Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Eksperti vērtē: izlase bez Merzļikina - vai nepieciešams Kivlenieks?

Agris Suveizda

Eksperti vērtē: izlase bez Merzļikina - vai nepieciešams Kivlenieks?
Matīss Kivlenieks. Foto: SIPA USA/Scanpix

Portāla Sportacentrs.com uzrunātie hokeja eksperti pauž sapratni par Elvja Merzļikina pieņemto lēmumu šogad nepārstāvēt Latvijas izlases krāsas pasaules čempionātā Rīgā ģimenes apstākļu dēļ, taču par viņa aizstājēja iesaisti komandā vienprātības nav.

Jau vēstījām, ka maijā un jūnijā gaidāmajā pasaules čempionātā Rīgā Latvijas izlasei, visticamāk, nepalīdzēs Latvijas hokeja šī brīža spilgtākā zvaigzne Elvis Merzļikins. Viņam joprojām par sevi liek manīt pleca trauma, turklāt ģimenē drīzumā gaidāms pirmdzimtais.

Portāla Sportacentrs.com uzrunātie Latvijas hokeja druvas pārzinātāji pauž, ka situācija ir saprotama. “Tas ir pārdomāts, saprotams un profesionāls lēmums. Ģimene ir pirmajā vietā, turklāt pasaulē šobrīd valda sarežģīta situācija. Sports ir darbs, taču tas balstās arī uz emocijām. Domāju, ka tādā čempionātā, kāds tas būs šogad, izbaudīt dalību tajā par simts procentiem būs sarežģīti. Ja sievai pirms dzemdībām ASV jāpaliek vienai, turklāt arī pats līdz galam neizbaudi dalību čempionātā, tad es šo lēmumu pilnībā saprotu,” klāsta Rīgas “Dinamo” vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš.

Viņam piekrīt arī laikraksta “Diena” ilggadējais hokeja apskatnieks Māris Zembergs: “Situācija ar ģimenes pieaugumu ir saprotama. Ja to nevar atrisināt, tad tur pat īsti nav ko runāt. Līdzīgas situācijas bijušas arī iepriekš.” Zembergs un Lūsiņš atminas vairākus gadījumus, kad gaidāmo ģimenes pieaugumu dēļ izlases spēles atstātas otrajā plānā, ko abi uzskata par normālu situāciju. Jaunākajos laikos tā bijis ar Miķeli Rēdlihu, Lauri Dārziņu un citiem.

Pārbaudes spēlēs pret Slovākijas izlasi Latvijas valstsvienības vārtus pārmaiņus sargāja Jānis Kalniņš un Ivars Punnenovs. Kā potenciālais Merzļikina aiztājējs šobrīd tiek minēts Matīss Kivlenieks. Pēc portāla Sportacentrs.com rīcībā esošās informācijas, ar viņu sarunas jau notiek, taču vai viņa dalība pasaules čempionātā Rīgā ir nepieciešama? Lūsiņš uzskata, ka labu vārtsargu komandā nekad nevar būt par daudz, Kivleniekam, iespējams, čempionātā atvēlot pat pirmā numura lomu. “Manā skatījumā otrais aiz Merzļikina Latvijas vārtsargu rangā šobrīd ir Kivlenieks, kuram seko Kalniņš un Punnenovs. Labu vārtsargu nekad nevar būt par daudz, turnīrs ir garš, turklāt mēs labi zinām, kāda ir situācija pasaulē (ar Covid-19). Es tiešām ticu, ka Matīss var būt arī pirmais numurs,” teic jaunais Rīgas “Dinamo” komandas vārtsargu treneris.

Tikmēr Zembergs piesauc mikroklimata jautājumu un Kivlenieka attiecības ar klubu ASV. “Ja mums ir Kalniņš un Punnenovs, vai Kivlenieks tiešām ir jāsauc? Noteikti jāskatās, kādas attiecības Kivleniekam ir klubā, lai tas neatsauktos uz viņa nākotni. Vārtsargiem ir sava “republika”. Kalniņš ar Punnenovu ilgāku laiku ir bijuši nometnē, tāpēc trešā vārtsarga iesaistīšanās var pamainīt mikroklimatu. Es nekādā gadījumā negribu apgalvot, ka tā tiešām notiks, taču esmu piesardzīgs. Ja kāds no diviem čempionāta laikā gūs savainojumu, man daudzi “metīs ar akmeņiem”, taču es trešā vārtsarga lomu gribētu atvēlēt kādam jaunajam, tas pats Voris ir sevi labi apliecinājis KHL. Tēma kopumā ir diskutabla, taču domāju, ka ir jāgaida līdz 15. maijam. Ja Kalniņš un Punnenovs ir veseli, tad Kivlenieku raustīt es neredzu lielu jēgu,” pauž Zembergs.

Runājot par vārtsargu rangu, viedoklis ir arī portāla Sportacentrs.com hokeja apskatniekam Ulvim Brožem: “Vēl laikā, kad Merzļikins netika ņemts uz pasaules čempionātiem, jo nepierādīja sevi pārbaudes spēlēs, viens no Latvijas izlases tā brīža vārtsargiem teica: "Tas ir smieklīgi! Vārtsargs jāizvēlas pēc viņa sezonas, pēc līmeņa, kurā viņš spēlē." Vadoties no šiem kritērijiem, pirmais numurs šobrīd ir Kalniņš. Otrais Punnenovs, trešais - Kivlenieks. Neliktu Šveici augstāk vai zemāk par AHL, bet Punnenovs šosezon spēlējis krietni vairāk nekā Kivlenieks.”

Pasaules čempionāts Rīgā startēs 21. maijā. Līdz tam Latvijas izlasei vēl paredzētas divas pārbaudes spēles ar Šveices valstsvienību.

Kuram vārtsargam pasaules čempionātā jābūt izlases pirmajam numuram?

  • 128

  • 1024

  • 202

  • 19

  • 39


1 2 3 75 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2021-04-26 15:06, pirms 3 gadiem
Šveice, Somija, AHL - visas ir cienījamas līgas. Visi var būt zolīdi pirmie vārtsargi A grupas lejasgala komandai.
Slēpts komentārs: Madzigais

     [+] [-]

, 2021-04-26 16:46, pirms 3 gadiem
Kalniñam un Punnenovam lielãka spèlu prakse nekã Kivleniekam, kurś meistarïgãks?Tur vãrds speciem? Interesanti ko teiktu Artûrs?
Elvis, protams, ir labãkais, îpaśi ilgtermiñã, bet atseviśķã maćã, vai dažãs spélés Kalniñś vai Punnenovs var nospélét ne sliktãk. Kivlenieks mazãk redzéts, grûtãk vértét.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 16:54, pirms 3 gadiem
Madzigais rakstīja: Kivlenieks ir augstākas klases vārtusargs kā Kalniņš tas ir skaidrs..piem.kā somi nesenajā čempī ar tolaik AHL tikai spēlējošo Lankinen izcīnīja zeltu.
secinājums, protams, ir "izcils"!

tieši tāpat, kā pateikt ka izlasē ir jāpaņem pārītis no vācu joberlīgām, jo raugi, taču 2000.g. Pēterburgā uzveicām krievu dream-team

Vārtos ir jāliek, tas kur šobrīd ir visvairāk čempim gatavs. Kivliniekam šobrīd ir ļoti liels mīnus - minimāla spēļu prakse šosezon.
Kopumā "pa lielām bumbām" visi 3 ir plus-mīnus līdzvērtīgi.

