Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2950, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Piecas spēles izlaidušais Girgensons atgriezies "Sabres" treniņprocesā

Piecas spēles izlaidušais Girgensons atgriezies "Sabres" treniņprocesā
Zemgus Girgensons. Foto: nhl.com

Nacionālās hokeja līgas komanda Bufalo "Sabres" gatavojas četru spēļu izbraukuma sērijai, un šovakar treniņā uz ledus pilnvērtīgi darbojās arī latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Savainojuma dēļ Girgensons nav spēlējis desmit dienas, izlaižot piecus mačus, bet šāvakara treniņā atgriezās gan viņš, gan arī aizsargs Vils Bačers, kurš izlaida vienu maču, un Girgensona maiņas biedrs Kails Okposo, kurš izlaidis divas spēles. Okposo gan darbojās bezkontakta režīmā un maiņu virknējumos netika iespēlēts. Ierindā bija arī Keisijs Mitelstats, kurš tuvojas tam, lai aizvadītu pirmo maču pusotra mēneša laikā, bet piesardzības nolūkos uz ledus nebija Aleksa Taka.

Treniņā Taka vietā uz pirmo virknējumu no ceturtā tika paaugstināts Marks Dženkovskis, kura vietā ceturtajā maiņā kopā ar Koudiju Īkinu un Džonu Heidenu pārmaiņus tika iespēlēts gan Girgensons, gan Brets Marejs. Savukārt Mareja vietā kopā ar Peitonu Krebsu un Andersu Bjorku trenējās Mitelstats.

Bufalo "Sabres" naktī uz trešdienu viesosies pie Otavas "Senators", bet pēc tam izbraukumu turpinās pret Arizonas "Coyotes", Kolorādo "Avalanche" un Lasvegasas "Golden Knights". Bufalo komanda ar 33 punktiem 41 spēlē ieņem sesto vietu Atlantijas divīzijā.


Latvieši NHL

UzbrucējsKlubsSV+PPtiMetieni+/-SMVairākumā
Teodors BļugersPenguins408+91763 (12.7%)+760+0
Zemgus GirgensonsSabres337+51257 (12.3%)-5253+1
Rūdolfs BalcersSharks274+81248 (8.3%)-460+0
AizsargsKlubsSV+PPtiMetieni+/-SMVairākumā
Kristiāns RubīnsMaple Leafs30+005 (0.0%)-240+0
VārtsargsKlubsSU-Z%MetieniRipasMinSausā
Elvis MerzļikinsBlue Jackets2514-10-191.2%701/7693.0613362

Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
139

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Sports Today/Scanpix
28

Girgensons 10. sezonu NHL noslēdz ar rezultatīvu piespēli un uzvaru Tampā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ar rezultatīvu piespēli atzīmējies Zemgus Girgensons. Viņš palīdzēja Bufalo "Sabres" viesos ar 4:2 pārspēt Tampabejas "Lightning". Latvietim šī bija 10. sezona NHL, kuras laikā viņš guva astoņus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.
Zemgus Girgensons. Foto: AP/Scanpix
5

Girgensonam -1, "Sabres" uzvar "Capitals" un sabojā tās iespējas iekļūt play-off

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) uzvaru izcīnījusi Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas pēdējā šīs sezonas mājas spēlē ar 4:2 pārspēja Vašingtonas "Capitals". Girgensons nospēlēja nepilnas 12 minūtes.