Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Slovākijai piektā uzvara pēc kārtas, Francijas hokejisti reabilitējas Itālijai

Slovākijai piektā uzvara pēc kārtas, Francijas hokejisti reabilitējas Itālijai
Slovākija pret Austriju. Foto: Hockey Slovakia

Piekto panākumu pēc kārtas pārbaudes spēlēs pirms maija beigās un jūnija sākumā Rīgā paredzētā IIHF pasaules čempionāta hokejā izcīnīja Slovākijas izlase, kas savā laukumā ar 2:0 apspēlēja Austriju.

Abas komandas savā starpā tikās otro reizi divu dienu laikā, vakardienas mačā slovākiem esot pārākiem ar 3:1. Šovakar Slovākija dominēja pirmā perioda otrajā pusē, vakardienas vārtu guvējiem Milošam Romānam un Adrianam Holešinskim līdz 17. minūtei divreiz realizējot skaitliskos vairākumus un panākot 2:0 mājinieku labā.

Slovākija pasaules meistarsacīkšu A grupā spēlēs pret Baltkrieviju, Lielbritāniju, Krieviju, Šveici, Dāniju, Zviedriju un Čehiju.

Citā šā vakara spēlē Francija pēc vakardien piedzīvotā zaudējuma ar 0:1 neatstāja variantus vienai no Latvijas valstsvienības pretiniecēm pasaules meistarsacīkstēs Itālijai - 4:1. Visus četrus vārtus francūži iemeta mača pēdējās 35 minūtēs, pa reizei Itālijas cietoksni iekarojot Likam Farņē, Azizam Bāzi, Sašam Trejam un Žiljēnam Korejam. Itālijas valstsvienības goda vārtus iemeta Daniels Franks.

Itālija pret Latviju cīnīsies 24. maijā, savukārt Francijai un Austrijai šis pavasaris būs brīvs, jo Covid-19 pandēmijas dēļ otro gadu pēc kārtas tika atcelts pasaules čempionāta 1.A divīzijas turnīrs.

Izmantotie resursi:
https://www.hockeyslovakia.sk/en/st...


Roberts Pļāvējs. Foto: LHF
5

LHF ģenerālsekretārs Pļāvējs: ''Pēc čempionāta Rīgā palika rūgtuma sajūta''

LETA. Pēc 2021.gada pasaules čempionātā Rīgā rūgtuma sajūta palika ne tikai meistarsacīkšu organizētājiem, bet arī līdzjutējiem, intervijā ar aģentūru LETA atzina Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.
Jaunais IIHF prezidents Liks Tardifs. Foto: Reuters/Scanpix
54

IIHF diskvalificē Krievijas un Baltkrievijas klubus un izlases

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) paziņojusi, ka tās padome pieņēmusi lēmumu diskvalificēt no visiem saviem turnīriem visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un komandas, kā arī atņēmusi Krievijai 2023. gada junioru pasaules čempionāta rīkošanas tiesības. Savukārt pēc gada paredzētā pieaugušo pasaules čempionāta liktenis paziņojumā nav pieminēts.
Rodrigo Ābols. Foto: Örebro Hockey
8

Rodrigo Ābols: "Nebūtu pret, ja Hārtlijs turpinātu darbu ar izlasi"

Vienam no Latvijas vadošajiem hokeja uzbrucējiem Rodrigo Ābolam nebūtu iebildumu, ja kanādietis Bobs Hārtlijs turpinās vadīt nacionālo izlasi, podkāsta “Ārpus kadra” jaunākajā epizodē atklāja spēlētājs.