     [+] [-]

, 2021-04-26 17:33, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: secinājums, protams, ir "izcils"!

tieši tāpat, kā pateikt ka izlasē ir jāpaņem pārītis no vācu joberlīgām, jo raugi, taču 2000.g. Pēterburgā uzveicām krievu dream-team

Vārtos ir jāliek, tas kur šobrīd ir visvairāk čempim gatavs. Kivliniekam šobrīd ir ļoti liels mīnus - minimāla spēļu prakse šosezon.
Kopumā "pa lielām bumbām" visi 3 ir plus-mīnus līdzvērtīgi.
Vai Kivlenieka mazā spēļu prakse tiešām ir ļoti liels mīnus, ja viņš AHL rāda labu sniegumu un gūst labu statistiku? Proti - jau uzņēmis pietiekamu formu, lai startētu atbildīgos turnīros. Lūsiņam Kivlenieks tagad kotējas visaugstāk.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 17:36, pirms 3 gadiem
archy0 rakstīja: Vai Kivlenieka mazā spēļu prakse tiešām ir ļoti liels mīnus, ja viņš AHL rāda labu sniegumu un gūst labu statistiku? Proti - jau uzņēmis pietiekamu formu, lai startētu atbildīgos turnīros. Lūsiņam Kivlenieks tagad kotējas visaugstāk.
7 spēles sezonā, tā tā kā būtu objektīva statistika???

     [+] [-]

, 2021-04-26 17:43, pirms 3 gadiem
Zembergs saka ka 3šā v/sarga loma jāatvēl kādam jaunajam v/sargam, iespējams Vorim! Kāpēc?? Izlasē ir jābūt 3im labiem v/sargiem un tur trenerim v/sarga pasē nav jāskatās, ir jāskatās ko viņš var izdarīt laukumā un ja ir iespējam tikt pie Kivlenieka tad šo iespēju laist garām būtu grēks:

Kalniņš
Punnenovs
Kivlenieks

'
Loti laba v/sargu līnija!

     [+] [-]

, 2021-04-26 17:45, pirms 3 gadiem
sandis444444 rakstīja: Zembergs saka ka 3šā v/sarga loma jāatvēl kādam jaunajam v/sargam, iespējams Vorim! Kāpēc?? Izlasē ir jābūt 3im labiem v/sargiem un tur trenerim v/sarga pasē nav jāskatās, ir jāskatās ko viņš var izdarīt laukumā un ja ir iespējam tikt pie Kivlenieka tad šo iespēju laist garām būtu grēks:

Kalniņš
Punnenovs
Kivlenieks

'
Loti laba v/sargu līnija!
šaubos, ka, piemēram, Kivlinieks gribēs braukt uz izlasi, ja viņam, būtu jābūt, piemēram, par 3. vartsargu.

     [+] [-]

, 2021-04-26 17:49, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: 7 spēles sezonā, tā tā kā būtu objektīva statistika???
Cik tad vajag viņam mačus aizvadīt, lai varētu objektīvi secināt par viņa gatavību PČ? 10? Vismaz līdz šim viņš neliek domāt, ka nav gatavs.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 17:51, pirms 3 gadiem
archy0 rakstīja: Cik tad vajag viņam mačus aizvadīt, lai varētu objektīvi secināt par viņa gatavību PČ? 10? Vismaz līdz šim viņš neliek domāt, ka nav gatavs.
nezinu, cik gatavs/negatavs viņš būs ierodoties Rīgā - par to lai lemj izlases treneri, taču 7 spēles sezonā nav OBJEKTĪVS rādītājs statistikai.

  +4 [+] [-]

, 2021-04-26 18:06, pirms 3 gadiem
Zembergs ir vai nu mazliet atpalicis, vai safanojies par kolhozu. Citēju: "tas pats Voris ir sevi labi apliecinājis KHL"

Vorim 86.5% atvairīto metienu procents Dinamo. Jā, Dinamo nabagi, bet kas tad Dānijā - 89.9%. Ja tas saucas "labi apliecinājis"... tad jau labāk Gudļevski saukt.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 18:07, pirms 3 gadiem
Kurš augstākas klases vārtsargs, kura līga spēcīgāka utt var diskutēt bezgalīgi. Nevar jau zināt kā kuram attiecīgajā dienā spēle aizies.
Es sliecos piekrist Lūsiņam, ka labu vārtsargu komandā nevar būt par daudz. It īpaši izlases un pasaules čempja sakarā. Tur jau nu nevajadzētu būt nekādām problēmām ar mikroklimatu, nav jādomā par pirmā vārtsarga statusu, nākošo kontraktu utt. Un bijušais vārtsargs drošvien zin labāk nekā kāds žurnālists kā vārtsargi jūtas tajā vai citādā situācijā.
Es liktu Kalniņu kā pirmo, jo - ļoti labs vārtsargs, jauna kluba meklējumos, nav savu iespēju izlasē līdz šim saņēmis un ļoti vēlās utt. Tobiš būs ļoti motivēts parādīt labāko spēli. Bet, ja nu viņam spēle neaiziet, kaut kas ar veselību vai tml, tad kolosāli, ja rezervē ir tāds vārtsargs kā Kivlenieks.

