Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Bļugeram 15. punkts sezonā, "Penguins" piektā uzvara pēc kārtas; Balcers nespēlē

Bļugeram 15. punkts sezonā, "Penguins" piektā uzvara pēc kārtas; Balcers nespēlē
Teodors Bļugers. Foto: Eric Canha/Zumapress.com/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pie sava 15. (4+11) rezultativitātes punkta šosezon ticis latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, kurš ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Pitsburgas "Penguins" izbraukumā pārspēt bez savainotā uzbrucēja Zemgus Girgensona spēlējošo Bufalo "Sabres" - 3:0. "Penguins" šis bija piektais panākums pēc kārtas, savukārt "Sabres" - desmitā neveiksme pēc kārtas.

VIDEO: Bļugers nospēlē nesavtīgi un ceturtajā mačā pēc kārtas ir rezultatīvs

26 gadus vecais hokejists, kā ierasts, cīnījās Pitsburgas nomināli trešajā virknējumā kopā ar Brendonu Tanevu un Zaku Estonu-Rīzu, laukumā pavadot 16 minūtes un 38 sekundes. No tām - divarpus minūtes skaitliskajā mazākumā. Bļugers izdarīja divus metienus pa vārtiem, bija pārāks 64% iemetienu, nopelnīja lietderības koeficientu +1 un vienreiz pazaudēja ripu.

Saspringtā cīņā pirmie vārti tika gūti vien otrās trešdaļas 17. minūtē, kad "Penguins" komandas pirmo vairākuma iespēju izmantoja Džeiks Gencels, kurš bija pirmais pie Kārtera Hatona atvairītās ripas. Pitsburgieši minimālu pārsvaru saglabāja līdz pat cīņas pēdējai minūtei, tajā ripu tukšos "Sabres" vārtos raidot Sidnijam Krosbijam un Markam Jankovskim. Bļugers nesavtīgi asistēja Jankovskim, kurš 16 sekundes pirms finālsirēnas uzstādīja gala rezultātu 3:0.

Austrumu divīzijas kopvērtējumā "Penguins" ar 27 cīņās iekrātiem 35 punktiem nostiprinājās trešajā pozīcijā, savukārt "Sabres" ar 16 punktiem 26 mačos joprojām ir pēdējā gan divīzijā, gan visā līgā. Turpinājumā Pitsburga 16. un 17. martā uzņems tiešo konkurenti Bostonas "Bruins", bet Bufalo vienība 16. martā savā laukumā spēlēs pret Vašingtonas "Capitals".

Turpretim cits latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers otro maču pēc kārtas savainojuma dēļ palika ārpus Sanhosē "Sharks" sastāva komandas uzvarā viesos ar 3:1 pār Anaheimas "Ducks". Haizivju rindās pa vārtu guvumam Evanderam Keinam, Kevinam Lebenkam un Dilanam Gambrelam.

Abas komandas noslēdz Rietumu divīzijas tabulu - "Sharks" ar 25 punktiem tikpat spēlēs ir septītā, bet "Ducks" ar 29 cīņās iegūtiem 22 punktiem ir astotā. Turpinājumā Sanhosē klubs dosies uz Lasvegasu, kur 16. un 18. martā cīnīsies pret divīzijas līderi "Golden Knights".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/


Slēpts komentārs: studentss
, 2021-03-14 08:42, pirms 3 gadiem
Tāpēc ka garšo burgers!!😂
, 2021-03-14 09:22, pirms 3 gadiem
studentss rakstīja: Kāpēc Blueger uz krekla?
Nevis Blugers?
Tāpēc, ka Amerikāņiem vieglāk ir Blueger kā Bļugers.
, 2021-03-14 09:57, pirms 3 gadiem
Džonnijs rakstīja: Tāpēc, ka Amerikāņiem vieglāk ir Blueger kā Bļugers.
Nē. Pats Bļugers to skaidroja, ka Blugers viņi izrunātu kā Blager, tāpēc pārveidoja uz Blueger.
, 2021-03-14 10:26, pirms 3 gadiem
Da maigi sakot nav tik buutiski kaa Vina uzvaards uz kreklina ,saprastu ja teiksim kirilicaa buutu rakstiits,daudz svariigaak ka Tedis katraa speelee rezultatiivs...
, 2021-03-14 10:46, pirms 3 gadiem
Tedim rezult.punktu diezgan, bet pamaz golu...
, 2021-03-14 11:47, pirms 3 gadiem
semerjaks rakstīja: Tedim rezult.punktu diezgan, bet pamaz golu...
Atkal slikti!
, 2021-03-14 12:13, pirms 3 gadiem
semerjaks rakstīja: Tedim rezult.punktu diezgan, bet pamaz golu...
Bļugers nekad nav bijis baigais golu metējs. Viņam, protams, bija divas 21 vārtu sezonas AHL, taču tas īsti nav rādītājs. Salīdzinot - pa divām pirmajām NHL sezonām Bļugers sameta tik daudz golus cik Girgensons labākajā gadā (15).

No otras puses, ja punkti krājas, tad tas nav tik kritiski, lai gan savus 10 golus sezonā būtu labi savākt.
, 2021-03-14 12:15, pirms 3 gadiem
EUcerin rakstīja: Atkal slikti!
nu bet, ko tu domāji, ja katrā spēlē nav iemestas visas ripas un tikai Tedija izpildījumā, "tad ir pavisam sūdīgi", vēl tikai paliek stāvēt vārtos un palikt sausā
Mirklis pēc Anžes Kopitara vārtu guvuma. Foto: Darryl Dyck/AP/Scanpix

"Kings" Vankūverā un "Golden Knights" Sentluisā pietuvojas Stenlija kausa turnīram

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šonakt nozīmīgus soļus tuvāk dalībai Stenlija kausa turnīrā spēra Losandželosas "Kings" un Lasvegasas "Golden Knights", izbraukumos pieveicot attiecīgi Rietumu konferences līderi Vankūveras "Canucks" un tuvāko sekotāju Sentluisas "Blues".
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
8

Balinskis nopelna trešo rezultativitātes punktu NHL karjerā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Floridas "Panthers" izbraukumā nenosargāja pārsvaru un pēcspēles metienos ar 3:4 piekāpās Ņujorkas "Rangers", taču Latvijas izlases aizsargs Uvis Balinskis nopelnīja punktu par rezultatīvu piespēli.
Teodors Bļugers un Keisijs Desmits. Foto: USA Sports Today/Scanpix
9

Bļugeram 20. piespēle šosezon un +3, "Canucks" izcīna 44. uzvaru

Uzvaru Nacionālajā hokeja līgā (NHL) izcīnījusi Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas ar 4:1 savā laukumā pārspēja Monreālas "Canadiens". Bļugers trešo vārtu guvumā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli.