Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2950, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Girgensons lūkos pārtraukt zaudējumu sēriju, Merzļikins vārtos pret ''Flyers''

Girgensons lūkos pārtraukt zaudējumu sēriju, Merzļikins vārtos pret ''Flyers''
Zemgus Girgensons. Foto. RS.Scanpix

Naktī uz trešdienu cīņas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadīs visu latviešu pārstāvētie klubi. Visi mači pārklāsies, taču latviešus uz ledus varēs manīt jau no plkst. 2:00 pēc Latvijas laika.

Zemgus Girgensons un Bufalo ''Sabres' savā laukumā uzņems Vankūveras ''Canucks'' hokejistus. Abām komandām šī būs otrā savstarpējā cīņa šosezon. Pirmā tika aizvadīta oktobra izskaņā, kad ''Sabres'' triumfēja ar 5:1.

• Girgensons joprojām ir rezultatīvākais latvietis NHL šosezon. 15 mačos uzbrucējs ticis pie pieciem (3+2) rezultativitātes punktiem, galvenokārt, laiku pavadot ceturtajā virknējumā.

• ''Sabres'' pēc veiksmīgā sezonas starta piemeklēja neveiksmju sērija - zaudētas jau pēdējās piecas spēles pēc kārtas. Komanda ar 14 punktiem 15 mačos ieņem 14. pozīciju starp 16 Austrumu konferences vienībām.

• Tajā pašā laikā arī cīņu aizvadīs latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera Tampabejas ''Lightning''. Floridas štatā viesosies ciemiņi - Dalasas ''Stars'' hokejisti.

• Zināms, ka Balcers ņēmis dalību komandas kopīgajā treniņā. Patlaban viņam iedalīta loma ceturtajā maiņā un viņš spēlēs ar 22. numuru. Viņa statuss gan ir neskaidrs un nav zināms, vai šonakt Balceram izdosies debitēt Tampas rindās.

• ''Lightning'' ir pēdējo trīs sezonu fināliste, tomēr šo sezonu nav iesāku pārāk pārliecinoši. Ar 17 punktiem 15 spēlēs klubs ieņem septīto ailīti Austrumu konferences tabulā.

• Plkst. 2:00 arī uz ledus kāps bez Teodora Bļugera spēlējoša Pitsburgas ''Penguins'', kurai sezonas ievads bijis kā pa kalniem un lejām. Komandai mājas spēle pret Toronto ''Maple Leafs''.

• Bļugers traumas dēļ šosezon ir bez spēļu prakses. Lai gan viņš šorīt piedalījās komandas agrajā treniņā, viņa statuss joprojām ir ''atgriešanās kuru katru dienu''. Vadība negrasās sasteigt viņa atgriešanos.

• Pirms nepilnām četrām dienām abas vienības tikās Toronto. Toreiz ar rezultātu 4:2 pārāka bija ''Penguins''. Pitsburga gan pēdējās desmit spēlēs ir izcīnījusi vien divas uzvaras.

• Arī pingvīniem nesokas izcili. Vienība Austrumos atroda vienu pozīciju virs Bufalo - 15 punkti 15 mačos.

• Pusstundu vēlāk darbībā varēsim vērot arī vārtsargu Elvi Merzļikinu un Kolumbusas ''Blue Jackets''. Vienībai mačs savā laukumā pret Filadelfijas ''Flyers''. Tieši latvietim uzticēta cietokšņa drošība.

• Arī šīs divas komandas pirms pāris dienām tikās. Kolumbusa jau reizi savā laukumā uzvarēja, triumfējot ar 5:2. Jāpiemin, ka tā gan ir bijusi kluba vienīga uzvara kopš 26. oktobra. Zaudētas sešas no septiņām spēlēm.

• Kolumbusu mierīgi var dēvēt par līgas pastarīti. ''Blue Jackets'' ar deviņiem punktiem 14 cīņās ir pirmspēdējā visā līgā. Jāpiemin, ka pēdējā ir Anaheimas ''Ducks'', kurai ir tikpat punktu, taču viena spēle vairāk.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas "Viaplay" platformā.

Latvieši NHL

UzbrucējsKlubsSV+PPunktiMetieni+/-SMVairākumā
Zemgus GirgensonsSabres153+2515+140+0
Rūdolfs BalcersLightning142+2420-140+0
Teodors BļugersPenguins00+000000+0
VārtsargsKlubsSU-Z%MetieniRipasMinSausā
Elvis MerzļikinsBlue Jackets8 (7)2-586.29%214/2494.824270

NHL regulārās sezonas spēles naktī uz 14. novembri

LaiksSpēleLaiksSpēle
2:00Sabres - Canucks2:00Panthers - Capitals
2:00Canadiens - Devils2:00Penguins - Maple Leafs
2:00Lightning - Stars2:30Blue Jackets - Flyers
3:00Predators - Wild5:00Ducks - Red Wings
5:00Golden Knights - Sharks

, 2022-11-16 03:43, pirms gada
Amerikāņu komentātors Elvi nosauca par BRĪNUMDARI💪
Jau 2-0
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
139

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Sports Today/Scanpix
28

Girgensons 10. sezonu NHL noslēdz ar rezultatīvu piespēli un uzvaru Tampā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ar rezultatīvu piespēli atzīmējies Zemgus Girgensons. Viņš palīdzēja Bufalo "Sabres" viesos ar 4:2 pārspēt Tampabejas "Lightning". Latvietim šī bija 10. sezona NHL, kuras laikā viņš guva astoņus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.
Zemgus Girgensons. Foto: AP/Scanpix
5

Girgensonam -1, "Sabres" uzvar "Capitals" un sabojā tās iespējas iekļūt play-off

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) uzvaru izcīnījusi Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas pēdējā šīs sezonas mājas spēlē ar 4:2 pārspēja Vašingtonas "Capitals". Girgensons nospēlēja nepilnas 12 minūtes.