     [+] [-]

, 2021-04-26 18:13, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: nezinu, cik gatavs/negatavs viņš būs ierodoties Rīgā - par to lai lemj izlases treneri, taču 7 spēles sezonā nav OBJEKTĪVS rādītājs statistikai.
Viņš tās septiņas spēles ir aizvadījis pēdējo divu mēnešu laikā, trīs no tām - pēdējo 10 dienu laikā. Tā kā kaut kādu praksi viņš pēdējā laikā ir dabūjis un spriežot tīri pēc cipariem statistikā - ir tīri labā formā. Mani uztrauktu cits faktors - vai Matīss ir tik labs, lai uz lielajiem laukumiem nespēlējot piecus gadus, var viegli uz tiem pārslēgties.

  +3 [+] [-]

, 2021-04-26 18:17, pirms 3 gadiem
Opaps rakstīja: Kurš augstākas klases vārtsargs, kura līga spēcīgāka utt var diskutēt bezgalīgi. Nevar jau zināt kā kuram attiecīgajā dienā spēle aizies.
Es sliecos piekrist Lūsiņam, ka labu vārtsargu komandā nevar būt par daudz. It īpaši izlases un pasaules čempja sakarā. Tur jau nu nevajadzētu būt nekādām problēmām ar mikroklimatu, nav jādomā par pirmā vārtsarga statusu, nākošo kontraktu utt. Un bijušais vārtsargs drošvien zin labāk nekā kāds žurnālists kā vārtsargi jūtas tajā vai citādā situācijā.
Es liktu Kalniņu kā pirmo, jo - ļoti labs vārtsargs, jauna kluba meklējumos, nav savu iespēju izlasē līdz šim saņēmis un ļoti vēlās utt. Tobiš būs ļoti motivēts parādīt labāko spēli. Bet, ja nu viņam spēle neaiziet, kaut kas ar veselību vai tml, tad kolosāli, ja rezervē ir tāds vārtsargs kā Kivlenieks.
Oi... vārtsargu tiešām var būt par daudz un hokeja vēsture zina ne vienu vien piemēru. Arī starptautiskajā līmenī.

Par Kivlenieku - spēļu, protams, maz un tā, taču viņš AHL spēlē labi un, kas nav mazsvarīgi, stabili. Nav kaut kādu supermaču un tad lažu. Viss ir puslīdz vienādi.

Tāpēc ir nevis "nav prakses", iespējams, ir "labi atpūties un ļoti nogribējies sevi pierādīt un spēlēt."

Vai viņu vajag izlasē? Nu... domāju, ka diviem esošajiem trešais palīgs nav vajadzīgs un kaut vai tāpēc viņu nav jārausta. Vai Kivleniekam vajag šo visu? Nu, ok, mājas PČ un tā, bet, ja visi trīs spēlē, tad katrs dabū pa kādiem 2 mačiem, bet visi toč nespēlēs vienādi. Kādas vienas spēles dēļ lidot utt.? Jā, ja ļoti gribas, protams, labi un apsveicami, bet tas ir non-factor.

