Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2949, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Balcers: "Otrā vai ceturtā maiņa - nav atšķirības. Galvenais, lai dod spēlēt"

Balcers: "Otrā vai ceturtā maiņa - nav atšķirības. Galvenais, lai dod spēlēt"
Rūdolfs Balcers. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Kreisās malas uzbrucējs Rūdolfs Balcers aizvadījis pirmās septiņas spēles Nacionālās hokeja līgas kluba Sanhosē “Sharks” rindās, atzīmējoties ar vieniem vārtiem un divām piespēlēm. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš gan atskatījās uz atgriešanos komandā, kas viņu pirms sešiem gadiem draftēja, gan pieskārās ieviestajiem ierobežojumiem, lai pasargātu hokejistus, gan vērtēja “Sharks” izredzes Rietumu divīzijā.

Pēc tam, kad Sanhosē “Sharks” izvēlējās no Otavas “Senators” neaizsargāto spēlētāju sarakstā izlikto Rūdolfu Balceru, sākās darbs pie dokumentu kārtošanas, lai Latvijas izlases uzbrucējs varētu šķērsot Amerikas Savienoto Valstu robežu. Pēc darba vīzas nokārtošanas viņš devās uz Arizonu, kur tobrīd bāzējās “Sharks” komanda, un nākamās septiņas dienas pavadīja pašizolācijā. Tās beigās gan bija atļauts aizvadīt divus treniņus, taču - individuāli, uz ledus neatrodoties nevienam citam cilvēkam.

Pēcāk Balcers formas atgūšanas nolūkos tika aizsūtīts uz fārmklubu, piedaloties pusotrā pārbaudes spēlē. Pirmajā viņš izcēlās ar rezultatīvu piespēli vairākumā, bet otrais mačs netika pabeigts. Viens no Balcera komandas biedriem mača gaitā saņēma pozitīvas Covid-19 analīzes, un komanda, kas pirms brīža gatavojās doties laukumā, straujos tempos tika dabūta prom no halles. Tādējādi Balceram un citiem hokejistiem nācās četras dienas pavadīt karantīnā. Balcers sarunā ar portālu Sportacentrs.com neslēpa, ka spēļu formu līdz galam vēl nav uzņēmis.

Pievienojoties “Sharks”, pirmajos divos mačos viņš spēlēja ceturtajā maiņā, bet pēc tam uz vienu spēli tika atstāts rezervē. “Sākumā neko vairāk arī negaidīju. Treneris visu laiku atgādina, ka grib spēlēt ar visām četrām maiņām. Tiek daudzināta disciplīna - nedrīkstam pelnīt noraidījumus, lai nenojauktu ritmu un varētu rullēt ar četrām maiņām uz riņķi. Tobrīd neuztraucos maiņu, biju tikai priecīgs par to, ka biju sastāvā un ka deva spēlēt,” teica Balcers. Pēc tam, kad “Sharks” bullīšos pieveica Losandželosas “Kings”, viņš tika atstāts rezervē. Komandām tiekoties divas dienas vēlāk, “Kings” ņēma virsroku ar 2:6.

Pēc šīs spēles Balcers tika pacelts uz “Sharks” otro virknējumu kopā ar Tīmo Meieru un Tomāšu Hertlu. “Pēc tam, kad atstāja rezervē, pa lielam neko nepaskaidroja. Sezona ir saspringta, sastāvs ir plašs, un sastāvs var mainīties kaut katru maču. Viņš gribēja kādu citu pamēģināt. Tas nebija tāpēc, ka ar mani būtu bijušas problēmas vai būtu aizvadījis sliktu spēli. Treneris teica, ka tāds ir viņa lēmums, lai nepārdzīvoju un palieku pozitīvs, jo nākamajā spēlē būšu atpakaļ sastāvā,” skaidroja 23 gadus vecais hokejists. “Otrā maiņa - tas ir forši. Bet nav lielas atšķirības, vai spēlēju otrajā vai ceturtajā. Galvenais, ka esmu sastāvā un ka dod spēlēt. Pirmā vai ceturtā maiņa - visi esam viena komanda. Esmu priecīgs, ka tieku spēlēt.”

“Sharks” ģenerālmenedžeris kopš Balcera drafta nav mainījies - amatā joprojām ir Dags Vilsons. Latviešu uzbrucējs atzina - pēc tam, kad viņš ticis ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā, saņēmis ziņu no aģenta, ka “Sharks” izrādījusi interesi. Tāpēc atgriešanās Sanhosē Balceram nebija pārsteigums. Ja Vilsons amatā ir joprojām, tad treneris gan ir mainījies. Pagājušās sezonas laikā par “Sharks” galveno treneri kļuva Bobs Bugners, kurš NHL līmenī iepriekš vadījis vēl vienu komandu, divas sezonas pavadot pie Floridas “Panthers” stūres.

