Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2950, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Girgensons atkal spēlē vairākumā un gūst sezonas piektos vārtus

Girgensons atkal spēlē vairākumā un gūst sezonas piektos vārtus
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

NHL čempionātā ar vārtu guvumu šonakt izcēlās latviešu hokejists Zemgus Girgensons, kas gan viņa Bufalo "Sabres" neļāva izvairīties no graujoša zaudējuma pret "Hurricanes" - 2:6.

Zemgus Girgensona sezonas piekto vārtu VIDEO.

• Ar četriem zaudējumiem pēc kārtas Bufalo "Sabres" tuvojas šīs sezonas garāko zaudējumu sērijas atkārtošanai. Piecas reizes pēc kārtas Bufalo kapitulēja oktobra sākumā.

• Šonakt Bufalo nespēja līdzvērtīgi spēkoties ar Karolīnas "Hurricanes", kas jau otrajā periodā panāca piecu vārtu pārsvaru. Otrā perioda izskaņā Zemgus Girgensons, spēlējot vairākumā, no vārtu priekšas guva savus sezonas piektos vārtus, tādējādi ar sezonā kopumā gūtiem desmit punktiem pielīdzinoties abiem pārējiem mūsu NHL uzbrucējiem.

• Kopumā Girgensons laukumā pavadīja 16:23 minūtes, teju pusotru spēlējot skaitliskajā vairākumā. Mazākumā spēlēt latvietim nevajadzēja, jo komanda nenopelnīja nevienu noraidījumu. Girgensons vārtos raidīja vienu no trīs izpildītajiem metieniem un veica četrus spēka paņēmienus. +/- rādītājā nācās samierināties ar negatīvu -1.

• Uzvaru Vankūverā svinēja Pitsburagas "Penguins", kas pateicoties Džeika Gencela hat-trick nokārtoja uzvaru pār vienu no turnīra pastarītēm "Canucks" ar 4:1. Pitsburgas komandai šī bija pirmā uzvaru četru izbraukuma spēļu sērijā. Pirmajās divās spēlēs pingvīni zaudēja Montreālā un Kalgarī, bet sēriju pēc divām dienām Pitsburga noslēgs pie debitantes Sietlas "Kraken".

Teodors Bļugers spēlē pret "Canucks" laukumā pavadīja 15:34, no kurām 2:12 bija skaitliskajā mazākumā. Bļugers izpildīja trīs metienus pa vārtiem, bet pie rezultativitātes punktiem netika. Latvijas izlases kapteinim izdevās uzvarēt četrus no septiņiem iemetieniem.

• Zaudējumu Vašingtonā pret "Capitals" šonakt piedzīvoja Kolumbusas "Blue Jackets", kuras vārtus sargāja krievu vārtsargs Daniils Tarasovs. "Capitals" katrā no periodiem guva pa vārtiem, nokārtojot panākumu ar 3:1. "Blue Jackets" ar četriem zaudējumiem pēc kārtas piedzīvo savu sezonas garāko neveiksmju sēriju.

Latvieši NHL

UzbrucējsKlubsSV+PPunktiMetieni+/-SMVairākumā
Teodors BļugersPenguins246+41040 (15.0%)+220+0
Zemgus GirgensonsSabres245+51044 (11.4%)-5212+1
Rūdolfs BalcersSharks242+81041 (4.9%)-840+0
VārtsargsKlubsSU-Z%MetieniRipasMinSausā
Elvis MerzļikinsBlue Jackets139-492.3%385/4172.617361

NHL spēles 4. un 5. decembrī

KomandasRez.KomandasRez.
Panthers - Blues4:3Predators - Canadiens4:3
Wild - Maple Leafs4:3 SOBruins - Lightning2:3 OT
Senators - Avalanche6:5 OTRed Wings - Islanders4:3 OT
Capitals - Blue Jackets3:1Hurricanes - Sabres6:2
Rangers - Blackhawks3:2Canucks - Penguins1:4

, 2021-12-05 09:10, pirms 2 gadiem
Uvažuha Zemgum! Viesuļi gan noģērēja bifeļu ādas pēc pilnas programmas...
, 2021-12-05 10:35, pirms 2 gadiem
Skaisti spēlēja šodien Penguins, tik žēl ka Tedijs bez punktiem, bet tā izcila spēle gan Džeikam gan Sidam..
, 2021-12-05 10:59, pirms 2 gadiem
Tarasovam atkal laba statistika. Uzvaras tas šobrīd nedod, bet rāda, ka ĞM var treidos iesaistīt Korpisalo.
, 2021-12-05 11:35, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Tarasovam atkal laba statistika. Uzvaras tas šobrīd nedod, bet rāda, ka ĞM var treidos iesaistīt Korpisalo.
Jebkuru šāda veida maiņu jāskatās pēc 3 faktoriem - sportiskā, perspektīvas un biznesa.

