Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Merzļikins: "Šādas spēles man palīdz doties tādā virzienā, kurā vēlos"

Merzļikins: "Šādas spēles man palīdz doties tādā virzienā, kurā vēlos"
Elvis Merzļikins ar komandas biedriem. Foto: Chris O Meara/AP/Scanpix

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins intervijā pēc Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēles, kurā Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 3:1 pārspēja Stenlija kausa īpašnieci Tampabejas "Lightning" atzina, ka nav parādījis izcilu sniegumu un apzinās, kur pieļāvis kļūdas.

Merzļikins pēc 37 metienu atvairīšanas un mača pirmās zvaigznes goda iegūšanas izteicās: "Šodien jutos noderīgs komandai, jo šādas spēles man palīdz doties tajā virzienā, kurā vēlos – tikai uz priekšu. Gribu turpināt spēlēt savu spēli, atmetot visu lieko, un koncentrēties uz savu darbu. Tomēr tik un tā šī spēle nebija perfekta un apzinos, kur pieļāvu kļūdas."

"Blue Jackets" aizvadītajā nedēļas nogalē izbraukumā piedzīvoja divus zaudējumus pret pastarīti Detroitas "Red Wings", tāpēc Merzļikins atzina, ka lielu artavu uzvarā Tampabejā devusi pirms spēlēm iedotā brīvdiena, kas palīdzējusi sakopot domas un enerģiju, tomēr hokejists piebilda, ka viena veiksmīga spēle nav iemesls, lai "celtu degunus gaisā" un uzskatītu, ka darbs ir paveikts. Vārtsargs pauda atzinību savas komandas laukuma spēlētājiem, kas pēc neveiksmīgajām iepriekšējām spēlēm uzlaboja sniegumu aizsardzībā, biežāk bloķējot pretinieku metienus un nedodot daudz labu metienu pozīciju.

Merzļikins aprakstīja sajūtas, kādas radās, spēlējot pret pagājušās sezonas čempioni "Lightning": "Viņi ir čempioni, tāpēc viņi ir tik labi. Ir interesanti spēlēt pret hokejistiem ar lieliem vārdiem šajā sporta veidā. Taču jāsaka, ka šajā līgā jebkurš spēlētājs ir pietiekami augstā līmenī. Ir superzvaigznes kā Stīvens Stemkoss, Viktors Hedmans un citi puiši, taču šī ir labākā līga pasaulē ar pašiem labākajiem hokejistiem. To esmu iemācījies no iepriekšējās sezonas, pirms kuras redzēju tikai tādus hokejistus kā Jevgeņijs Malkins un Sidnijs Krosbijs, bet neredzēju pārējos. Iemācījos cienīt jebkuru spēlētāju šajā līgā. Jebkurš hokejists, lai šeit nokļūtu, ir smagi strādājis."

Tāpat Merzļikins izteicās, ka viņš nevarot vainot "Blue Jackets" aizsargu Vladislavu Gavrikovu, no kura rikošetā ripa ielēca latvieša sargātajos vārtos: "Drīzāk esmu viņam pateicīgs par bloķētajiem metieniem, nekā sarūgtināts par šo neveiksmīgo epizodi, kurā viņs nebija veinīgs."

26 gadus vecais Merzļikins šosezon aizvadītajās 15 spēlēs atvairījis 91,8% metienu un katrā mačā savos vārtos ielaidis vidēji 2,47 ripas. "Blue Jackets" pamatvārtsargs Jonass Korpisalo šobrīd nav pieejams, jo ir guvis traumu.

Izmantotie avoti:
https://www.youtube.com/watch?v=6qQ...


, 2021-03-31 11:41, pirms 3 gadiem
Autor, kaut kā neesmu lasījis, ka korpisalo būtu pamatvārtsargs. Vai šeit nav kāda neliela kļūda -“Blue Jackets" pamatvārtsargs Jonass Korpisalo šobrīd nav pieejams, jo ir guvis traumu.
, 2021-03-31 12:27, pirms 3 gadiem
Būtu liekiski Elvim noturēt šos viņa individuālos statistikas rādītājus. Vēl kāda sausā uzvara vēl vairāk priecētu.
, 2021-03-31 13:32, pirms 3 gadiem
Komentētāji vairākas reizes Merzīti paslavēja par veiksmīgu spēli!
Viņš ir pamanīts NHL un var kļūt par stabilu NHL vārtsargu
, 2021-03-31 13:43, pirms 3 gadiem
"Tāpat Merzļikins izteicās, ka viņš nevarot vainot "Blue Jackets" aizsargu Vladislavu Gavrikovu, no kura slidas rikošetā ripa ielēca latvieša sargātajos vārtos"

Vai tiešām Vladikam uz elkoņiem zem krekla ir uzautas slidas?
Uvis Balinskis un vārtsargs Entonijs Stolarzs. Foto: AP/Scanpix
4

Balinskim noraidījums, "Panthers" triumfē divīzijā un pirmajā kārtā tiksies ar "Lightning"

Nacionālās hokeja līgās (NHL) regulāro turnīru ar uzvaru noslēgusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Balinskis. Panteras savā laukumā ar 5:2 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Uzvara ļāvusi nodrošināt pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā, kas nozīmē, ka Stenlija kausa pirmajā kārtā tai būs jāspēkojas ar Tampabejas "Lightning". Sezonu ar uzvaru pār Karolīnas "Hurricanes" (6:3) noslēgusi Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers

Balinskim 17 minūtes otrajā sausajā uzvarā pēc kārtas, "Panthers" pārspēj "Blue Jackets"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nepiedzīvojām divu latviešu dueli. Floridas "Panthers" savā laukumā uzņēma Kolumbusas "Blue Jackets", tomēr uz ledus bija tikai Uvis Balinskis, kurš nospēlēja nepilnas 17 minūtes, palīdzot "Panthers" tikt pie otrās sausās uzvaras īsā laikā (4:0). Elvis Merzļikins šajā spēlē nepiedalījās.
Uvis Balinskis atgriežas uz NHL ledus. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Balinskim sausajā uzvarā +1, Girgensons un "Sabres" 13. sezonu pēc kārtas bez play-off

Mainīgām sekmēm Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušas latviešu pārstāvētās komandas. Uvis Balinskis atgriezās Floridas "Panthers" rindās un palīdzēja ar 2:0 pārspēt Otavas "Senators", Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" ar 2:3 piekāpās Dalasas "Stars", oficiāli zaudējot iespējas iekļūt Stenlija kausā, bet Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Elvja Merzļikina ar 2:5 piekāpās Tampabejas "Lightning".