     [+] [-]

, 2021-04-26 18:18, pirms 3 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Viņš tās septiņas spēles ir aizvadījis pēdējo divu mēnešu laikā, trīs no tām - pēdējo 10 dienu laikā. Tā kā kaut kādu praksi viņš pēdējā laikā ir dabūjis un spriežot tīri pēc cipariem statistikā - ir tīri labā formā. Mani uztrauktu cits faktors - vai Matīss ir tik labs, lai uz lielajiem laukumiem nespēlējot piecus gadus, var viegli uz tiem pārslēgties.
Vo, vo! Drīzāk vajadzētu uztraukties, vai viņš spēs piemēroties Eiropas hokejam.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 18:22, pirms 3 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Zembergs ir vai nu mazliet atpalicis, vai safanojies par kolhozu. Citēju: "tas pats Voris ir sevi labi apliecinājis KHL"

Vorim 86.5% atvairīto metienu procents Dinamo. Jā, Dinamo nabagi, bet kas tad Dānijā - 89.9%. Ja tas saucas "labi apliecinājis"... tad jau labāk Gudļevski saukt.
ja tu lasītu kārtīgi saprastu domu. Jēga saukt top vartsargu, ja mums jau ir 2 Latvijas līmenim top vārtsargi. Labāk iedot iespēju jaunajam vārtsargam, kāds ir Voris. Un Dānijas statistika - dāņu klubs ir tādi paši nabagi kā Dinamo. Priekšpēdējie Dānijā un Vora partneriem statistika ir vēl vājāka kā Vorim.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 18:28, pirms 3 gadiem
Opaps rakstīja: Kurš augstākas klases vārtsargs, kura līga spēcīgāka utt var diskutēt bezgalīgi. Nevar jau zināt kā kuram attiecīgajā dienā spēle aizies.
Es sliecos piekrist Lūsiņam, ka labu vārtsargu komandā nevar būt par daudz. It īpaši izlases un pasaules čempja sakarā. Tur jau nu nevajadzētu būt nekādām problēmām ar mikroklimatu, nav jādomā par pirmā vārtsarga statusu, nākošo kontraktu utt. Un bijušais vārtsargs drošvien zin labāk nekā kāds žurnālists kā vārtsargi jūtas tajā vai citādā situācijā.
Es liktu Kalniņu kā pirmo, jo - ļoti labs vārtsargs, jauna kluba meklējumos, nav savu iespēju izlasē līdz šim saņēmis un ļoti vēlās utt. Tobiš būs ļoti motivēts parādīt labāko spēli. Bet, ja nu viņam spēle neaiziet, kaut kas ar veselību vai tml, tad kolosāli, ja rezervē ir tāds vārtsargs kā Kivlenieks.
Aizmirsi arī vēl vienu faktoru - psiholoģiju. Paturpinot to, ko iesāka Juris - ja mums būs 3 top vārtsargi, katrs saņems +- 2 mačus. Bet ir vārtsargi, kuriem neiet, ja viņi nejūtas, kā izteikti 1.nr, ir vārtsargi, kuriem iet ja var nospēlēt 3 - 4 mačus pēc kārtas bez raustīšanas. Pie tādas bagātības tas var arī nesanākt,

  -1 [+] [-]

, 2021-04-26 18:28, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: ja tu lasītu kārtīgi saprastu domu. Jēga saukt top vartsargu, ja mums jau ir 2 Latvijas līmenim top vārtsargi. Labāk iedot iespēju jaunajam vārtsargam, kāds ir Voris. Un Dānijas statistika - dāņu klubs ir tādi paši nabagi kā Dinamo. Priekšpēdējie Dānijā un Vora partneriem statistika ir vēl vājāka kā Vorim.
Tā jaunā paņemšana var būt bezjēdzīgs pasākums. Nevar zināt, vai tas jaunais (piemēram, Voris) būs noderīgs nākotnes PČ. Pārāk spēcīga konkurence. Attīstas arī Grigals, Mitens, Brūvers. Kas zina, kas vēl tur junioros darās... .

