Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Rihards Bukarts: "Jālauž tradīcija un jāuzvar Vācija"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rihards Bukarts: "Jālauž tradīcija un jāuzvar Vācija"
Rihards Bukarts
Foto: Reuters/Scanpix

22 gadus vecais Rihards Bukarts sezonu sāka Čehijā, turpināja Rīgas "Dinamo" rindās, bet pabeidza Berlīnes "Eisbaren", kļūstot par Vācijas vicečempionu. Tādējādi viņam duelis pret Vācijas valstsvienību būs īpašs. "Vācijā tiešām spēlē hokeju. Kad aizbraucu, biju nedaudz pazaudējies," par ierašanos galvaspilsētā stāstīja Bukarts.

"Skaidrs, ka gribējām vairāk. Gribējām trīs punktus, sliktākajā gadījumā būtu samierinājušies ar diviem. Beigās tikām pie viena, bet domāju, ka spēle mums iedeva pārliecību turpmākajiem mačiem – varam spēlēt pret komandu, kuru par 99% veido NHL spēlētāji. Jūs skatījāties spēli un redzējāt, ka mēs nebijām ne ar ko sliktāki par NHL džekiem. Varbūt Patriks Keins vienīgais izcēlās, bet pārējie saplūda ar mums," uz iepriekšējo maču, kurā Latvijas izlase pagarinājumā ar 2:3 piekāpās amerikāņiem, atskatījās Rihards Bukarts.

Cīņas ievads Latvijai izvērtās neveiksmīgs – divreiz tika fiksēts skaitliskā sastāva pārkāpums, un palikšana trijatā nozīmēja nonākšanu iedzinējos. "Kļuda komunikācijā. Pirmais noraidījums bija uzreiz pēc vairākuma, kad nesapratāmies savā starpā. Vairākumā viens uzbrucējs iet kā aizsargs. Kad viņš gāja mainīties, tad laukumā izlēca gan uzbrucējs, gan aizsargs," skaidroja uzbrucējs. "Nekas, tādas kļūdas gadās, tāds ir sports, neviens nav perfekts. Centīsimies uz beņķa runāt vairāk, un tādas kļūdas ir jāizslēdz."

Latvijas un Vācijas izlases iepriekšējoreiz tikās pagājušā gada 16. maijā – spēlē, kurā izšķīrās komanda, kas pasaules čempionātu turpinās ceturtdaļfinālā. Latvieši atspēlējās, bet ielaida beigās un pēcspēles metienos zaudēja ar 3:4. "Pirmā lieta, kas nāk galvā – pagarinājumā Daugaviņš uzvarēja iemetienu uz priekšu un deva piespēli. Man priekšā bija tukši vārti, bet ripa nāca pa gaisu. Centos trāpīt no gaisa, bet nesanāca," teica Bukarts. "Vispār bija laba spēle. Iznācām, 19 tūkstoši vācu fanu, bija baigais spiediens. Ātri 2:0 viņiem, vienus no vārtiem guva, lai gan bija zona. Tad Gunča [Skvorcovs] iemeta, tad Sprukts, tad Džera pielaboja. Cik atceros, viņiem bija vairākums, kurā izlīdzināja."

"Vācijā viņi tiešām spēlē hokeju. Kad atbraucu, biju nedaudz pazaudējies, jo biju pieradis spēlēt agresīvu hokeju, mest ripu zonā. Tikmēr viņi pietur ripu, spēlē hokeju, smuku hokeju. Aizsargi vienmēr pieslēdzas uzbrukumiem," teica Bukarts, kurš vienošanos ar Vācijas vicečempioni Berlīnes "Eisbaren" panāca februāra beigās. "Vācija spēlēs foršu, skaistu hokeju. Vairākumā jāaptur Draizaitls – galvenais nepelnīt noraidījumus."

"Protams, Draizaitls viņiem ir komandas līderis un lielākā zvaigzne. Pret viņu spēlēsim īpaši uzmanīgi un centīsimies neitralizēt," par uzbrucēju, kurš Nacionālās hokeja līgas klubā Edmontonas "Oilers" tika pie 70 punktiem un kurš sezonā pelna 8,5 miljonus, teica Bukarts. "No spēlēm pret Vāciju ir palikušas nepatīkamas atmiņas. Arēnā viņiem zaudējām, tad Ķelnē bullīšos. Jālauž tradīcija."

