Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Bļugers spēlē vairāk nekā 17 minūtes, "Penguins" atgriežas uz uzvaru takas

Bļugers spēlē vairāk nekā 17 minūtes, "Penguins" atgriežas uz uzvaru takas
Teodors Bļugers. Foto: Eric Canha/Zumapress.com/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ceturto uzvaru pēdējās piecās cīņās svinējusi uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kas izbraukumā ar 4:3 pagarinājumā pieveica Ņujorkas "Islanders". Latvietim šonakt tika fiksēts trešais lielākais spēles laiks sezonā.

26 gadus vecais hokejists cīnījās "Penguins" nomināli trešajā virknējumā kopā ar saviem ierastajiem partneriem Brendonu Tanevu un Zaku Estonu-Rīsu, laukumā pavadot 17 minūtes un 12 sekundes (tostarp 24 sekundes vairākumā un 33 sekundes mazākumā), kas ir trešais lielākais spēles laiks šīs sezonas griezumā. Bļugers uzvarēja 40% iemetienu, izdarīja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu.

"Penguins" līdz otrā perioda otrajai minūtei nespēja izmantot divus skaitliskos vairākumus, par savu iespēju izšķērdēšanu samaksājot ar diviem "Islanders" gūtiem vārtiem - pirmā perioda noslēgumā Tristanu Džeriju skaitliskajā pārsvarā pārspēja Broks Nelsons, bet otrās trešdaļas sākumā no asa leņķa ar plaukstas metienu precīzs bija Metjū Barzals - 2:0. Tiesa, jau pēc 69 sekundēm viesi bija spējuši atgūt līdzsvaru uz tablo, 26 sekunžu intervālā pa vārtiem gūstot Sidnijam Krosbijam un Kristoferam Letangam - 2:2.

Turpinājumā pēc ātras saspēles un Džoša Beilija metiena no vārtu priekšas vēl reizi "Islanders" izvirzījās priekšgalā (3:2), pitsburgiešiem atspēlējoties trešā perioda 18. sekundē - izgājienā diviem pret vienu mājinieku Džareds Makkens izmantoja Jevgeņija Malkina piespēli (3:3).

Pitsburgai bija iespējas izraut uzvaru jau pamatlaikā, taču "Islanders" komandu glāba veiksme un Semjona Varlamova sniegums vārtos. Spēles izšķirošais moments pienāca 26 sekundes līdz pagarinājuma noslēgumam, kad ar metienu aizsarga aizsegā savus otros vārtus un trešo punktu mačā guva pieredzējušais Letangs, atnesot "Penguins" 23. punktu 19 cīņās. Pingvīni saglabā piekto vietu Austrumu divīzijā. Savukārt "Islanders" ar 24 punktiem 20 mačos ir trešā.

Naktī uz 1. martu abas komandas savā starpā spēkosies atkārtoti.


Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix
11

Bļugeram otrā spēle pret Nešvilu, "Canucks" pamatvārtsargs izkrīt no ierindas

Nacionālas hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā šonakt otrās spēles aizvadīs Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Piecos no rīta savu pārsvaru pār Nešvilas "Predators" lūkos palielināt Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks". Savukārt divas ar pusi stundas agrāk sāksies Floridas komandu derbija otrā cīņa.
Teodors Bļugers savu vārtu priekšā. Foto: AP/Scanpix
11

Bļugeram piespēle, "Canucks" divi vārti 12 sekundēs un uzvara sērijas pirmajā spēlē

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītas trīs Stenlija kausa izcīņas spēles. Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks" ar 4:2 pārspēja Nešvilas "Predators". Ceturto vārtu guvumā Bļugers atzīmējās ar rezultatīvu piespēli. Kolorado "Avalanche" 13 vārtu spēlē piekāpās Vinipegas "Jets" (6:7), savukārt citā spēlē Prezidenta trofejas ieguvēja Ņujorkas "Rangers" ar 4:1 pārspēja Vašingtonas "Capitals".
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
8

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.