosies arvien jauni spēlētāji. No Ziemeļamerikas plānots sagaidīt piecus hokejistus, vēsta Tvnet.

Kā atzina Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, tad pēdējais brīdis, lai varētu paspēt uz pasaules čempionātu Rīgā, Ziemeļamerikā spēlējošajiem ir 15. maijs. “Latvijas izlasei esam rezervējuši piecas vietas čārterreisā, kas 15. maija vakarā lidos no Ņujorkas. Tas ir Kanādas un ASV izlašu reiss, kurā būs arī daži eiropieši.”

Elvim Merzļikinam Nacionālās hokeja līgas regulārās sezonas pēdējā spēle paredzēta 8. maijā, bet Rūdolfam Balceram – 12. maijā. Tāpat Latvijai ir virkne Amerikas Hokeja līgā spēlējošo. Tur šosezon netiks aizvadītas play-off cīņas. “Komunicējam ar AHL. Spēlētājus negribu saukt, bet esam vienojušies ar komandām, ka tās ir gatavas izskatīt iespēju palaist spēlētājus vēl pirms sezonas beigām,” teica Koziols.

AHL šosezon spēlējuši pieci Latvijas laukuma spēlētāji – aizsargi Kristiāns Rubīns, Jānis Jaks un Kārlis Čukste, uzbrucēji Haralds Egle un Eduards Tralmaks. Šobrīd kā AHL sezonas beigu datums nosprausts 16. maijs.

“No 16. maija visas 16 komandas sāks dzīvot viesnīcā “Latvija” izveidotajā burbulī. Tur būs jāpaliek līdz komandas pēdējai spēlei. Pirms tam piecas dienas jādzīvo komandas burbulī. Nav jādzīvo viesnīcā, bet ir drastiski noteikumi attiecībā pret pārvietošanos un kontaktēšanos,” teica Koziols.

Latvijas izlase otrdien un trešdien aizvadīja pārbaudes spēles pret Slovākiju. Vispirms tika izcīnīta uzvara ar 2:1 pagarinājumā, bet dienu vēlāk sekoja 0:1 zaudējums papildlaikā. Pirms pasaules čempionāta latviešiem plānotas vēl divas pārbaudes spēles – Rīgā pret Šveices izlasi.

Šveice, Baltkrievija un Kazahstāna Rīgā ieradīsies pirms nospraustā datuma, aizvadot treniņus un pārbaudes spēles.

Izmantotie resursi:
https://sports.tvnet.lv/7230546/kri...


, 2021-04-22 13:10, pirms 3 gadiem
Tad jau sanāk elvis, rūdis, jaks un rubīns, bet Rubīnu var nelaist
Čukste pa echl, ja šo laidīs, būs piektais
Tralmaks ir redzēts, diezvai būs papildinājums uzbrukumā
Ja čuksti nelaidīs, tad var būt
egle kaķis maisā
Jāņem vērā, ka šiem uzreiz jābūt burbulī un sastāvā, skatīties nav kad
, 2021-04-22 13:15, pirms 3 gadiem
Dzirdēju ka Lūsiņs varētu būt atpakaļ apritē
, 2021-04-22 13:19, pirms 3 gadiem
''tās ir gatavas izskatīt iespēju palaist spēlētājus vēl pirms sezonas beigām,” - Amerikā tas ir tā kā laipni pateikt ''atšujies un neceri''

es arī lieku tāpat kā melnais velns, Elvis, Balcers, Jaks un Rubīns, bet jautājums, vai Maple Leafs laidīs šo uz čempi?
, 2021-04-22 13:31, pirms 3 gadiem
Balcers,Elvis,Rubīns,Jaks,Čukste.
, 2021-04-22 13:36, pirms 3 gadiem
Balcers un Merzliķins uz 15 datuma lidojumu točna paspēj, bet Jakam 16 datumā vēl pēdējā spēle regulārajā čempī, diez vai čalis pirms sezonas beigām jau lidos prom!
, 2021-04-22 13:56, pirms 3 gadiem
Šogad izskatās ka jābūt labam sastāvam! Ar Merzļikinu mēs varētu šogad ļoti tālu aiziet! Par pusfinālu var runāt reāli!
Slēpts komentārs: erikxxl
, 2021-04-22 14:12, pirms 3 gadiem
vozā rakstīja: Balcers un Merzliķins uz 15 datuma lidojumu točna paspēj, bet Jakam 16 datumā vēl pēdējā spēle regulārajā čempī, diez vai čalis pirms sezonas beigām jau lidos prom!
Taču pateica, ka ir sarunāts, ka pirms sezonas beigām palaiž, tātad ja viss būs labi - Merzļikins, Balcers, Rubīns, Jaks, Čukste

