Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

Autors: Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: Pitsburgas un LBL fanošanas īpatnības vietējā mērcē

Dīvāna eksperts: Pitsburgas un LBL fanošanas īpatnības vietējā mērcē
Foto: Basket.lv

Kas tā par zaimošanu? Nedēļā, kad sākas gada vienīgais interesantais sporta notikums pasaulē, ko skatās miljardi (!!!), domāt par fanošanu par NHL un par kaut kādu LBL? Tā dusmīgi vaicāja vienkāršais līdzjutējs. Taču nevajag satraukties, Dīvāna ekspertam viss ir salikts pa plauktiņiem un saplānots vairākus līmeņus uz priekšu.

Latvijas hokeja izlases nosauktajā sastāvā atstātas divas brīvas vietas ar cerībām par Teodora Bļugera un Kristiāna Rubīna pievienošanos kaut kad turnīra gaitā. Abi vēl ir aizņemti Stenlija kausā Ziemeļamerikā, kur gan Rubīns pie spēlēšanas vēl netiek, taču līgums ar klubu jāatpelna tik un tā. Savukārt Bļugers ar savu "Penguins" cīnās sērijā pret "Rangers".

Pitsburga visnotaļ vāji aizvadīja iepriekšējo gadu izslēgšanas spēles, un līdzjutējiem Latvijā varēja droši piedot noskaņojumu, ka drīz jau Bļugers kravās somas un brauks uz Somiju. Sērijas pirmajā mačā "Penguins" trešajā papildlaikā uzvarēja, taču palika arī bez otrā vārtsarga, un Latvijas hokeja fani varēja nopūsties, sak: "jā, Tedij, žēl, ka tā, tiešām sāpīgi. Bet tad tu nākamnedēļ jau lido, ja?"

Kā nekā, ir tīri normāli domāt, ka komanda ar vārtsargu līniju, kas nokomplektēta no AHL un ECHL šosezon spēlējušiem vārtsargiem, Stenlija kausa izcīņā trakus kalnus īsti nevar gāzt. Pitsburgas šobrīd otrais vārtsargs Alekss D`Orio šosezon ECHL ielaida četrus vārtus vidēji spēlē, ko ir galīgi komiski salīdzināt ar "Rangers" pamatvārtsargu Šestjorkinu, kurš gaida, kad beidzot viņam atnesīs šīs sezonas Vezinas balvu.

Taču Bļugers un "Penguins" izdomājuši spīdošu taktiku, kā novērst uzmanību no saviem vārtsargiem. Izrādās, ka, ja katrā spēlē komanda iemet septiņus vārtus, tad iespējas uzvarēt dramatiski palielinās. Tiesa, Pitsburgai šajā sakarā draud autortiesību problēmas, jo Dīvāna eksperts lieliski atceras, kā Pekinas OS laikā "Hokeja Pēcgaršas" tiešraidē kāds līdzjutējs komentārā piedāvāja ieteikumu, ka Latvijas izlasei vajadzētu censties gūt vairāk vārtus, vismaz kādus piecus. Nabaga Herberts Vasiļjevs, kuram tiešraidē toreiz vajadzēja šo ieteikumu noraksturot, bezspēcībā palika bez vārdiem. "Es ar nesaprotu, kāpēc Haris ģērbtuvēs nedod uzdevumu iemest piecus vārtus. Tad taču parasti vinnē," teica LTV komentētājs, kurš līdzīgiem jokiem "Pēcgaršā" piekritis arī šajā pavasarī. Ar "Hokeja Pēcgaršu" uzticamākie hokeja līdzjutēji tiks atalgoti (vai mocīti, kāda nu spēle bijusi) Sportacentra "Facebook" un "YouTube" kontos, un varbūt tur starp skatītāju komentāriem atradīsies vēl kāda NHL cienīga taktika. Tāpat uz hokeja laiku sarosīsies arī "eXi", kuriem būs trīs epizodes ceturtdienu vakaros TV4 kanālā.

Ar savu spīdošu taktiku un cerību, ka "Rangers" slepeni nenozags spēles plānu "jāgūst septiņi vārti spēlē, tad ir lielākas izredzes uzvarēt", Pitsburga sērijā izvirzījusies vadībā ar 3-1. Nākamā spēle Viaplay ekrānos būs naktī uz 12. maiju un ātrāk par 16. maiju "Penguins" no Stenlija kausa izstāties nevar nemaz teorētiski, un arī tas tagad kļuvis par mazticamu notikumu, jo Bļugera komanda ir daudz tuvāk Austrumu konferences pusfinālam. "Jā, nu škrobe, žēl par izlasi," Tedijs droši vien varētu komentēt hokeja faniem. "Gribējās jau atbraukt pāri pasaulei uz divām spēlēm, lai paliktu 11. vietā, bet nu mani spiež tagad kaut kādā Stenlija kausā spēlēt, un neko darīt."

Kamēr hokejā fanošana pagaidām izpaužas, gaidot Pitsburgas un Toronto izkrišanu un priecājoties par to, kā protam kazahus sagraut, tikmēr basketbolā jāvaicā – vai tu vispār esi fans, ja pretinieku komandas spēlētājs tev nav parādījis fakuci? Treneru padomam sekot NBA zvaigžņu piemēram pārāk aktīvi izrādās sekojis "Ventspils" jaunais spēlētājs Kristaps Ķilps, kura vidējais pirksts cēlā vienatnē pacēlās uz augšu VEF līdzjutēju virzienā pirmajā finālspēlē. VEF čalis, protams, uz tādu izaicinājumu sniedza atbildi, cēlās kājās un pa taisno devās laukumā, lai... pasūdzētos tiesnesim, pie reizes viņu nedaudz pagrūžot, par ko pats fans balvā saņēma aizraujošu sarunu ar apsardzi.

LBL finālsērijas pirmajā mačā asumi tika saskatīti arī VEF bijušā ventspilnieka un BKV bosa satikšanās brīdī, kur arī rokas visu laiku pie sāniem gluži nepalika un teiktie vārdi paši skaistākie nebija, un tautā izskan nožēl, ka LTV7 kameras tobrīd bija pievērsušās citam aktivitātēm. Principā BK "Ventspils" noskaņojumu pirms nākamā mačā, kas būs trešdien LTV7 tiešraidē (bronzas sērija brālīgā pienākumu sadalīšanā tikmēr TV4 kanālā), tīri labi var nolasīt arī neeksperti, ja vien apskatās šī kluba "Twitter" profila ar "patīk" atzīmētos tvītus. Bet nu viss pareizi – ja ne īsti intriga laukumā, tad intrigas blakus tam.


, 2022-05-10 16:41, pirms 2 gadiem
Nu nevajag jau pārspīlēt SC žurnaļugas..
"jā, Tedij, žēl, ka tā, tiešām sāpīgi. Bet tad tu nākamnedēļ jau lido, ja?"

Tā nedomāja toč lielākā daļa..
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
9

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.
Tailers Maierss un Teodors Bļugers. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix
13

Bļugers palīdz gūt vārtus un otro reizi NHL sasniedz 28 punktus, Demko atgriežas spīdoši

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spožu atgriešanos laukumā piedzīvojis Vankūveras "Canucks" pamatvārtsargs Tečers Demko, kurš panākumā (4:1) pār Kalgari "Flames" atvairīja 39 no 40 metieniem.