Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2723, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Krievijas hokeja vadībai piespriests naudas sods par priekšlaicīgu laukuma pamešanu

Krievijas hokeja vadībai piespriests naudas sods par priekšlaicīgu laukuma pamešanu
Krievijas izlases hokejsisti
Foto: IIHF

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) beidzot pieņēmusi lēmumu lietā par Krievijas izlases došanos prom pirms čempionu himnas atskaņošanas pasaules meistarsacīkstēs. Krievijas Hokeja federācijai piespriests naudas sods 80 tūkstoši Šveices franku (apmēram 74 315 eiro).

Ka jau ziņots, 17. maijā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā izlase pasaules čempionāta finālā piekāpās Kanādai (1:6). Krievu hokejisti priekšlaicīgi pameta ledu, noslēguma ceremonija vēl nebija beigusies. Krievijas puse notikušo skaidroja kā pārpratumu, tā neesot bijusi apzināta rīcība.

Kopš maija notikumiem pagājuši vairāki mēneši, bet tikai šodien IIHF ir pieņēmusi lēmumu šajā lietā. IIHF uzskata, ka Krievijas hokejistu laukuma pamešana nebija pārpratums. Krievijas izlases oficiālās personas un spēlētāji laukumu pameta pēc īsas sarunas starp kapteini Iļu Kovaļčuku un dažām oficiālajām personām, kā rezultātā kapteinis ar nepārprotamu žestu aicināja doties uz atvērtajiem vārtiņiem. Krievijas izlasei bija zināma noslēguma ceremonijas procedūra, šajā sakarā atvērtajiem vārtiņiem nebija nozīmes, tie bija atvērti jau kopš ceremonijas sākuma. Lielākā daļa no Krievijas izlases laukumu pameta pēc tam, kad Kanādas valstsvienība saņēma zelta medaļas.

Nosakot sodu, tika ņemti vērā vairāki fakti: bija sarokošanās ar uzvarētājiem, Krievijas puse atvainojās par priekšlaicīgu laukuma pamešanu, hokeja pasaulē Krievija ir viena no vadošajām valstīm, attiecīgajai nacionālajai hokeja federācijai ir arī atbildība kā nākamā pasaules čempionāta rīkotājai.

Krievijai hokeja federācijai tiek uzlikts naudas sods 80 tūkstoši Šveices franku. Šo lēmumu adresāts var pārsūdzēt septiņu dienu laikā.

Krievijas hokejisti pamet laukumu

Izmantotie resursi:
iihf.com


, 2015-08-24 14:41, pirms 9 gadiem
Varēja vēl lielāku sodu uzlikt,tā bija ņirgāšanās no krievu puses.
, 2015-08-24 14:55, pirms 9 gadiem
Orlandipo5 rakstīja: Varēja vēl lielāku sodu uzlikt,tā bija ņirgāšanās no krievu puses.
Kāda ņirgāšanās? Paši sevi vien izblamēja...
, 2015-08-24 14:56, pirms 9 gadiem
"Krievijas izlases oficiālās personas un spēlētāji laukumu pameta pēc īsas sarunas starp kapteini Iļju Kovaļčuku un dažām oficiālajām personām, kā rezultātā kapteinis ar nepārprotamu žestu aicināja doties uz atvērtajiem vārtiņiem."

