Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2949, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Balcers: "Par to, ka Sanhosē izpērk manu līgumu, uzzināju no īsziņas un internetā"

Balcers: "Par to, ka Sanhosē izpērk manu līgumu, uzzināju no īsziņas un internetā"
Rūdolfs Balcers. Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdienas pievakarē Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Floridas "Panthers" pavēstīja par viena gada līguma noslēgšanu ar latviešu uzbrucēju Rūdolfu Balceru, kurš negaidīti kļuva par brīvo aģentu. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com hokejists neslēpa, ka lēmums šokējis arī viņu.

Dienu pirms brīvo aģentu tirgus atvēršanās komandām tika dota pēdējā iespēja izpirkt spēlētāju līgumus. Nupat par Sanhosē "Sharks" ģenerālmenedžeri apstiprinātais Maiks Grīrs lēma atbrīvoties no Rūdolfa Balcera, zem algu griestiem atverot papildus miljonu, bet latvieti padarot par brīvo aģentu. Lēmums izsauca pārsteigumu ne tikai komandas apskatniekos un fanos, bet arī pašā Balcerā.

"Nokrita no skaidrām debesīm… Viena komandas biedra draudzene manai draudzenei atsūtīja ziņu ar jautājumu: "Kas notiek ar Rūdi?" Saskatījāmies, nobrīnījāmies – un tad atvēru internetu un paskatījos. Šoks, jo prātā nebija ienākusi pat doma, ka varētu sekot kas tāds. Biznesam ir arī neglītā puse. Uzreiz zvanīju aģentam, kurš tikko kā bija runājis ar ģenerālmenedžeri," teica Balcers.

Viņam Sanhosē palicis dzīvoklis un iedzīve, ko vajadzēs nogādāt līdz Floridai. Kļuvis par brīvo aģentu, Balcers saņēma vairāku komandu piedāvājumus, bet vislielākā interese sekojusi no "Panthers" puses, un vienošanās par detaļām nav aizņēmusi pārāk ilgu laiku. Lai gan par darījumu tika pavēstīts ceturtdien, Balcers parakstu uz līguma lika jau trešdienā.

"Sākumā sēdēju un domāju, jo nebija baigi lielās pārliecības, kas tagad notiks. Aģents teica, ka ir varianti. Trīs četras komandas nāca ar saviem piedāvājumiem. Kopā izrunājām, ka Florida ir labākais risinājums. Pāris minūtes apdomājos un uzreiz devu ziņu, ka piekrītu," teica Balcers, kurš parakstījis līgumu 750 tūkstošu dolāru vērtībā.

Demonstrējot azartisku uzbrukuma hokeju, "Panthers" aizvadītajā sezonā pirmo reizi vēsturē kļuva par regulārā čempionāta uzvarētāju, iegūstot Prezidenta trofeju. Turpinājumā pirmo reizi kopš 1996. gada izdevās pārvarēt Stenlija kausa pirmo kārtu, bet otrajā raundā sekoja vilšanās – tikai trīs gūti vārti un 0-4 zaudējums pret kaimiņieni Tampabejas "Lightning", kas aizcīnījās līdz finālam.

Starpsezonā "Panthers" lielākās izmaiņas notikušas nevis spēlētāju sastāvā, bet uz komandtiltiņa. Galvenais treneris Endrjū Brunets amatu nesaglabāja, viņa vietā stājoties Polam Morīsam, kurš aizvadītās sezonas laikā pats pieņēma lēmumu atstāt Vinipegas "Jets", norādot, ka komandai devis visu un ka nepieciešama jauna balss.

"Pirmā vieta runā pati par sevi, tāpat kā Floridas laika apstākļi. Pēc informācijas, ko deva aģents, viss izklausījās ļoti labi. Ņemot vērā, ka "Panthers" ir Stenlija kausa pretendente, tas nebija grūts lēmums. Katru vasaru ir brīvie aģenti, kas vēlas spēlēt tieši tur, un no piedāvājumiem Florida bija labākais variants," vērtēja Balcers.