No sportiskā - šogad Korpisalo spēlē tā, ka Tarasovs noteikti nespēlētu baigi sliktāk. Te viņus droši var mainīt vietām.
No perspektvias - divas spēles priekš kopumā diezgan maz spēlējuša vārtsarga vispār nav nekāds rādītājs. Tāpēc šos pāris mačus, kuros viņa cipari ir teju vēsturiski labākie, ņemt par atskaites punktu īsti nav ok. Te Korpisalo, tomēr, ir drošāks variants.
No biznesa - ko par Korpisalo var paprasīt un kam viņš ir vajadzīgs? Tā kopumā skatoties, viņam kā galvenajam treida objektam nav baigā tirgus.
Slēpts komentārs: Geiropa
, 2021-12-05 13:29, pirms 2 gadiem
Juri, ar Korpisalo treidošanu domāju viņu kā piedevu apjomīgākā darījumā. Tie paši Buffalo pēdējās sezonās visas kārtis liek uz otrajiem numuriem, domājot, ka tie būs pilnās lozes, ko iepriekšējie klubi nenovērtējuši. Pirms play off maiņas darījumā Korpisalo būs lielāka vērtība par Tarasovu. Slikti, ka laikam žaketes nav parūpējušies par dziļākām vārtsargu rezervēm, kas maiņas darījumā vienalga liek prasīt arī kādu AHL kīperu pretī.
, 2021-12-05 13:51, pirms 2 gadiem
Mūsējiem viss kā pēc standarta:
Bļugers 24 spēlēs 6+4=10
Girgensons 24 spēlēs 5+5=10
Balcers 24 spēlēs 2+8=10
, 2021-12-05 14:04, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: Mūsējiem viss kā pēc standarta:
Bļugers 24 spēlēs 6+4=10
Girgensons 24 spēlēs 5+5=10
Balcers 24 spēlēs 2+8=10
Visi iet uz vismaz 30 punktu sezonu, kas būtu nebijis notikums LV hokejam.
, 2021-12-05 14:35, pirms 2 gadiem
kino rakstīja: Visi iet uz vismaz 30 punktu sezonu, kas būtu nebijis notikums LV hokejam.
Teorijā visiem spīd 34 punktu sezona. Praksē - atliek, piemēram, Zemgu izņemt no vairākuma, jo Sabres kaut ko ir jāsāk mainīt, ņemot vērā, ka sākas zaudējumu sērija - un krietni var samazināties cerības uz nebijušu notikumu.
, 2021-12-05 15:10, pirms 2 gadiem
Geiropa rakstīja: Nesaprotu ko viņš dara vēl NHL. Spēlē ļoti vāji, visi gūtie vārti pilnībā nekādi tīri ar lielu veiksmes palīdzību. Hokejists ar koka kājām.
Nepavelti CSKA atteicās no viņa..
Un to saka tintenieks,kurš Latviju uzskata par nabadzīgāko valsti pasaulē.Girgensonam ir gan labs slidojums,gan laba tehnika un veiklas rokas. https://www.youtube.com/watch?v=KZG...
, 2021-12-05 15:35, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Juri, ar Korpisalo treidošanu domāju viņu kā piedevu apjomīgākā darījumā. Tie paši Buffalo pēdējās sezonās visas kārtis liek uz otrajiem numuriem, domājot, ka tie būs pilnās lozes, ko iepriekšējie klubi nenovērtējuši. Pirms play off maiņas darījumā Korpisalo būs lielāka vērtība par Tarasovu. Slikti, ka laikam žaketes nav parūpējušies par dziļākām vārtsargu rezervēm, kas maiņas darījumā vienalga liek prasīt arī kādu AHL kīperu pretī.
Kas ir "lielāks darījums"? Kurš tad būtu galvenais prom maināmais, kuram var piekabināt 2.8 miljonus pelnošu anderperformeri?

BUF nav ne baigās politikas otro numuru kontekstā, ne arī vajadzības pēc vārtsarga. Komanda atrodas ilgstošā pārbūvē un viņi pa lētām naudām nolīgst tos, kas citām komandām īsti nav vajadzīgi. Viņi necer, ka tur būs kādi glābēji. Vienkārši kādam ir jāstāv vārtos, kāds arī tiek tur nolikts.