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 18:32, pirms 3 gadiem
archy0 rakstīja: Tā jaunā paņemša var būt bezjēdzīgs pasākums. Nevar zināt, vai tas jaunais (piemēram, Voris) būs noderīgs nākotnes PČ. Pārāk spēcīga konkurence.
Tieši tāpat kā paņemt 3 vārtsargus - top līmeņa arī var būt bezjēdzīga. Un ar to konkurenci ir kā ir. Šis ir pirmais gads, kad spīd, ka beidzot uz turnīru tiek gan Janka, gan Ivars (3x piesitu pie galda, lai nav traumu utt), bet šoreiz nav Elvis. Protams, ir Kivī, Mitens, Grigals, Šilovs, Gudis - vārtsargu daudz. Bet, jo labāki būs mūsu vārtsargi, jo lielāka iespēja aizkavēties ZA dažādu līgu playofos, nu un diemžēl arī traumas. Tā kā varbūt labāk, tomēr dot iespēju jaunajam, kurš ir uz vietas, jau treniņnometnē, kā gaidīt uz savā ziņā nezināmo Kivī vai saukt Gudi, kuram šī bija saraustīta sezona.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 18:32, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: ja tu lasītu kārtīgi saprastu domu. Jēga saukt top vartsargu, ja mums jau ir 2 Latvijas līmenim top vārtsargi. Labāk iedot iespēju jaunajam vārtsargam, kāds ir Voris. Un Dānijas statistika - dāņu klubs ir tādi paši nabagi kā Dinamo. Priekšpēdējie Dānijā un Vora partneriem statistika ir vēl vājāka kā Vorim.
Jēga saukt? Savākt pēc iespējas labāko sastāvu čempionātam.
Iedot iespēju Vorim? Kādu iespēju? Eksluzīvu (pieņemot, ka skatītāju nebūs) vietu tribīnēs? Jo vārtos viņu laist būtu neprāts. Nav vēl gatavs PČ līmenim un nezinu, vai kādreiz būs, redz Dinamo jau paņēmuši divus ārzemniekus, kur Voris ar šīs sezonas statistiku liksies, nezinu. Varbūt Anglija vai Alpu līga.
Punnenovs spēlējot lūzeru komandās vienmēr savācis pieklājīgu statistiku - vairāk par 91% atvairītajiem metieniem. Labi, šogad 90.8% - tuvu.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 18:36, pirms 3 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Jēga saukt? Savākt pēc iespējas labāko sastāvu čempionātam.
Iedot iespēju Vorim? Kādu iespēju? Eksluzīvu (pieņemot, ka skatītāju nebūs) vietu tribīnēs? Jo vārtos viņu laist būtu neprāts. Nav vēl gatavs PČ līmenim un nezinu, vai kādreiz būs, redz Dinamo jau paņēmuši divus ārzemniekus, kur Voris ar šīs sezonas statistiku liksies, nezinu. Varbūt Anglija vai Alpu līga.
Punnenovs spēlējot lūzeru komandās vienmēr savācis pieklājīgu statistiku - vairāk par 91% atvairītajiem metieniem. Labi, šogad 90.8% - tuvu.
Vārtos vieta ir 1. Uz spēli piesaka 2 vārtsargus. Vai ir jēga saukt vārtsargu no ZA uz 1-2 spēlēm? Par psiholoģisko aspektu rakstīju pāris komentārus iepriekš, bet varu uzrakstīt otreiz. Ne visiem vārtsargiem izdodas sevi apliecināt, nejūtot sevi kā 1. nr, nesaņemot iespēju iespēlēties utt. Kivī gadījumā arī kā te jau minēja - kā pielāgosies Eiropas laukumiem, hokejam. Pat ja Kivī atbrauc 100% gatavs - nekur nav teikts, ka tas nepatraucē Jānim vai Ivaram.
Tavs princips atgādina to, kā izlases vāc Krievija. Savācam visus labākos pēc cipariņiem, bet vai tie cipariņi kopā darbojas dzīvē - nu paskaties Rus izlases panākumus ar visiem supersastāviem.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 18:45, pirms 3 gadiem
Atradušies ten eksperti..kur eksperts paste..ibio

