Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Rīgā sudrabu ieguvušie somi atalgo Jalonenu ar jaunu līgumu

Rīgā sudrabu ieguvušie somi atalgo Jalonenu ar jaunu līgumu
Juka Jalonens. Foto: IIHF

Somijas hokeja izlases galvenā trenera amatā vismaz vēl divus gadus paliks vietējais speciālists Juka Jalonens, jo viņš ar vietējo federāciju vienojies par līguma pagarināšanu.

Jalonens somus vadīja arī pasaules čempionātā Rīgā, kur šī komanda aizspēlējās līdz pat finālam, taču tajā dramatiskā cīņā ar 2:3 pagarinājumā piekāpās Kanādai. Atzīstami pret Somiju grupu turnīrā nospēlēja Latvija, tiekot pie punkta par zaudējumu papildlaikā (2:3), taču mājinieki ceturtdaļfinālu tik un tā nesasniedza.

"Es tiešām izbaudīju "lauvu" trenēšanu. Mums ir lieliski spēlētāji un ļoti laba komandas vadība, kur apmierinātība ar darbu ir visaugstākajā punktā," pēc līguma pagarināšanas liriski izteicās Jalonens.

Jalonena sākotnējais līgums būtu beidzies pēc nākamā gada pasaules čempionāta, kas turklāt notiks Somijā, bet jaunā vienošanās parakstīta līdz 2023. gada pavasarim. Tad planētas meistarsacīkstes plānotas Krievijā. Kontraktā ir atrunāta iespēja pagarināt līgumu vēl uz vienu gadu.

58 gadus vecais speciālists nacionālās izlases programmā ar pārtraukumiem bijis iesaistīs jau kopš 2007. gada. Tieši Jalonena vadībā somi divreiz uzvarējuši pasaules čempionātā (2011, 2019), kā arī guvuši sudrabu (2021) un bronzu (2008). Tāpat trenera kontā ir bronza 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs un zelts pasaules junioru čempionātā (2016).

Līgums iekļauj arī punktu, kurā Jalonens var doties trenēt uz Nacionālo hokeja līgu, ja šāds piedāvājums būtu.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2021...


Roberts Pļāvējs. Foto: LHF
5

LHF ģenerālsekretārs Pļāvējs: ''Pēc čempionāta Rīgā palika rūgtuma sajūta''

LETA. Pēc 2021.gada pasaules čempionātā Rīgā rūgtuma sajūta palika ne tikai meistarsacīkšu organizētājiem, bet arī līdzjutējiem, intervijā ar aģentūru LETA atzina Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.
Jaunais IIHF prezidents Liks Tardifs. Foto: Reuters/Scanpix
54

IIHF diskvalificē Krievijas un Baltkrievijas klubus un izlases

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) paziņojusi, ka tās padome pieņēmusi lēmumu diskvalificēt no visiem saviem turnīriem visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un komandas, kā arī atņēmusi Krievijai 2023. gada junioru pasaules čempionāta rīkošanas tiesības. Savukārt pēc gada paredzētā pieaugušo pasaules čempionāta liktenis paziņojumā nav pieminēts.
Rodrigo Ābols. Foto: Örebro Hockey
8

Rodrigo Ābols: "Nebūtu pret, ja Hārtlijs turpinātu darbu ar izlasi"

Vienam no Latvijas vadošajiem hokeja uzbrucējiem Rodrigo Ābolam nebūtu iebildumu, ja kanādietis Bobs Hārtlijs turpinās vadīt nacionālo izlasi, podkāsta “Ārpus kadra” jaunākajā epizodē atklāja spēlētājs.