Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Merzļikins: "Dalasas fans provocēja mani saistībā ar Matīsu. Ticu karmai"

Merzļikins: "Dalasas fans provocēja mani saistībā ar Matīsu. Ticu karmai"
Elvis Merzļikins. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Elvis Merzļikins jauno sezonu Nacionālās hokeja līgas kluba Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos sācis ar četrām uzvarām četrās spēlēs. Pēc panākuma pret Dalasas "Stars" (4:1) viņš atklāja, ka, dodoties uz ledus, kāds pretinieku fans izteicis nievājošus komentārus par Matīsa Kivlenieka nāvi.

Ar četrām uzvarām Elvis Merzļikins dala otro vietu līgā. 95,2% atvairīto metienu dod ceturto pozīciju, bet vidēji mačā ielaistās 1,47 ripas ir piektais labākais rezultāts. Pēc šonakt izcīnītās uzvaras Kolumbusas "Blue Jackets" pakāpusies uz piekto vietu Metropoles divīzijas kopvērtējumā.

Mačā pret Dalasas "Stars" Merzļikins atvairīja 31 metienu un vienīgo ripu ielaida mazāk kā trīs minūtes līdz beigām, kad viņu pārspēja sāncenšu centra uzbrucējs Tailers Segins. Pēc spēles Merzļikins atklāja par incidentu, kas noticis pirms došanās uz ledus.

"Gaidīju, ka man būs sausā spēle, jo es ticu karmai. Šajā pasaulē dzīvo arī stulbi cilvēki. Tas, kas notika tunelī pirms iziešanas uz ledus, bija ļoti nepatīkami. Bija Dalasas fans, kurš provocēja mani saistībā ar Matīsu. Pēc pirmās trešdaļas, kad mani trīs reizes izglāba vārtu stabiņi, es tiešām noticēju karmai. Redzēju, ka Matīss ir kopā ar mani," pauda Merzļikins.

Latviešu vārtsargam tika uzdots jautājums, vai viņš kādā veidā reaģējis un atbildējis provokatoram, bet Merzļikins atbildēja noliedzoši. "Stulbi cilvēki nespēj sajaukt man galvu. Neaizsvilos. Tikai sapratu, cik stulbi mēdz būt cilvēki. Tas arī viss. Man vienalga, ko viņš teica."

"Ir mērķi, ko vēlos sasniegt. Vienam pašam man tas neizdosies. Man nepieciešama palīdzība – gan no komandas biedriem, gan no Matīsa. Ticu, ka viņš man palīdzēs," teica Merzļikins. Pirms sezonas starta viņš neslēpa, ka bojā gājušo draugu vēlas pieminēt, izcīnot Vezinas trofeju, kas tiek pasniegta līgas labākajam vārtsargam.

Tiek vēstīts, ka notikušo incidentu redzējis kāds "Blue Jackets" darbinieks, kurš pirms iesildīšanās atradies uz komandas rezervistu soliņa. Savukārt galvenais treneris Breds Larsens sacīja, ka par notikušo neko nav zinājis un nevēlējās komentēt situāciju.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/2913326/202...
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...


Slēpts komentārs: crushader
, 2021-10-26 11:11, pirms 2 gadiem
Kur rakstā restes ###?
, 2021-10-26 11:13, pirms 2 gadiem
Gana jau
Slēpts komentārs: terex
, 2021-10-26 12:39, pirms 2 gadiem
Ko gan var gribēt no amerikāņu kultūras pārstāvjiem...
Slēpts komentārs: Maikl
, 2021-10-26 14:05, pirms 2 gadiem
Varbūt, ka komanda to liek darīt Elvim, lai pievērstu uzmanību un būtu interesanti žurnālistiem, nezinu nevienu cilvēku kurš sev tuvos un pāragri aizgājušos piemin publiski bezmaz pie katras iespējas... Nepārsteigtu ja Elvis dabūtu Vezina balvu, arī tad ja viņš kā pretendents būtu tikai otrais... Edgars Kulda ar dabūja toreiz MVP, un iespējams tur bija Kristiana Pelša faktors... Elvim vajadzētu beigt publiski pieminēt Matisu, pie katras situācijas, ja tiktu atvērta M Kivlenieka hokeja skola, kaut vārtu sargu nometne tam būtu daudz paliekošāks spēks, vienīgais labums ka Elvja sniegums uz doto brīdi iet roku rokā ar vārdiem...
, 2021-10-26 15:13, pirms 2 gadiem
Kā kāds var noteikt, cik ilgi kāds sēro? Un kādēļ sēras būtu jāslēpj, jānoklusē, īpaši, ja tas kā temats, tiek pacelts no citu personu puses?