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 18:52, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Vārtos vieta ir 1. Uz spēli piesaka 2 vārtsargus. Vai ir jēga saukt vārtsargu no ZA uz 1-2 spēlēm? Par psiholoģisko aspektu rakstīju pāris komentārus iepriekš, bet varu uzrakstīt otreiz. Ne visiem vārtsargiem izdodas sevi apliecināt, nejūtot sevi kā 1. nr, nesaņemot iespēju iespēlēties utt. Kivī gadījumā arī kā te jau minēja - kā pielāgosies Eiropas laukumiem, hokejam. Pat ja Kivī atbrauc 100% gatavs - nekur nav teikts, ka tas nepatraucē Jānim vai Ivaram.
Tavs princips atgādina to, kā izlases vāc Krievija. Savācam visus labākos pēc cipariņiem, bet vai tie cipariņi kopā darbojas dzīvē - nu paskaties Rus izlases panākumus ar visiem supersastāviem.
Nezinu, kas tās par muļķībām dot katram vārtsargam 1-2 spēles. Bobam gandrīz vienmēr un visur ir bijis viens pārliecinošs pirmais numurs un 2/3 spēlē tik noguruma, traumu, slimību un citu apstākļu sakritības dēļ.

Mana doma ir tāda - ir labi, ka ir Kalniņš un Punnenovs. Abi ir labi vārtsargi, abi spēlē nopietnā līmenī, un nebūtu baigi jāuztraucas par vārtu drošību ar viņiem. Bet, ja varam dabūt uz NHL sliekšņa esošu vārtsargu, kurš kaut kādu iemeslu dēļ varētu aizstāt vienu no diviem iepriekš pieminētajiem - kāpēc nē? Viņš vēl pagājušajā sezonā uzspēlēja NHL - mums nav daudz tādu vārtsargu. Līdz ieiešanai burbulī vēl ir vairāk kā divas nedēļas - var vēl visādi mēsli sanākt, tāpēc labāk saukt, ja ir iespēja.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 19:01, pirms 3 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Zembergs ir vai nu mazliet atpalicis, vai safanojies par kolhozu. Citēju: "tas pats Voris ir sevi labi apliecinājis KHL"

Vorim 86.5% atvairīto metienu procents Dinamo. Jā, Dinamo nabagi, bet kas tad Dānijā - 89.9%. Ja tas saucas "labi apliecinājis"... tad jau labāk Gudļevski saukt.
Gudļevska nebūs ģimenes apstākļu dēļ

     [+] [-]

, 2021-04-26 19:03, pirms 3 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Nezinu, kas tās par muļķībām dot katram vārtsargam 1-2 spēles. Bobam gandrīz vienmēr un visur ir bijis viens pārliecinošs pirmais numurs un 2/3 spēlē tik noguruma, traumu, slimību un citu apstākļu sakritības dēļ.

Mana doma ir tāda - ir labi, ka ir Kalniņš un Punnenovs. Abi ir labi vārtsargi, abi spēlē nopietnā līmenī, un nebūtu baigi jāuztraucas par vārtu drošību ar viņiem. Bet, ja varam dabūt uz NHL sliekšņa esošu vārtsargu, kurš kaut kādu iemeslu dēļ varētu aizstāt vienu no diviem iepriekš pieminētajiem - kāpēc nē? Viņš vēl pagājušajā sezonā uzspēlēja NHL - mums nav daudz tādu vārtsargu. Līdz ieiešanai burbulī vēl ir vairāk kā divas nedēļas - var vēl visādi mēsli sanākt, tāpēc labāk saukt, ja ir iespēja.
Viens globāls jautājums - ja tas ir uz NHL sliekšņa esošs vārtsargs utt. tad kāda jēga no viņa, ja loma ir tikai "aizstāt vienu no diviem"? Un kurš ir tas aizstājamais un kāpēc viņš ir jāaizstāj?

Jau pirms dažām dienām rakstīju, ka kopš iepriekšējā Rīgas PČ tikai divreiz Latvijas izlase PČ ir izmantojusi 3 vārtsargus (un ne tā, ka visi trīs startētu, bet vnk bijuši uz ledus). Pēdējais PČ ar trim dažādiem vārtsargiem startā - 2004. Kāda jēga taisīt kaut kādus vārtsargu trīsgalvainos "zmejus-gariničus", kuri tāpat tādā veidā nestrādā?