Uzbrucējus diezin vai ņems, nerāda šie neko dižu, un neviens no viņiem nav pārbaudīts tuvāko 3-4 gadu laikā, ņemt uzreiz sastāvā tādu, baigais risks
, 2021-04-22 14:12, pirms 3 gadiem
erikxxl rakstīja: Girgensonsam vieta būs?))
Jā, arī sievai un bērnam
, 2021-04-22 14:15, pirms 3 gadiem
Rubins nekur netiks laists. Leafs playoff bus. Vins tomer bus dala no taxi squad. Ja gadien daudz traumu... butu stulbi vinu atlaist.
, 2021-04-22 14:16, pirms 3 gadiem
Rubīnu tiešām laidīs? Būtu jau labi, bet maz ticams.
, 2021-04-22 14:47, pirms 3 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Taču pateica, ka ir sarunāts, ka pirms sezonas beigām palaiž, tātad ja viss būs labi - Merzļikins, Balcers, Rubīns, Jaks, Čukste

Uzbrucējus diezin vai ņems, nerāda šie neko dižu, un neviens no viņiem nav pārbaudīts tuvāko 3-4 gadu laikā, ņemt uzreiz sastāvā tādu, baigais risks
Ja es pareizi atceros, tad Tralmaks var centrā spēlēt un sezona viņam šogad tīri laba arī rāmis liels (Bobam jau patīk tādi 4.maiņā) . Līdz ar to neizslēgtu iespēju, ka arī viņš varētu būt piektais.
, 2021-04-22 14:52, pirms 3 gadiem
Tralmaks AHL malā spēlē, kādam ir informācija par pēdējiem pāris gadiem NCAA?

No pozīciju dziļuma mums ļoti pietrūkst tieši centra spēlētāji. Tralmaks iepriekš spēlēja pa C, augums un parametri atbilst, nav nekāds pundurzaķis Bičevskis.

Spēlēt AHL un iemest 2 golus 4 spēlēs nav maz un, ja mums alternatīva ir kaut kāds Švanenbergs vai Bičevskis, tad nav grūta tā izvēle. Bet paliek jautājums par viņa pamatpozīciju.

Interesanti arī, vai Daugaviņu plāno iespēlēt C.
, 2021-04-22 15:52, pirms 3 gadiem
AHL vai tad ir paziņojusi, ka PO nenotiks?
, 2021-04-22 16:00, pirms 3 gadiem
hockeypro rakstīja: Šogad izskatās ka jābūt labam sastāvam! Ar Merzļikinu mēs varētu šogad ļoti tālu aiziet! Par pusfinālu var runāt reāli!
vakar un aizvakar spēles pret Slovākiju redzēji? Cik goli Elvim būt jāiemet, lai Tavi slapjie sapnīši piepildās?
Slēpts komentārs: gircc
, 2021-04-22 16:21, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: vakar un aizvakar spēles pret Slovākiju redzēji? Cik goli Elvim būt jāiemet, lai Tavi slapjie sapnīši piepildās?
Kāpēc uzreiz Elvim jāgūst vārti? Ar 5-6 rezultatīvām piespēlēm pietiks.
, 2021-04-22 16:23, pirms 3 gadiem
gircc rakstīja: 😂....īsāk sakot būs jautri, gribētos redzēt USA un CAN sastāvu, Krieviem 99% tituls jau kabatā. Kurš gribēs pēc sezonas lidot vēl uz kautkādu burbuli, joņot tukšā hallē? Miskaste ne čempis būs. Kam mums Merzļikins vajadzīgs? Absolūti pietiek ar Kalniņu. 120 minūtēs vieni vārti, tur ir par ko padomāt, mums tak top spēlētāji.....
tuftu gan Tu māki dzīt - pirmkārt jau par tiem krieviem un 99%, Tev atgādināt, cik "viegli" viņiem, piemēram, gāja 2018.g. OS finālā?

