Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Masaļskis: "Loģika tagad prasa pieteikt aizsargu, bet nezinām, kas būs rīt"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Masaļskis: "Loģika tagad prasa pieteikt aizsargu, bet nezinām, kas būs rīt"
Edgars Siksna un Rihards Bukarts
Foto: Guntis Lazdāns, LHF

Latvijas izlases pieteikumā 2018. gada pasaules čempionātam joprojām ir viena brīva vieta. Treneris Edgars Masaļskis pēc šodienas treniņa atklāja, ka tā tiks izmantota līdz duelim pret kanādiešiem, tomēr pašlaik nav zināms, kurš – aizsargs Edgars Siksna vai uzbrucējs Gunārs Skvorcovs – tiks pieteikts turnīram.

"Domāju, ka rīt viens no viņiem noteikti būs pieteikts. Jāskatās, kam kādas traumas, kādi zilumi džekiem. Jāliek sastāvs kopā un tad jāskatās, kas mums vajadzīgs vairāk – aizsargs vai uzbrucējs," sacīja Edgars Masaļskis. Kļuvis zināms, ka pasaules čempionāts, visticamāk, beidzies aizsargam Uvim Balinskim, kurš piecos mačos izcēlās ar vārtiem un piespēli, bet tas vēl nenozīmē, ka tiks pieteikts aizsargs. "Loģika tā prasa, bet nezinām, kas būs rīt. Varbūt trīs cilvēki pamodīsies ar temperatūru. Tāpēc domāju, ka neviens nesteigsies."

Lai hokejists varētu doties laukumā, viņš turnīram jāpiesaka vismaz divas stundas pirms spēles sākuma. 25 gadus vecais Edgars Siksna līdz šim piedalījies vienā pasaules čempionātā - 2016. gadā Maskavā viņš aizvadīja septiņas spēles. Sezonu viņš pavadīja Krievijas pēc spēka otrās līgas klubā Karagandas "Saryarka", 42 spēlēs sakrājot 17 punktus. 28 gadus vecais Gunārs Skvorcovs kopš debijas 2015. gadā piedalījies visos pasaules čempionātos, gūstot vienus vārtus. Viņš spēlēja Rīgas "Dinamo", 49 mačos izceļoties ar 11 punktiem.

Joprojām noslēpumā tiek turēts, kurš sargās Latvijas izlases vārtus rītvakar gaidāmajā cīņā pret Kanādu. "Pagaidām tas ir noslēpums," par iecerēm teica Masaļskis. "Jūs tāpat par hokeju rakstāt ne pirmo dienu un nojaušat, kāds varētu būt plāns." Loģiskākais risinājums liek Elvi Merzļikinu taupīt un nepieteikt spēlei, tādējādi iespēju dodot Kristeram Gudļevskim un Matīsam Kivleniekam.

"Pragmatiski uzspēlējām pret somiem. Tā spēlēt nevar. Katra spēle ir svarīga un katra spēle ir jāaizvada ar maksimālo atdevi," par plānu teica Masaļskis. "Te jebkurš var apspēlēt jebkuru. Dabūt vienu, divus vai, vēl labāk, trīs punktus pret Kanādu – tas mums noteikti palīdzētu arī pret Dāniju. Nav jēgas speciāli taupīt spēkus un dabūt 1:8 vai 1:9. Tā noteikti nevar darīt. Ir jāspēlē uzvarai."

Vakar kanādieši saņēma pērienu, ar 1:5 piekāpjoties Somijas valstsvienībai. Neveiksmīgu maču aizvadīja abi vārtsargi – Kērtiss Makelhenijs tika nomainīts, bet arī vietā nākušais Dārsijs Kempers somiem uzdāvināja vārtus. "Neviens no tā nav pasargāts. Taču somi spēlē ļoti labi. Īstenībā, Kanādai vakar nebija daudz variantu – pat ja vārtsargi spēlētu labi, tas negarantētu uzvaru," teica Masaļskis.

"Šaubos, ka viņi noskaņos kā uz zviedriem vai kādu citu top komandu. Viņi saprot, ka ir favorīti. Viņi mūs Rīgā diezgan pamatīgi apspēlēja. Viņiem priekšstats ir radies, ka spēlēs pret pastarīti. Nu, viņi tā domā," teica Masaļskis. Komandas satikās 1. maijā, un mūsējiem tā bija pēdējā pārbaude pirms pasaules čempionāta, kamēr kanādiešiem tas bija vienīgais pārbaudes mačs. Viesi uzvarēja ar 6:1.

     [+] [-]

, 2018-05-13 15:12, pirms 6 gadiem
Labāk jau būtu Skvorcovu ielikt. Tas ir labs darba rūķis.

  +3 [+] [-]

, 2018-05-13 15:28, pirms 6 gadiem
cerams, ka kanādieši neizliks savu žulti uz mums, bet gan turpinās rādīt savu nepārliecinošos sniegumu, it īpaši vārtsargu līnijā

  +5 [+] [-]

, 2018-05-13 15:41, pirms 6 gadiem
"Nav jēgas speciāli taupīt spēkus un dabūt 1:8 vai 1:9. Tā noteikti nevar darīt. Ir jāspēlē uzvarai."

Kā ta nav ? Uzvarēs Kanādu un pakāsīs dāņiem, un kurš tad tiks tālāk ? Spēki jāizlieto racionāli.

  -2 [+] [-]

, 2018-05-13 17:00, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: "Nav jēgas speciāli taupīt spēkus un dabūt 1:8 vai 1:9. Tā noteikti nevar darīt. Ir jāspēlē uzvarai."

Kā ta nav ? Uzvarēs Kanādu un pakāsīs dāņiem, un kurš tad tiks tālāk ? Spēki jāizlieto racionāli.
Ja uzvaram Kanādu tad mums der 1 punkts pret Dāniju

     [+] [-]

, 2018-05-13 17:12, pirms 6 gadiem
Luthor rakstīja: Ja uzvaram Kanādu tad mums der 1 punkts pret Dāniju
Neder!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-05-13 17:40, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Neder!
Man sākumā ar likās, jo Dānuja tad būs mums priekšā, tomēr uzvara pamatlaikā pret Kanādu + vismaz 1 punkts pret Dāniju nozīmē, ka apsteidzam Kanādu, pat, ja viņi pamatlaikā uzvar Vāciju (savstarpējā spēle).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-13 18:54, pirms 6 gadiem
Domāju pareizi ir, ka nesteidzas ar spēlētāja pieteikšanu. Šeit uzsvars uz to, ka visticamāk Balinskim čempis beidzies. Kad un, ja būs zināms, ka viņš tik tiešām spēlēt nevarēs, tad jāpiesaka Siksna.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-13 19:59, pirms 6 gadiem
[quote varenais_eksperts]
"Nav jēgas speciāli taupīt spēkus un dabūt 1:8 vai 1:9. Tā noteikti nevar darīt. Ir jāspēlē uzvarai."

Kā ta nav ? Uzvarēs Kanādu un pakāsīs dāņiem, un kurš tad tiks tālāk ? Spēki jāizlieto racionāli.
kāda jēga sisties un zaudēt kaut ar 0:1 Kanādai, lai pēc tam pakāstu Dāņiem !!!!

     [+] [-]

, 2018-05-13 20:09, pirms 6 gadiem
kivlenieks lai uzspēlē!