Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Merzļikins vārtos, latvieši aizvadīs priekšpēdējās spēles NHL regulārajā sezonā

Merzļikins vārtos, latvieši aizvadīs priekšpēdējās spēles NHL regulārajā sezonā
Elvis Merzļikins. Foto: USA Today Sports/Scanpix

NHL regulārā sezona straujiem soļiem tuvojas izskaņai. Priekšpēdējās cīņas aizvadīs Elvis Merzļikins, kura Kolumbusas ''Blue Jackets'' plkst. 2:00 uzņems Tampabejas ''Lightning''. Paralēli Latvijas izlases vārtsarga mačam Zemgus Girgensons un ''Sabres'' viesosies Bostonā un spēlēs pret ''Bruins'', bet plkst. 4:00 Rūdolfa Balcera Sanhosē ''Sharks'' aizvadīs izbraukuma maču pret Edmontonas ''Oilers''.

• Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) paredzētas deviņas spēles. Sezonas priekšpēdējās cīņas aizvadīs trīs latviešu pārstāvētie klubi - Elvja Merzļikina ''Blue Jackets'', Zemgus Girgensona ''Sabres'' un Rūdolfa Balcera ''Sharks''. Vankūveras ''Canucks'' pieteikumā otro maču pēc kārtas potenciāli būs latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs.

Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" savā laukumā uzņems pašreizējo NHL čempioni Tampabejas ''Lightning''. Spēles sākums - pulksten 2:00 pēc Latvijas laika.

• Kolumbusas ''Blue Jackets'' vārtu drošība šīs nakts cīņā tiks uzticēta Elvim Merzļikinam.

• Šī būs abu komandu trešā savstarpējā spēle šajā sezonā. Pirmajā spēlē Kolumbusā vārtus sargāja Jonass Korpisalo, ielaižot septiņas ripas un ''Blue Jackets'' kapitulējot. Otrajā spēlē, kas norisinājās naktī uz trešdienu, vārtos bija Elvis, kurš atvairīja 28 metienus, tomēr neglāba Kolumbusas vienību no zaudējuma ar 1:4.

• ''Blue Jackets'' 80 mačos tikusi pie 79 punktiem, ieņemot desmito vietu Austrumu konfrencē. Merzļikins un partneri izslēgšanas spēlēm kvalificēties vairs nevar.

• 81. spēli regulārajā sezonā aizvadīs arī Zemgus Girgensonsun viņa pārstāvētā Bufalo ''Sabres'', kas viesosies Bostonā pie vietējās ''Bruins''.

• ''Sabres'' un ''Bruins'' savā starpā tiksies ceturto reizi sezonā. Visās iepriekšējās cīņās pie uzvarām tikuši lāči - divas no tām bija pārliecinošas, uzvarot ar attiecīgi 4:1 un 5:1, bet iepriekšējā mačā 1. janvārī Čārlijs Koils izrāva Bostonas uzvaru pagarinājumā ar 4:3.

• ''Sabres'' Stenlija kausa izcīņā nespēlēs jau 11. sezonu pēc kārtas. Iepriekš Bufalo play-off sasniedza 2011. gadā, kad pirmajā kārtā septiņās spēlēs zaudēja Filadelfijas ''Flyers''.

• Pulksten 4:00 Rūdolfa Balcera Sanhosē "Sharks" aizvadīs izbraukuma spēli pret līgas rezultatīvāko hokejistu Konoru Makdeividu un viņa pārstāvēto Edmontonas ''Oilers''.

• Sanhosē zaudējuši visas trīs spēles šajā sezonā pret ''Oilers''.

• Regulārajā sezonā Balceram un ''Sharks'' vēl būs jāaizvada spēle izbraukumā pret Sietlas ''Kraken'', bet Merzļikins un Kolumbusa regulārās sezonas pēdējā mačā viesosies Pitsburgā pie Teodora Bļugera un vietējās ''Penguins''. Pēc tās Balcers un Merzļikins pievienosies Latvijas valstsvienībai, gatavojoties dalībai pasaules čempionātā, kas no 13. līdz 29. maijam norisināsies Somijas pilsētā Tamperē.

• Vankūveras ''Canucks'' pieteikumā otro maču pēc kārtas, visticamāk, būs latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs. Kanādas klubs pulksten 5:00 pēc Latvijas laika mājās uzņems Losandželosas ''Kings''.

• Savainojumā iedzīvojies ''Canucks'' pamatvārtsargs Tečers Demko un arī otrais numurs, pieredzējušais slovāks Jaroslavs Halāks. Iepriekšējā mačā pret Sietlas ''Kraken'' vankūveriešu vārtus sargāja Spensers Mārtins, bet latvietis palika rezervē.

NHL regulārā sezona, 29. aprīlis

SpēleLaiks
Bruins - Sabres2:00
Hurricanes - Devils2:00
Blue Jackets - Lightning2:00
Islanders - Capitals2:00
Senators - Panthers2:00
Wild - Flames3:00
Avalanche - Predators4:00
Oilers - Sharks4:00
Canucks - Kings5:00

Latvieši NHL

UzbrucējsKlubsSV+PPtiMetieni+/-SMVairākumā
Teodors BļugersPenguins649+172692 (9.7%)+1060+0
Rūdolfs BalcersSharks5911+122396 (11.5%)-2200+0
Zemgus GirgensonsSabres5410+81885 (11.8%)-7273+1
AizsargsKlubsSV+PPtiMetieni+/-SMVairākumā
Kristiāns RubīnsMaple Leafs30+005 (0.0%)-240+0
VārtsargsKlubsSU-Z%MetieniRipasMinSausā
Elvis MerzļikinsBlue Jackets5726-22-790.6%1677/18513.2532082

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/


Aizsargs Uvis Balinskis. Foto: AFP/Scanpix
41

Balinskim 11 minūtes uz ledus un -1, Merzļikins ielaiž sešus vārtus Arizonā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles aizvadījuši divi Latvijas hokejisti. Aizsargs Uvis Balinskis un Floridas "Panthers" piekāpās Bostonas "Bruins" (3:4), savukārt Kolumbusas "Blue Jackets" ar Elvi Merzļikinu vārtos ar 2:6 piekāpās Arizonas "Coyotes". Divus vārtus Merzļikins ielaida, kad "Blue Jackets" spēlēja vairākumā.
Elvis Merzļikins. Foto: Guntis Lazdāns/LHF
113

NHL vārtsargs Merzļikins piekritis pievienoties Latvijas izlasei

Latvijas Hokeja federācija pavēstījusi par nepilnus 30 gadus vecā latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina piekrišanu pievienoties Latvijas valstsvienībai pēc Nacionālās hokeja līgas sezonas beigām.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
8

Balinskis nopelna trešo rezultativitātes punktu NHL karjerā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Floridas "Panthers" izbraukumā nenosargāja pārsvaru un pēcspēles metienos ar 3:4 piekāpās Ņujorkas "Rangers", taču Latvijas izlases aizsargs Uvis Balinskis nopelnīja punktu par rezultatīvu piespēli.