Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Kāda būs Bļugera loma komandā un cik augstu tēmē "Penguins"?

Kāda būs Bļugera loma komandā un cik augstu tēmē "Penguins"?
Teodors Bļugers. Foto: NHL

Šonakt ar divām spēlēm sāksies Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunā sezona. Atklāšanas mačā pulksten 2:30 čempione Tampabejas "Lightning" savā laukumā uzņems Latvijas izlases kapteiņa Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins". Portāls Sportacentrs.com pie "Penguins" apskatniekiem lūkoja noskaidrot, ko šosezon sagaidīt no Bļugera.

Pēc pagājušās sezonas, kurā 43 spēlēs izdevās sakrāt 22 rezultativitātes punktus, Teodors Bļugers ieguva ierobežoti brīvā aģenta statusu. Vasaras vidū viņš vienojās ar Pitsburgas "Penguins" par jaunu kontraktu – divi gadi un 4,4 miljoni. Trīs reizes lielāka alga nekā iepriekšējā sezonā. Tūdaļ pēc tam kluba vadība pieņēma lēmumu aizsargāt latviešu uzbrucēju paplašināšanās draftā, un tagad Bļugers ir gatavs savai ceturtajai sezonai "Penguins" rindās.

Starpsezonā operācijas tika veiktas "Penguins" abām lielākajām zvaigznēm – Jevgeņijs Malkins ceļgala dēļ nevarēs spēlēt divus mēnešus, bet Sidnijs Krosbijs, kuram tika izoperēta plaukstas locītava, kopā ar komandu devies pirmajā izbraukumā, taču atklāšanas mačā vēl nepiedalīsies. Protams, viņu prombūtne pavērusi Bļugeram iespējas pacelties augstāk sastāvā, tomēr beigās pieņemts lēmums pieturēties pie ierastās vides.

"Bļugers būs komandas trešās maiņas centrs – gan tagad, gan tuvākajās sezonās. Bija apsvērumi viņu pacelt uz otro maiņu, kamēr spēlēt nevar Krosbijs un Malkins, tomēr treneri atstāja Bļugeru tur, kur viņš pieradis spēlēt. Manuprāt, tas bija labs lēmums. Vadošājās maiņās ir sajauktas kārtis, līdz ar to Bļugera virknējums varētu ieviest zināmu stabilitāti komandā," pauda DK Pittsburgh Sports apskatnieks Deivs Molināri.

Taču arī ierasto Bļugera virknējumu starpsezonā skārušas izmaiņas. Brendons Tanevs tika izvēlēts paplašināšanās draftā un karjeru turpinās Sietlas "Kraken" rindās, bet Zaks Astons-Rīss pārbaudes spēlēs nebija ierindā Covid-19 protokola dēļ, turklāt pēdējās sezonās viņš daudz cīnījies ar savainojumiem. Pēdējā treniņā pirms sezonas sākuma Bļugers slidoja kopā ar Dominiku Simonu un Broku Makginu. Abi "Penguins" papildināja starpsezonā, tiesa, Simons tur spēlēja jau iepriekš.

"Pieredze, ko viņš guva, būdams savas valstsvienības kapteinis, noteikti tikai pacels Bļugera vērtību treneru acīs. Maiks Salivans jau iepriekš uzticējis Bļugeram pašus smagākos uzdevumus – sākt nomaiņas aizsardzības zonā pret sāncenšu vadošajiem spēlētājiem. Nedomāju, ka šajā plānā kas varētu mainīties," atzina Džesī Māršals, The Athletic žurnālists. Viņš piebilda – kamēr ierindā nebūs Krosbija un Malkina, Bļugera pacelšana uz augšu nebūtu dižs pārsteigums.

"Sagaidu, ka viņa spēles laiks kļūs lielāks, taču lomai nevajadzētu mainīties. Taču – ja Bļugeram izdosies uzlabot savu sniegumu uzbrukumā un iemetienos, viņš karjeras turpinājumā varētu kļūt arī par otrās maiņas centru," piebalsoja Molināri. Pagājušajā sezonā Bļugers uzvarēja 48,7% iemetienu, kas kļuva par labāko rādītāju viņa NHL karjeras laikā. Katru sezonu izdevies uzlabot statistiku.

Ar 2,2 miljonu algu sezonā Bļugers ir devītais labāk apmaksātais "Penguins" uzbrucējs. "Vairākas analītiskās prognozes paredzēja, ka Bļugers saņems teju divreiz lielāku līgumu. Tas lieliski parāda, cik labs viņš ir aizsardzībā un kā viņš attīstījis uzbrukumu. Ņemot vērā darba apjomu, ko Bļugers paveic visās trīs zonās, tas būs ļoti labs līgums, skatoties no "Penguins" pozīcijām," skaidroja Māršals.