Un otrs - izdarīt kaut kādus nopietnus secinājumus pēc 2 pārbaudes spēlēm???
, 2021-04-22 16:23, pirms 3 gadiem
Atlantique rakstīja: Kāpēc uzreiz Elvim jāmet vārti? Ar 5-6 rezultatīvām piespēlēm pietiks.
tak Krastenbergs ar Karsumu tik daudz iemest nespēs, būs arī Elvim pašam kāds gols jāmet
, 2021-04-22 18:31, pirms 3 gadiem
Ja nemaldos, iepriekš (neatceros gadu) Tralmaks pameta izlasi attieksmes problēmu dēļ. Interpretēt varēja toreiz dažādi. Iespējams tas var iegriezt tagad, it īpaši, ja netiek uz pārbaudes spēlēm.
Labojiet, ja kļūdos.
, 2021-04-22 18:36, pirms 3 gadiem
Ja Rubīnu nepalaidis, tad būs gan Tralmaks, gan Egle. Biletes jau tukshas nepaliks.
Pa lielam izlasei nebūs tikai Blugera un Girgensona, kas abi protams butu top speletaji izlasē, bet nu sastāvs ir labs un par 1/4 ir jāsitās.
, 2021-04-22 18:45, pirms 3 gadiem
Sochi rakstīja: Ja Rubīnu nepalaidis, tad būs gan Tralmaks, gan Egle. Biletes jau tukshas nepaliks.
Pa lielam izlasei nebūs tikai Blugera un Girgensona, kas abi protams butu top speletaji izlasē, bet nu sastāvs ir labs un par 1/4 ir jāsitās.
AHL plejofi nebūs balstoties uz Brožes skribilējumu?
es nekur neatradu kaut cik ticamu info, ka nebūs AHL plejofi.
p.s. biļetes var tukšas palikt vēsi.
, 2021-04-22 18:53, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: AHL plejofi nebūs balstoties uz Brožes skribilējumu?
es nekur neatradu kaut cik ticamu info, ka nebūs AHL plejofi.
p.s. biļetes var tukšas palikt vēsi.
Ābols teica, ka visticamāk AHL plovi nenotiks pēc pirmās spēles.

Gan jau viņš kaut ko zin vairāk.
, 2021-04-22 18:58, pirms 3 gadiem
austrumnieks rakstīja: Ābols teica, ka visticamāk AHL plovi nenotiks pēc pirmās spēles.

Gan jau viņš kaut ko zin vairāk.
ja viņš par AHL plejofiem stāsta tāpat, ka Floridai šosezon nav fermas AHL un tāpēc ar viņa dēlu tika lauzts līgums, tad ieteiktu atturēties no tādām runām un neticēt par 100%!
vismaz es to nedarīšu, kamēr AHL pati nepaziņos, ka PO nenotiks.
, 2021-04-22 19:06, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: ja viņš par AHL plejofiem stāsta tāpat, ka Floridai šosezon nav fermas AHL un tāpēc ar viņa dēlu tika lauzts līgums, tad ieteiktu atturēties no tādām runām un neticēt par 100%!
vismaz es to nedarīšu, kamēr AHL pati nepaziņos, ka PO nenotiks.
Viss, ko es atradu šajā sakarā:


When the AHL drew up its return to play plan, it did not include a plan for the playoffs. As of now, there still remains no plan for the playoffs and, according to Carbery, prospects of the Calder Cup being awarded this year are slim.


https://www.nbcsports.com/washingto...

Citos linkos par šo tēmu +/- tas pats.
Slēpts komentārs: Rooni10
, 2021-04-22 19:15, pirms 3 gadiem
Atlantique rakstīja: Viss, ko es atradu šajā sakarā:


When the AHL drew up its return to play plan, it did not include a plan for the playoffs. As of now, there still remains no plan for the playoffs and, according to Carbery, prospects of the Calder Cup being awarded this year are slim.