Pagājušajā sezonā pat desmit "Panthers" hokejistiem – astoņiem uzbrucējiem un diviem aizsargiem – izdevās pārsniegt 40 punktu atzīmi. Vienīgais no viņiem, kurš devies prom, ir 27 gadus vecais uzbrucējs Meisons Marčments, kurš spēlē tieši Balcera pozīcijā. Viņš pārliecinoši rezultatīvāko sezonu karjerā pārvērtis 18 miljonu līgumā ar Dalasas "Stars".

"Cik sapratu, tad ģenerālmenedžeris [Bils Zito] bija izteicies, ka es varētu diezgan labi iederēties Floridas spēles stilā un komandā. Skaidrs, ka kaut ko noderīgu viņi saredzēja. Esmu priecīgs, ka ir komandas, kas mani grib," sacīja Balcers. Individuālas sarunas ar "Panthers" treneriem vai menedžmentu viņam vēl nav bijušas. Vakar bija plānota sazvanīšanās ar Zito, tomēr tehnoloģisku problēmu dēļ tā nav izdevusies, un šodien sekos otrais mēģinājums.

"Kodols viņiem ir saglabājies, tikai parakstīti spēlētāji sastāva dziļumam. Mani var pieskaitīt šai kategorijai. Domāju, ka zīmējums tur nemainīsies un būs laba komanda," teica Balcers. Jaunajā komandā jau spēlē viņa komandas biedri no Otavas "Senators" laikiem Kolins Vaits un Entonijs Duklērs, kamēr pārējie partneri viņam vēl būs jāiepazīst.

"Panthers" pirmo spēli pret "Sharks" aizvadīs jau sezonas ievadā – 3. novembrī gaidāma viesošanās Sanhosē. Nav šaubu, ka Balceram tas būs principiāls duelis.


, 2022-07-15 16:01, pirms 2 gadiem
Nezināju ka Balceram ir draudzene!
, 2022-07-15 17:11, pirms 2 gadiem
Ļoti patīkami zināt, ka bija no kā izvēlēties. Nākamsezon jāseko Pantērām.
, 2022-07-15 17:12, pirms 2 gadiem
NaVI Broky, Tev skauž tas?
, 2022-07-15 18:20, pirms 2 gadiem
NaVI Broky rakstīja: Nezināju ka Balceram ir draudzene!
Man šķiet, ka jau no Norvēģijas laikiem norvēģiete.
, 2022-07-15 18:59, pirms 2 gadiem
NaVI Broky rakstīja: Nezināju ka Balceram ir draudzene!
Neviens nav perfekts!
, 2022-07-15 20:11, pirms 2 gadiem
Alga gandrīz 3 reizes mazāka, un spēles laiks būs mazs..nu lai veicās. Kaut gan .....nu redzēs..varbūt labāk daudz speles laika, vāja komandā
, 2022-07-15 20:46, pirms 2 gadiem
aivo50 -Par ko bedāties,ja viņa līgumu izpirka ,man liekas saņemot pat visu līguma summa,a bet tagad tika daudz stiprāka komanda,kas arī vel uz kautko pretendē,plus vēl papildus naudiņa,ta ka viss za*bis
, 2022-07-15 21:00, pirms 2 gadiem
Refeere rakstīja: aivo50 -Par ko bedāties,ja viņa līgumu izpirka ,man liekas saņemot pat visu līguma summa,a bet tagad tika daudz stiprāka komanda,kas arī vel uz kautko pretendē,plus vēl papildus naudiņa,ta ka viss za*bis
Labs variants. Noteikti labak ka spelet svaka komanda un sanemt lielaku algu (+-1milj) un nakoso gadu atkal tas pats. Seit var tikt pie labas statistikas un labiem mainas partneriem un savakt labu statistiku, tad jau lielais ligums neizpaliktu 3-5milj 3-8 gadiem pat. Un tur jau spele pazistamie no Ottawa laikiem. Vis bus labi. Tik cerams ka nebus trauma. Iespeja bus, tikai izmantot labi.
, 2022-07-16 06:54, pirms 2 gadiem
Florida tuvākajā laikā varētu pacelt kausu pareiza izvēle!
, 2022-07-16 08:13, pirms 2 gadiem
Refeere rakstīja: aivo50 -Par ko bedāties,ja viņa līgumu izpirka ,man liekas saņemot pat visu līguma summa,a bet tagad tika daudz stiprāka komanda,kas arī vel uz kautko pretendē,plus vēl papildus naudiņa,ta ka viss za*bis
Par līguma izpirkšanu viņš no Sharks nākamo 2 sezonu laikā katru gadu saņems 300tk, kopā 600tk!