“Īsti nav neviens hokejists, ar kuru es būtu tā kārtīgi spēlējis kopā, kad biju “Barracuda” sastāvā. Ir pāris pazīstamas sejas, arī daži veterāni mani atcerējās. Nebija tā, ka atbraucu un nevienu nepazinu. Ir patīkami,” teica Balcers. Iepazīšanās process ar jaunajiem komandas biedriem gan bija sarežģītāks nekā iepriekš, jo NHL ieviestie protokoli liek pēc iespējas samazināt kontaktu ar komandas biedru starpā.

Piemēram, sapulces pirms spēlēm netiek rīkotas klātienē - katram “Sharks” hokejistam piešķirts iPad, un treneri uzstājas Zoom platformā. “Nezinu, es nejūtu nekādu atšķirību - sēžam visi vienā istabā vai skatāmies ekrānā. Patiesībā šis pat ir diezgan ērti. Tikai domāju, ka viņiem pašiem. sarīkot sapulces ir sarežģītāk.”

Balcers arī pastāstīja, ka sociālās distancēšanās nolūkos “Sharks” komanda mājas hallē sadalīta trīs dažādās ģērbtuvēs - pirmajā un otrajā sēž pamatsastāva hokejisti, bet trešajā atrodas tuvākie rezervisti. “Visi noteikumiem pieiet diezgan nopietni. Nupat bijām Losandželosā, tur vispār ģērbtuvēs starp spēlētājiem bija salikti aizsargstikli, lai katram būtu sava telpa. Visu laiku mēģina izdomāt ko jaunu, lai būtu pēc iespējas drošāk, lai neviens nesaslimtu.”

Lai gan Kalifornijā ierobežojumi ir vaļīgāki nekā Otavā, piemēram, iespējams aiziet pusdienās vai vakariņās uz restorānu, NHL spēlētājiem ieteikts pēc iespējas mazāk saskarties ar cilvēkiem ārpus savas mājsaimniecības. “Ja godīgi, man neko nemaz nevajag. Halle, treniņš, un centies atpūsties un atjaunoties pirms nākamās spēles. Aizvadi spēli, atkal atpūta, brauc uz nākamo pilsētu. Režīms ir smags, bet man patīk, ka visu laiku ir spēles. Noteikti nesūdzos,” teica Balcers. Pēc pievienošanās “Sharks” viņš apmeties komandas apmaksātā viesnīcā, bet tuvojas termiņa beigas, tāpēc pašam jāmeklē nākamā dzīvesvieta.

Pirmdien “Sharks” cieta neveiksmi ar 2:6 pret Minesotas “Wild”. Balcers laukumā aizvadīja 16:04 minūtes un bija aktīvs - četri metieni ļāva dalīt otro vietu komandā, divi spēka paņēmieni bija dalīts labākais rezultāts starp uzbrucējiem, un viņa kontā arī rezultatīva piespēle. Tiesa, Sanhosē otrais virknējums dueli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -2. Pēc mača pret “Wild” komandai ir divu dienu pauze, bet pēc tam “Sharks” gaida septiņas spēles 12 dienās.

Regulāri pret vienu un to pašu komandu jāspēlē divas un pat vairākas reizes pēc kārtas. Rekords pieder tieši Rietumu divīzijas komandām - Sentluisas “Blues” un Arizonas “Coyotes” aizvadīja septiņus savstarpējos dueļus pēc kārtas. “Nevienam nav nekas pret šādu sistēmu. Īstenībā tas ir ļoti labs variants, jo samazina ceļošanu. Nevis pa vienai spēlē katrā pilsētā, un atkal dodies ceļā. Man patīk. Domāju, ka arī brīdī, kad atgriezīsies normāli apstākļi, tiks domāts par šīs sistēmas atstāšanu,” prognozēja Balcers. Jau pirms vairākiem gadiem šādu plānu reklamēja Čikāgas “Blackhawks” kapteinis Džonatans Teivzs, paužot, ka lieko ceļojumu izskaušana palīdzētu spēlētājiem labāk uzturēt veselību.

Kā atzina Balcers, tad nekādus konkrētus uzdevumus no galvenā trenera nav saņēmis. “Pats mēģinu saprast, kādu hokeju viņš grib redzēt no visas komandas, un domāju, ka arī viņš vēl mēģina izkost, kāds hokejists esmu es.”