Citos linkos par šo tēmu +/- tas pats.
es tādus esmu lasījis un redzu, ka joprojām AHL nav plāna kā aizvadīt PO. nekur nav teikts, ka nebūs. regulārā sezona nepārtraukti pagarinās kovida dēļ. jau 16.maijs.
tāpēc arī nav oficālu paziņojumu.
uz treneru pārdomām par AHL plejofiem, ka joprojām nav plāna kā viņus izspēlēt, atsaukties ka nebūs PO nav droši. viņi saka , ka viņus vajag , lai motivētu prospektus sisties.
, 2021-04-22 19:18, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: es tādus esmu lasījis un redzu, ka joprojām AHL nav plāna kā aizvadīt PO. nekur nav teikts, ka nebūs. regulārā sezona nepārtraukti pagarinās kovida dēļ. jau 16.maijs.
tāpēc arī nav oficālu paziņojumu.
Izskatās, ka vēl kādu laiku līga sekos līdzi situācijai un tad lems, izspēlēt Kalderu vai ne. Bet, vismaz pagaidām, nav nekādu ziņu šajā sakarā.
, 2021-04-22 19:22, pirms 3 gadiem
Atlantique rakstīja: Izskatās, ka vēl kādu laiku līga sekos līdzi situācijai un tad lems, izspēlēt Kalderu vai ne. Bet, vismaz pagaidām, nav nekādu ziņu šajā sakarā.
es te vairāk piekristu tam , ka Koziols var ar komandām sarunāt, lai palaiž bez sekām uz PČ, nevis tāpēc AHL spēlējošie būs Rīgā, ka nebūs PO.
, 2021-04-22 19:33, pirms 3 gadiem
Rooni10 rakstīja: Bez elva nebus nekas..
Kalnins viens nepavilks visu cempi,un punnenovs nav cempja matreals
Ko Tu tur pļūtī!!! Vēl nebūt nav skaidrs, kurš šobrīd ir vairāk gatavs čempim Punnenovs vai Kalniņš. Abi ir viena līmeņa kīperi.

Otrkārt, nekāds Elvis nelīdzēs, ja komanda nemetīs golus - šobrīd tas nemaz nav tik svarīgi, lai Elvis būtu klāt - lielāks ieguvums būtu Rubīns un Balcers. (Bļugers vispār ideāli)
, 2021-04-22 20:37, pirms 3 gadiem
Abraga elvis ir pus komanda,tu pamulki
, 2021-04-22 20:46, pirms 3 gadiem
Rooni10 rakstīja: Abraga elvis ir pus komanda,tu pamulki
Ja jau "pus komanda", tātad Elvis iemetīs pusi no LV izlases goliem, ja?

Neapsaukājies, Tavā vecumā sen jau tas vairs nepiestāv.
, 2021-04-22 21:39, pirms 3 gadiem
Kāpēc daži jau kronē čempionus, mums pašiem ir jāizdara viss lai šogad sasniegto maksimālos mērķus!
Pēc pārbaudes spēlēm nav lielas jēgas spriest izlases īsto potenciālu.
, 2021-04-22 21:50, pirms 3 gadiem
Tā kā pelavas pieslauka Dinamo mugurkaulam klāt ziemeļamerikā spēlējošos
, 2021-04-23 09:40, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: tuftu gan Tu māki dzīt - pirmkārt jau par tiem krieviem un 99%, Tev atgādināt, cik "viegli" viņiem, piemēram, gāja 2018.g. OS finālā?

Un otrs - izdarīt kaut kādus nopietnus secinājumus pēc 2 pārbaudes spēlēm???
Tu jau pats tādu secinājumu izdarīji iepriekšējā komentārā, tipa, nekas tur nebūs, ja Elvis nesametīs
Roberts Pļāvējs. Foto: LHF
5

LHF ģenerālsekretārs Pļāvējs: ''Pēc čempionāta Rīgā palika rūgtuma sajūta''

LETA. Pēc 2021.gada pasaules čempionātā Rīgā rūgtuma sajūta palika ne tikai meistarsacīkšu organizētājiem, bet arī līdzjutējiem, intervijā ar aģentūru LETA atzina Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.
Jaunais IIHF prezidents Liks Tardifs. Foto: Reuters/Scanpix
54

IIHF diskvalificē Krievijas un Baltkrievijas klubus un izlases

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) paziņojusi, ka tās padome pieņēmusi lēmumu diskvalificēt no visiem saviem turnīriem visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un komandas, kā arī atņēmusi Krievijai 2023. gada junioru pasaules čempionāta rīkošanas tiesības. Savukārt pēc gada paredzētā pieaugušo pasaules čempionāta liktenis paziņojumā nav pieminēts.
Rodrigo Ābols. Foto: Örebro Hockey
8

Rodrigo Ābols: "Nebūtu pret, ja Hārtlijs turpinātu darbu ar izlasi"

Vienam no Latvijas vadošajiem hokeja uzbrucējiem Rodrigo Ābolam nebūtu iebildumu, ja kanādietis Bobs Hārtlijs turpinās vadīt nacionālo izlasi, podkāsta “Ārpus kadra” jaunākajā epizodē atklāja spēlētājs.