Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Čehijas izlasi pēc ceturtās vietas pasaules čempionātā turpinās vadīt Ržīha

Čehijas izlasi pēc ceturtās vietas pasaules čempionātā turpinās vadīt Ržīha
Milošs Ržīha. Foto: Reuters/Scanpix

Čehijas Hokeja federācijas Izpildkomiteja šodien apstiprinājusi dažāda vecuma izlašu treneru štābus. Pieaugušo valstsvienības vadībā arī 2019./20. g. sezonā būs Milošs Ržīha, kuram decembrī apritēs 61 gads.

Pieredzes bagātais treneris Čehijas izlasi pārņēma pirms gada, un viņa vadībā čehi šajā pavasarī izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionātā. Grupu turnīrā Čehija ieguva otro vietu, pret Latviju atspēlējot divu vārtu deficītu (6:3) un punktus zaudējot vienīgi pret Krieviju (0:3). Ceturtdaļfinālā Čehija ar 5:1 sakāva Vāciju, pusfinālā ar 1:5 kapitulēja Kanādai, bet cīņā par bronzu tomēr netika galā ar krievu vārtsargu Andreju Vasiļevski (2:3 bullīšos).

Pirms izlases vadīšanas Ržīha trīs gadus trenēja Kontinentālās hokeja līgas klubu Bratislavas "Slovan", kurā strādāja arī gadsimtu mijā, kad tas vēl spēlēja Slovākijas čempionātā. Ārpus Čehijas un Slovākijas Ržīha daudz strādājis arī Krievijā, trenējot Mitišču "Khimik" un "Atlant", kā arī Maskavas "Spartak", Sanktpēterburgas SKA un Omskas "Avangard".

Kopā ar "Slovan" Ržīha 2002. un 2005. gadā kļuva par Slovākijas čempionu, ar "Pardubice" 2003. un 2007. gadā ieguva Čehijas sudrabu, bet 2011. gadā kopā ar "Atlant" sasniedza Gagarina kausa finālu.

Izmantotie resursi:
https://www.ceskyhokej.cz/clanky/vy...


, 2019-06-13 23:09, pirms 5 gadiem
Atkal tas āzis. Vienmēr ne ar ko neapmierināts, bļaustās pa visu Arēnu. Ja šādi turpinās, paliks bez matiem, ha, ha.
, 2019-06-14 04:41, pirms 5 gadiem
Labs speciālists.
, 2019-06-14 09:00, pirms 5 gadiem
Treneris labs, karstasinīgs utt., taču tā čīkstēšana mūždien mani ir kaitinājusi.
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.