NHL atgriezusies pie ierastā 82 spēļu grafika un ierastajām divīzijām. "Penguins" sagaida ļoti smaga cīņa, jo Metropoles divīzijā spēcīgu komandu netrūkst. Lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm, jātiek starp savas divīzijas trim labākajām komandām vai jābūt starp divām labākajām pāri palikušajām komandām, kopā skaitot Austrumu konferences abas divīzijas. Tas solās būt smags uzdevums, bet – "Penguins" play-off piedalījusies jau 15 reizes pēc kārtas. Ļoti daudz būs atkarīgs no vārtsargu līnijas, ko atkal veidos Tristens Džerijs (pērn 90,9% atvairīto metienu) un Keisijs Desmits (91,2%).

"Būs labas komandas, kas paliks aiz strīpas, jo visām vietas nepietiks. Ja "Penguins" tiks izslēgšanas spēlēs un sastāvā nebūs lielu robu, komanda var pārvarēt pirmo vai otro kārtu, bet nedomāju, ka gaidīt Stenlija kausu ir reāls scenārijs," atzina Molināri.

""Penguins" ir komanda, ko uz priekšu virza veterāni. Komanda, kura sezonas sākumā parasti nespēlē pārāk labi. Taču uzskatu, ka viss būs kārtībā. Krosbijs drīz atgriezīsies sastāvā. Maiks Salivans pierādījis, ka ar ierobežotiem resursiem var izspiest maksimumu. Bez Krosbija, Malkina un Džeika Gencela spēles stils varētu tikt vienkāršots, vienlaikus paceļot tempu. "Penguins" joprojām ir komanda, kas mērķē uz Stenlija kausu," atzina Māršals.

Pirmais lielais pārbaudījums sagaida jau atklāšanas spēlē. Divas dienas vēlāk "Penguins" izbraukumā spēkosies pret Floridas "Panthers", bet pirmā mājas spēle gaidāma nedēļas nogalē, uzņemot pārmaiņas piedzīvojušo Čikāgas "Blackhawks".


, 2021-10-12 19:34, pirms 3 gadiem
"Vadošājās maiņās ir sajauktas kārtis, līdz ar to Bļugera virknējums varētu ieviest zināmu stabilitāti komandā," pauda DK Pittsburgh Sports apskatnieks Deivs Molināri.

Tālāk rakstā:
Taču arī ierasto Bļugera virknējumu starpsezonā skārušas izmaiņas. Brendons Tanevs tika izvēlēts paplašināšanās draftā un karjeru turpinās Sietlas "Kraken" rindās, bet Zaks Astons-Rīss pārbaudes spēlēs nebija ierindā Covid-19 protokola dēļ, turklāt pēdējās sezonās viņš daudz cīnījies ar savainojumiem. Pēdējā treniņā pirms sezonas sākuma Bļugers slidoja kopā ar Dominiku Simonu un Broku Makginu. Abi "Penguins" papildināja starpsezonā

Karoč, apskatnieks Deivs ir di*sējs, ne apskatnieks
, 2021-10-12 21:20, pirms 3 gadiem
Ņemot vērā darba apjomu, ko Bļugers paveic visās trīs domās, tas būs ļoti labs līgums, skatoties no "Penguins" pozīcijām," skaidroja Māršals.

Šo vispār nesapratu
, 2021-10-12 21:51, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: Ņemot vērā darba apjomu, ko Bļugers paveic visās trīs domās, tas būs ļoti labs līgums, skatoties no "Penguins" pozīcijām," skaidroja Māršals.

Šo vispār nesapratu
Visticamāk domāts jomās.
Teodors Bļugers savu vārtu priekšā. Foto: AP/Scanpix
11

Bļugeram piespēle, "Canucks" divi vārti 12 sekundēs un uzvara sērijas pirmajā spēlē

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītas trīs Stenlija kausa izcīņas spēles. Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks" ar 4:2 pārspēja Nešvilas "Predators". Ceturto vārtu guvumā Bļugers atzīmējās ar rezultatīvu piespēli. Kolorado "Avalanche" 13 vārtu spēlē piekāpās Vinipegas "Jets" (6:7), savukārt citā spēlē Prezidenta trofejas ieguvēja Ņujorkas "Rangers" ar 4:1 pārspēja Vašingtonas "Capitals".
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
8

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
9

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.