Šis vīrs visu laiku liek maksāt sev pārstāvētajām komandām. Kā Devils tagad maksā sodus NHL, tāpat arī Krievijas izlases maciņš ir pavērts Fāzela virzienā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-24 15:02, pirms 9 gadiem
IIHF sazvanījās ar Krievijas Hokeja federāciju - nu, cik jums tur vēl valstī naudas palicis? Nu, labi, tad vairāk par 80 tūkstšiem eiro Šveices franku neliksim! Bet secinājums kāds? Kas var atļauties samaksāt tādu summu, turpmāk var mierīgi pretinieku himnas neklausīties. Ātrāk ģērbtuvēs, dušās, viesnīcā, bārā.
Slēpts komentārs: pernambucano
, 2015-08-24 15:33, pirms 9 gadiem
viegli izskaidrot vnk Krievi ;D pasaules padibenes ir un paliek padibenes
, 2015-08-24 15:49, pirms 9 gadiem
Tā ir ņirgāšanās pašiem par sevi.
, 2015-08-24 15:52, pirms 9 gadiem
Ja godīgi gaidiju nopietnāku sodu.
, 2015-08-24 15:54, pirms 9 gadiem
Zinot kā notiek urlandijā tad nebrīnos kad summa tiks sadalīta uz spēlētājiem.
Slēpts komentārs: zb83
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-24 16:30, pirms 9 gadiem
Ilmarse rakstīja: Zinot kā notiek urlandijā tad nebrīnos kad summa tiks sadalīta uz spēlētājiem.
pastāsti vēl ko visu zinošais. varbūt uzcep kādu rakstu. es tur nekad nav bijis un nezinu kas tur notiek.
kaut gan tas viens vārds jau liecina par rusofobiju.
, 2015-08-24 16:31, pirms 9 gadiem
Sods arī varētu būt lielāks, bet kāda tam jēga, to kas cilvēkam šūpulī ielikts jau neizmainīsi.
, 2015-08-24 16:45, pirms 9 gadiem
Un lai šo piespriestu, vajadzēja pusgadu?
, 2015-08-24 17:02, pirms 9 gadiem
krievi parādīja savu (ne)audzinātību. nekādas kultūras. :/
, 2015-08-24 23:22, pirms 9 gadiem
"Hokeja pasaulē Krievija ir viena no vadošajām valstīm".
Spoži, ko tu neteiksi.
Interesanti, kāds tādā gadījumā būtu sods komandai, kura nav viena no vadošajām? Piem., kaut kāda Bulgārija vai Slovēnija, vai Latvija? Ak tā, tās tak nekad nespēlēs PČ finālā.
Morāle skaidra. PČ fināliste var ikreiz atstāt laukumu kā vien iepatīkas, jo tā pilnīgi droši būs viena no vadošajām valstīm. Vai varbūt šādas " privilēģijas " ir tikai krieviem??
Eduards Odiņš un Andris Ansons
Foto: Mārtiņš Aiše, LHF
39

Odiņš un Ansons aiz borta, pasaules čempionātā bez Latvijas tiesnešiem

Starptautiskās hokeja federācijas Tiesnešu komiteja nosaukusi 16 galvenos tiesnešus un 16 līnijtiesnešus, kuri tiesās šā gada pasaules čempionāta augstākajā divīzijā Krievijā.
Kaspars Daugaviņš un Kirovs Lipmans
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
7

"VV/2015" visbiežāk nominēts Kirovs... Lipmans

Gada beigas ir laiks, kad uz paveikto atskatās visi - gan atsevišķas sporta veidu federācijas, gan arī Latvijas sporta mamma - LOK, kā arī dažādas sīkākas sporta organizācijas. Neko nedarītāju pulkā nevarēja palikt arī "VV". Tā kā šajā sadaļā galvenokārt apkalpojam hokeju, tad, saprotams, ka šis rangs būs par hokeju. Lai nominācijās tiktu cildināti tiešām tikai paši izcilākie, izveidojām arī žūrijas komisija. Tajā kopā ar mani tika uzaicināta arī hokeja eksperte Bulta. Tātad paši labākie Latvijā ir...
Glens Henlons
Foto: ITAR-TASS/Scanpix
4

Henlons pamet Šveices izlases galvenā trenera amatu

Šveices Hokeja federācija savā mājaslapā paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar valstsvienības galveno treneri Glenu Henlonu. Līgumattiecības izbeigtas pēc mutiskas vienošanās.