Berlīnē Bukarta treneris bija leģendārais aizsargs Ūve Krups, kurš 1996. gadā kopā ar Sandi Ozoliņu un Kolorado "Avalanche" izcīnīja Stenlija kausu, turklāt tieši vācieša precīzais metiens pagarinājumā atnesa komandai trofeju. "To jau visi atceras – šķēliens no zilās līnijas. To, kā tika iemesta ripa, labi zina gan latvieši, gan vācieši," teica Bukarts.

"Man ar viņu ir tiešām ļoti labas attiecības. Izveidojās tiešām ļoti labs kontakts. Tikai žēl, ka viņš nepaliek Berlīnē. Cerams, ka mūsu ceļi vēl krustosies. Viņš tiešām man uzticējās un palīdzēja – deva lielu spēles laiku. Krups bija labs psihologs un labs cilvēks, vienmēr labā noskaņojumā. Kad rezultāts bija slikts, nebija nekāda negatīvisma – tikai pozitīvas emocijas."

Vācijas valstsvienībā spēlē divi Bukarta komandas biedri – aizsargs Jonass Millers (51 spēle un septiņi punkti) un uzbrucējs Marcels Nēbelss (52 spēles un 30 punkti). "Millers varētu būt viens no labākajiem slidotājiem, kurus pazīstu. Jauns un ātrs. Ņems ripu un centīsies sākt uzbrukumus. Savukārt Nēbelss ir augumā liels un māk pieturēt ripu, apveltīts ar lielu cīņassparu. Labi spēlētāji. Ne velti spēlēja Berlīnē – tā ir ļoti stipra komanda," pretiniekus raksturoja Bukarts. Vācijas izlasē viņš pazīstot arī masieri. "Būs interesanta spēle. Jālauž tradīcija ar zaudējumiem Vācijai un jāuzvar."

  +5 [+] [-]

, 2018-05-11 17:00, pirms 6 gadiem
forši tie bukarti. ar pareizo attieksmi.
p.s. tiešām tik grūti uzrakstīt Eisbären? pārlasīt tekstu un izlabot pareizrakstības kļūdas? uvĒ krups? nu c'mon

  -1 [+] [-]

, 2018-05-11 20:03, pirms 6 gadiem
vajag atcerēties, ka Vācija savulaik tika uzvilkta ar 8:0, tad 5:0, un ar šādu nezvēra niknumu mesties šiem šaizēm virsū un noslaucīt no ledus virsas

  +1 [+] [-]

, 2018-05-11 22:13, pirms 6 gadiem
Chelubejs rakstīja: vajag atcerēties, ka Vācija savulaik tika uzvilkta ar 8:0, tad 5:0, un ar šādu nezvēra niknumu mesties šiem šaizēm virsū un noslaucīt no ledus virsas
ūja, ūja, kur tie laiki... Tie bij mūsu ziedu laiki ehhh, kaut vēl tādi pienāktu

     [+] [-]

, 2018-05-12 00:48, pirms 6 gadiem
Chelubejs rakstīja: vajag atcerēties, ka Vācija savulaik tika uzvilkta ar 8:0, tad 5:0, un ar šādu nezvēra niknumu mesties šiem šaizēm virsū un noslaucīt no ledus virsas
Kāds vēl niknums izejot piem -pret Lietuvas vai Igaunijas spēka komandu hokejā? Un mēs esam +- viena līmeņa, tādēļ šis salīdzinājums nu nekādīgi neder (pietam Tavā piemērā izklausās drīzāk pēc ''Āā šos jau mēs apspēlēsim uz vienas slidas''Drīzāk jāiziet koncentrētiem- kā turpinot spēli pret ASV!
ps. Esmu optimists, bet Cibuļski jāliek rezervē kā 4-7.aizsargu. Pat Galviņš ir stabilāks (varbūt viņam spēle beidzot aizies no rokas, kā piemēram RD kad viņš bija ļoti rezultatīvs, bet šobrīd tā neizskatās), bet beigās lai arī kā, bet kļuva par lielāku antivaroni kā Lee..

     [+] [-]

, 2018-05-12 12:12, pirms 6 gadiem
Lai izdodas un ceram uz uzvaru. Ar niknumu var uzvareet.