Par Pola Volkera nāvi vēlaizvien MTV atgādina, kur nu ja skatās tos pāris gadus, kad filma iznāca ar OST...

Kādēļ piemiņas variantiem ir tādi dubultie standarti?
, 2021-10-26 18:15, pirms 2 gadiem
Izskatās, ka komentētāji nevar ''iebraukt'' stāsta kontekstā. Ne jau Elvis piemin Matīsu ''pie katras iespējas''. Bet kāds stulbs/neaudzināts Dalasas fans nievājoši izteicās par Matīsu, lai izsistu psiholoģiski no līdzsvara Elvi [pirms spēles]. Tas taču ir tik acīmredzami. Nosodījumu ir pelnījis jeņķu neaudzinātais nihilistiskais быдло, nelietīgi aizskarot cita cilvēķa svētās jūtas, bet skatos, ka SC fani jauc cēloņus ar sekām......skumji....
, 2021-10-26 18:18, pirms 2 gadiem
tapirs19 rakstīja: Izskatās, ka komentētāji nevar ''iebraukt'' stāsta kontekstā. Ne jau Elvis piemin Matīsu ''pie katras iespējas''. Bet kāds stulbs/neaudzināts Dalasas fans nievājoši izteicās par Matīsu, lai izsistu psiholoģiski no līdzsvara Elvi [pirms spēles]. Tas taču ir tik acīmredzami. Nosodījumu ir pelnījis jeņķu neaudzinātais nihilistiskais быдло, nelietīgi aizskarot cita cilvēķa svētās jūtas, bet skatos, ka SC fani jauc cēloņus ar sekām......skumji....
Ko tu gribi, ja lielākajai daļai 140 zīmes jau ir par daudz.
, 2021-10-26 23:19, pirms 2 gadiem
Nu visi šitie Amerikāņi, angļi utt, tas ir pašas pretīgākākās nācijas. Tautas bez kultūras un audzināšanas.
, 2021-10-27 11:25, pirms 2 gadiem
pernambucan0 rakstīja: Ko gan var gribēt no amerikāņu kultūras pārstāvjiem...
Ka tik beigās neizrādās iebraucējs no tev mīļās Krievijas.
Uvis Balinskis un vārtsargs Entonijs Stolarzs. Foto: AP/Scanpix
4

Balinskim noraidījums, "Panthers" triumfē divīzijā un pirmajā kārtā tiksies ar "Lightning"

Nacionālās hokeja līgās (NHL) regulāro turnīru ar uzvaru noslēgusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Balinskis. Panteras savā laukumā ar 5:2 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Uzvara ļāvusi nodrošināt pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā, kas nozīmē, ka Stenlija kausa pirmajā kārtā tai būs jāspēkojas ar Tampabejas "Lightning". Sezonu ar uzvaru pār Karolīnas "Hurricanes" (6:3) noslēgusi Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers

Balinskim 17 minūtes otrajā sausajā uzvarā pēc kārtas, "Panthers" pārspēj "Blue Jackets"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nepiedzīvojām divu latviešu dueli. Floridas "Panthers" savā laukumā uzņēma Kolumbusas "Blue Jackets", tomēr uz ledus bija tikai Uvis Balinskis, kurš nospēlēja nepilnas 17 minūtes, palīdzot "Panthers" tikt pie otrās sausās uzvaras īsā laikā (4:0). Elvis Merzļikins šajā spēlē nepiedalījās.
Uvis Balinskis atgriežas uz NHL ledus. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Balinskim sausajā uzvarā +1, Girgensons un "Sabres" 13. sezonu pēc kārtas bez play-off

Mainīgām sekmēm Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušas latviešu pārstāvētās komandas. Uvis Balinskis atgriezās Floridas "Panthers" rindās un palīdzēja ar 2:0 pārspēt Otavas "Senators", Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" ar 2:3 piekāpās Dalasas "Stars", oficiāli zaudējot iespējas iekļūt Stenlija kausā, bet Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Elvja Merzļikina ar 2:5 piekāpās Tampabejas "Lightning".