Savus līdz šim vienīgos vārtus Balcers guva pret Sentluisas “Blues”, izmanojot Tomāša Hertla piespēli no laukuma stūra. Pie šādām situācijām tiekot strādāts treniņos, jo “Sharks” mērķis esot ripas turēšana pretinieku zonā, daudzas cikliskas piespēles. Griežot karuseli, kādam no spēlētājiem jāatbrīvojas vārtu priekšā, un pret “Blues” tas izdevās tieši Balceram. Nedēļu iepriekš viņš atdeva izcilu piespēli Hertlam, bet pret “Wild” Balcers iesāka uzbrukumu, ko ar precīzu metienu noslēdza Brents Bērnss, izceļoties jau spēles 45. sekundē.

Nākamo spēli “Sharks” aizvadīs naktī no ceturtdienas uz piektdienu, pulksten 5:30 pēc Latvijas laika uzņemot Lasvegasas “Golden Knights”. Divas dienas vēlāk gaida duelis pret Sentluisas “Blues”, bet marta pirmajā nedēļā pretī stāsies Kolorado “Avalanche” un “Golden Knights”. Rietumu divīzijā Sanhosē astoņu komandu konkurencē ieņem septīto vietu, taču ceturtā pozīcija, kas dos dalību play-off, pašlaik ir tikai trīs punktu attālumā.


, 2021-02-24 19:02, pirms 3 gadiem
Kādreizējā Austrumeiropas hokeja līgā bija tāda sistēma, ka ar katru komandu spēlē 2X pēc kārtas. Un tur jau pa ceļam, kamēr aizbrauca līdz Kijevas Sokil bija vēl komandas, ar kurām uzspēlēt 2X pēc kārtas.
, 2021-02-24 20:53, pirms 3 gadiem
Nu neticu, ka daudzi no spēlētājiem gribētu spēlēt visu laiku ar tiem pašiem pretiniekiem vairākas spēles pēc kārtas!
Skatītājiem arī apnīk. Mēs ar čomu jau spriedām, apnīk redzēt spēlējam piemēram pingvīnus pret caps non stop!
, 2021-02-24 21:54, pirms 3 gadiem
Paldies par interviju, mes turam ikshkjus par tevi!
, 2021-02-24 22:11, pirms 3 gadiem
EUcerin rakstīja: Nu neticu, ka daudzi no spēlētājiem gribētu spēlēt visu laiku ar tiem pašiem pretiniekiem vairākas spēles pēc kārtas!
Skatītājiem arī apnīk. Mēs ar čomu jau spriedām, apnīk redzēt spēlējam piemēram pingvīnus pret caps non stop!
Jap, man arī zūd interese. Pāris nedēļas atpakaļ Blues vs Coyotes bija 7x pēc kārtas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-02-26 00:56, pirms 3 gadiem
Mazaak celjot, bet negodiigaak/godiigaak speeleet pret tieshajiem konkurentiem diviizijaa, jo savainotie speeleetaaji nepazuud, bet ja liideris vai vairaaki satraumeeti, tad vairaakas speeles ar tieshajiem PO konkurentiem...
Rūdolfs Balcers. Foto: AFP/Scanpix
16

Balcers: "Vienas neveiksmīgas sezonas dēļ vēl nepametīšu Ziemeļameriku"

LETA. Latvijas izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers negrasās neveiksmīgās sezonas dēļ atstāt Ziemeļameriku un cerības uz spēlēšanu Nacionālajā hokeja līgā (NHL), ziņo portāls "liepajniekiem.lv".
Rūdolfs Balcers. Foto: AFP/Scanpix
25

Neviena NHL komanda Balceru neizvēlās, uzbrucējs paliks Tampabejas sistēmā

24 stundu laikā neviena Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda no neaizsargāto spēlētāju saraksta nav izvēlējusies latviešu uzbrucēju Rūdolfu Balceru. Tādējādi hokejists paliks Tampabejas ''Lightning'' sistēmā un tiks nosūtīts uz fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sirakjūsas ''Crunch''.
Konors Makdeivids. Foto: USA Today/Scanpix

''Lightning'' bez Balcera ielaiž piecus un zaudē ''Oilers''

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) trešo zaudējumu pēdējo desmit spēļu laikā piedzīvoja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Tampabejas ''Lightning'', kas ar 3:5 piekāpās Edmontonas ''Oilers''. Citās spēlēs uzvaras svinēja Austrumu konferences līderes Bostonas ''Bruins'' un Karolīnas ''Hurricanes''.