Pašlaik viņiem ir saspīlējums vārtsargu līnijā, taču vai tur tā iederas Korpisalo, kurš šogad spēlē ne baigi labāk kā BUF nominālais trešais numurs Ārons Dels, bet algā saņem gandrīz tik pat kā visi 4 šosezon BUF vārtus sargājušie? 2.8 miljoni Korpisalo un 3.075 miljoni VISIEM Bufalo vārtsargiem.

Turklāt, ne vienai, ne arī otrai komandai nav jābrīvo nost algu budžets, jo līdz griestiem katrai ir 14 (CBJ) un 20 (BUF) miljoni.

Nu, tas, ja par Bufalo vārtsargu situāciju, kas, lai arī nav spoža, nekādus "korpisalus" neprasa.

Vai Korpisalo būs lielāka vērtība pirms plejofiem? Ja turpinās tādā pat garā, bet Tarasovs spēlēs AHL - nē, abu vērtības būs vienlīdz mazas.

Protams, var gadīties situācijas, kad kādai komandai VAJAG otro numuru un Jonass, pie zināmiem apstākļiem, var spēlēt pat tīri ok, taču tas ir izņēmuma, ne tirgus, gadījums.
, 2021-12-05 16:55, pirms 2 gadiem
Lielāka darījuma sastāvdaļas domāju Vorāčeks, kuru kāda komanda varētu gribēt pirms PO, un Laine, kurš šaubos vai gribēs atlikušo karjeru pavadīt Kolumbusā. Ļoti daudz nesaprotu no NHL biznesa, bet man liekas, ka komandas ar lielu algas rezervi parasti paķer kādu pārmaksātu spēlētāju. Šobrīd Tarasovā saskatu NHL potenciālu. Agru vai vēlu Korpisalo būs jātreido prom, jo viņš nav žakešu nākotnes potenciāls. Ceru, ka tā domā arī Kekelainens.
, 2021-12-05 20:45, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Lielāka darījuma sastāvdaļas domāju Vorāčeks, kuru kāda komanda varētu gribēt pirms PO, un Laine, kurš šaubos vai gribēs atlikušo karjeru pavadīt Kolumbusā. Ļoti daudz nesaprotu no NHL biznesa, bet man liekas, ka komandas ar lielu algas rezervi parasti paķer kādu pārmaksātu spēlētāju. Šobrīd Tarasovā saskatu NHL potenciālu. Agru vai vēlu Korpisalo būs jātreido prom, jo viņš nav žakešu nākotnes potenciāls. Ceru, ka tā domā arī Kekelainens.
Tie lielie pīrāgi ir tādi, ka Kekelainens, spēlējot Tūkstoti, cerēja uz saviem trumpjiem, kamēr kāds uzsauca citus. Tb Korpisalo MAX vērtība ir nogulēta un tagad viņš kā vārgs vārtsargs ar palielu līgumu (šogad faktiski viņam jāmaksā 3.4 miljoni). Domāju, ka Korpisalo nākotne būs visnotal bēdīga (priekš CBJ) - viņš aizies no komandas kā FA. Protams, ar nosacījumu, ka nekas vārtsargu tirgū nemainīsies un pats Jonass būtiski neuzlabos sniegumu.

Tarasovs uz CBJ maiņā, kurā ir Korpisalo? STL vārtsargs vispār nav vajadzīgs. Viņiem ir potenciālais Kanādas OS izlases vārtsargs Biningtons un Huso, kurš ar dubliera pienākumiem galā tiek lieliski un par mazākām naudām.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Mirklis pēc Sema Reinhārta vārtu guvuma. Foto: Derik Hamilton/AP/Scanpix
4

Balinskim liels spēles laiks, Reinhārts sasniedz 50 vārtus, "Panthers" un "Sabres" nolauž mājiniekus

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) izbraukuma cīņās Filadelfijā un Kalgari uzvaras ar 4:1 nopelnīja latviešu pārstāvētās Floridas "Panthers" un Bufalo "Sabres"
Ivis Balinskis cīņā pie saviem vārtiem. Foto: AP/Scanpix
22

Balinskis atgriežas un nospēlē 16 minūtes, Girgensons un "Sabres" salūst Edmontonā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles aizvadījušas Zemgusa Girgensona un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Bufalo "Sabres" ar 3:8 piekāpās Edmontonas "Oilers", savukārt Floridas "Panthers" piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas, atzīstot Nešvilas "Predators" pārākumu.