Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2949, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

NHL regulārās sezonas noslēgums: vai būs Šilova debija?

NHL regulārās sezonas noslēgums: vai būs Šilova debija?
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā tiks izspēlētas 15 spēles, kuras regulārajai sezonai punktu liks arī visu Latvijas hokejistu pārstāvētās NHL komandas. Elvis Merzļikins pret Teodora Bļugera komandu paliks rezervē, toties vārtos varētu doties cits Latvijas vārtsargs – Artūrs Šilovs, kura "Canucks" 4:00 spēlēs pret Edmontonas "Oilers". "Canucks" treneris gan medijiem norādījis, ka sastāvs paliks tāds pats kā vakardien, taču Šilovs varētu doties laukumā uz maiņu.

• Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos šonakt stāsies Žans Fransuā Berubē, kamēr Elvis Merzļikins paliks rezervē. Ja mača gaitā nebūs nepieciešama vārtsargu maiņa, tad Elvis NHL sezonu pabeigs ar 57 aizvadītām spēlēm.

• Kamēr Kolumbusai šī spēle ir vairs bez lielas sportiskās vērtības, jo komandai jau skaidrs, ka būs jāpaliek desmitajā vietā Austrumu konferencē, Teodora Bļugera pārstāvētā "Penguins" šajā mačā izšķirs savu vietu izslēgšanas spēlēs.

• "Penguins" šobrīd ir trešā vieta Metropolitēna divīzijā un 101 punktus. Vašingtonas "Capitals" ir tikai par punktu mazāk, attiecīgi zaudējuma gadījumā Pitsburga var noslīdēt vienu vietu uz leju. Ja Pitsburga saglabā pozīciju, tā "play-off" pirmajā kārtā spēlēs pret "Rangers", bet, ja noslīdēs uz leju, tad būs jāspēlē pret Prezidenta kausa ieguvēju "Panthers".

Zemgus Girgensons un "Sabres" sezonu noslēgs ar maču pret "Blackhawks". Čikāga aizvadījusi blāvu sezonu un ieņems tikai 14. vietu Rietumos, kamēr "Sabres" 13. vieta Austrumos vēl jānosargā, jo šonakt gan Detroita, gan Otava teorētiski vēl var Girgensona komandu nobīdīt uz leju.

Rūdolfs Balcers ar "Sharks" sezonu pabeigs Sietlā pret līgas jaunpienācēju "Kraken". Balceram šim vajadzētu būt sezonas 60. mačam.

• Savukārt "Canucks" no agra rīta spēlēs viesos pret Edmontonas "Oilers", un šī spēle var kļūt īpaša Latvijas jaunajam vārtsargam Artūram Šilovam.

• Šilovs iepriekšējās divās "Canucks" spēlēs bija iekļauts pieteikumā un palika rezervē. Tagad Vankūveras komandai sanāks otrā spēle divās dienās, kas parasti ir situācija, kurā iespēja tiek dota otram vārtsargam.

• Taču "Canucks" treneris Brūss Budro medijiem spēles rītā norādīja, ka rēķinās ar tādu pašu sastāvu kā vakardien, attiecīgi ar Šilovu rezervē.

• "Canucks" uz vietu izslēgšanas spēlēs vairs nepretendē (lai gan, visticamāk, pabeigs sezonu ar pozitīvu vārtu statistiku, kas šobrīd ir +14), kamēr "Oilers" jau garantējusi otro vietu Klusā okeāna divīzijā

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Latvieši NHL

UzbrucējsKlubsSV+PPtiMetieni+/-SMVairākumā
Teodors BļugersPenguins649+172692 (9.7%)+1060+0
Rūdolfs BalcersSharks5911+122397 (11.3%)-2200+0
Zemgus GirgensonsSabres5410+81885 (11.8%)-7273+1
AizsargsKlubsSV+PPtiMetieni+/-SMVairākumā
Kristiāns RubīnsMaple Leafs30+005 (0.0%)-240+0
VārtsargsKlubsSU-Z%MetieniRipasMinSausā
Elvis MerzļikinsBlue Jackets5726-22-790.6%1677/18513.2532082

NHL spēles

KomandasSākumsKomandasSākums
Sabres-Blackhawks2:00Canadiens-Panthers2:00
Devils-Red Wings2:00Rangers-Capitals2:00
Flyers-Senators2:00Penguins-Blue Jackets2:00
Maple Leafs-Bruins2:00Islanders-Lightning2:30
Wild-Avalanche3:00Blues-Golden Knights3:00
Jets-Flames3:00Stars-Ducks3:30
Oilers-Canucks4:00Kraken-Sharks5:00
Coyotes-Predators5:30

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2022-04-30 00:01, pirms 2 gadiem
Artūrs Īlens
, 2022-04-30 01:00, pirms 2 gadiem
nu pec idejas vajadzetu but Silovam kaste
Rūdolfs Balcers. Foto: AFP/Scanpix
16

Balcers: "Vienas neveiksmīgas sezonas dēļ vēl nepametīšu Ziemeļameriku"

LETA. Latvijas izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers negrasās neveiksmīgās sezonas dēļ atstāt Ziemeļameriku un cerības uz spēlēšanu Nacionālajā hokeja līgā (NHL), ziņo portāls "liepajniekiem.lv".
Rūdolfs Balcers. Foto: AFP/Scanpix
25

Neviena NHL komanda Balceru neizvēlās, uzbrucējs paliks Tampabejas sistēmā

24 stundu laikā neviena Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda no neaizsargāto spēlētāju saraksta nav izvēlējusies latviešu uzbrucēju Rūdolfu Balceru. Tādējādi hokejists paliks Tampabejas ''Lightning'' sistēmā un tiks nosūtīts uz fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sirakjūsas ''Crunch''.
Konors Makdeivids. Foto: USA Today/Scanpix

''Lightning'' bez Balcera ielaiž piecus un zaudē ''Oilers''

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) trešo zaudējumu pēdējo desmit spēļu laikā piedzīvoja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Tampabejas ''Lightning'', kas ar 3:5 piekāpās Edmontonas ''Oilers''. Citās spēlēs uzvaras svinēja Austrumu konferences līderes Bostonas ''Bruins'' un Karolīnas ''Hurricanes''.