Izpērkot līgumu kas bija 1.55 mio$ vērts un parakstot jaunu par 750tk$ viņš zaudēja aptuveni 200tk$!

Bet nav slikti jo Sharks viņš vairākumā (kur vācās tie punktiņi) netika vispār, te noteikti būs jaunas iespējas sevi pierādīt, iemetīs savus 12-15 vārtus un savāks 30-35pt tad atkal līgums būs ar sešām nullēm.

Balcers praktiski nespēlējot vairākumā iemeta 12 vārtus un savāca 25pt, ja tiks Floridas vairākumā tas cipars būs krietni lielāks.
, 2022-07-16 10:36, pirms 2 gadiem
Smiekligi skan jau vien tas ka Balcers tagad kapās vairākumu jaunā komandā..nav nekā laba būt viduvējam spēlētājam stiprā komandā..
, 2022-07-16 13:09, pirms 2 gadiem
Balcers sezonas sākumā Haizivīm bija vairākuma spēlētājs. Viņa lielākā problēma bija tā, ka komandas sniegto iespēju vislabāk sanāca izmantot Barabanovam. Rūdim regulāri spēļu laikā pietrūka kaut kur pussolīša. Nebija jau tā, ka nevarēja spēļu laikā redzēt viņa individuālo meistarību, taču kaut kur pie realizācijas kaut kas iztrūka. Trauma arī nepalīdzēja un beigās vēl 4. maiņas stutēšana puisim sagrāva pārliecību par sevi pilnā mērā.
Viņš ir skoreris un man vienalga, ko teiks Eksperts Miņins, ka viņš ir "streaky scorer". Streaky skoreriem nav 18 spēļu punktu streak'u. Viss ir atkarīgs no maiņas partneriem, GM redzējuma un komandas kopējās pārliecības. Kā var runāt par vārtu gūšanu un spēli uzbrukumā, ja divi no dārgākajiem aizsargiem visā NHL regulāri atdod ripu uz zilās līnijas?
Pantēras noteikti ka būs spēks nākamajā sezonā un veiksmi Rūdim atgūt punktu gūšanas garšu. Viņam tas ir dots no dabas.
, 2022-07-16 13:30, pirms 2 gadiem
Prieks ka Balceru novērtē NHL un Panters viennozīmīgi nav sliktākā vieta kur spēlēt!
LAi izdodas šosezon bez traumām un lielisku sezonu aizvadīt!!
, 2022-07-16 16:14, pirms 2 gadiem
Tur karjera arī apstāsies ūsainajam
Rūdolfs Balcers. Foto: AFP/Scanpix
16

Balcers: "Vienas neveiksmīgas sezonas dēļ vēl nepametīšu Ziemeļameriku"

LETA. Latvijas izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers negrasās neveiksmīgās sezonas dēļ atstāt Ziemeļameriku un cerības uz spēlēšanu Nacionālajā hokeja līgā (NHL), ziņo portāls "liepajniekiem.lv".
Rūdolfs Balcers. Foto: AFP/Scanpix
25

Neviena NHL komanda Balceru neizvēlās, uzbrucējs paliks Tampabejas sistēmā

24 stundu laikā neviena Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda no neaizsargāto spēlētāju saraksta nav izvēlējusies latviešu uzbrucēju Rūdolfu Balceru. Tādējādi hokejists paliks Tampabejas ''Lightning'' sistēmā un tiks nosūtīts uz fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sirakjūsas ''Crunch''.
Konors Makdeivids. Foto: USA Today/Scanpix

''Lightning'' bez Balcera ielaiž piecus un zaudē ''Oilers''

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) trešo zaudējumu pēdējo desmit spēļu laikā piedzīvoja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Tampabejas ''Lightning'', kas ar 3:5 piekāpās Edmontonas ''Oilers''. Citās spēlēs uzvaras svinēja Austrumu konferences līderes Bostonas ''Bruins'' un Karolīnas ''Hurricanes''.