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 19:13, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Viens globāls jautājums - ja tas ir uz NHL sliekšņa esošs vārtsargs utt. tad kāda jēga no viņa, ja loma ir tikai "aizstāt vienu no diviem"? Un kurš ir tas aizstājamais un kāpēc viņš ir jāaizstāj?

Jau pirms dažām dienām rakstīju, ka kopš iepriekšējā Rīgas PČ tikai divreiz Latvijas izlase PČ ir izmantojusi 3 vārtsargus (un ne tā, ka visi trīs startētu, bet vnk bijuši uz ledus). Pēdējais PČ ar trim dažādiem vārtsargiem startā - 2004. Kāda jēga taisīt kaut kādus vārtsargu trīsgalvainos "zmejus-gariničus", kuri tāpat tādā veidā nestrādā?
Jēgu jau rakstīju - lai savāktu iespējami labāko sastāvu. Drošībai! Ivars ir traumatisks vārtsargs, Latvijā un pasaulē valda pandēmija, līdz burbulim ir vēl diezgan ilgs laiks, ļoti daudz, kas var notikt. Ņemt Vori, kuram, diemžēl, tulīt būs jācenšās tikt Eiropas otrās šķiras līgā (Anglija, Alpi u.c.), ir bīstami. Labāk drošībai dabūt džeku, kurš ir vēl nesen spēlējis NHL. Tu pats labi zini, ka nespējniekus NHL komandas vārtos neliek - varbūt tikai to Losandželosas japāni.

  +2 [+] [-]

, 2021-04-26 19:24, pirms 3 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Jēgu jau rakstīju - lai savāktu iespējami labāko sastāvu. Drošībai! Ivars ir traumatisks vārtsargs, Latvijā un pasaulē valda pandēmija, līdz burbulim ir vēl diezgan ilgs laiks, ļoti daudz, kas var notikt. Ņemt Vori, kuram, diemžēl, tulīt būs jācenšās tikt Eiropas otrās šķiras līgā (Anglija, Alpi u.c.), ir bīstami. Labāk drošībai dabūt džeku, kurš ir vēl nesen spēlējis NHL. Tu pats labi zini, ka nespējniekus NHL komandas vārtos neliek - varbūt tikai to Losandželosas japāni.


Bez Losandželosas japāņa ir vēl kaudze ar vārtsargiem, kas līgā ir tikai gandrīz vai nejaušības dēļ (Gudļevski šajā kaudzē ar varētu atrast).

Matīss, ja kas, arī līgā tika ja ne nejaušības, tad ļoti veiksmīgas apstākļu sakritības dēļ.

Es vairāk par to, ka "uz NHL sliekšņa" esošu vārtsargu ņemt, lai viņš pasilda beņķi? Nu... ok, bet jēgas no tā nebūs, precīzāk, arī ir jābūt BAIGAJĀM apstākļu sakritībām, lai šis trešais numurs spēlē un, ja spēlē, lai kko pozitīvā virzienā izmaina.

Atkārtošos - ja pašam Kivleniekam gribas un viņš ir gatavs sēdēt, ok, jautājumu nav un ir tikai apsveicami, taču vai ir tā, ka TIEŠI VIŅU un TIEŠI TAGAD un ĻOTI ĻOTI vajag? Nu, tikai tiem, kas izlasi veido pēc videospēles principiem - ka tika labāki CV un lielāki overāļi.

     [+] [-]

, 2021-04-26 19:42, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja:

Bez Losandželosas japāņa ir vēl kaudze ar vārtsargiem, kas līgā ir tikai gandrīz vai nejaušības dēļ (Gudļevski šajā kaudzē ar varētu atrast).

Matīss, ja kas, arī līgā tika ja ne nejaušības, tad ļoti veiksmīgas apstākļu sakritības dēļ.

Es vairāk par to, ka "uz NHL sliekšņa" esošu vārtsargu ņemt, lai viņš pasilda beņķi? Nu... ok, bet jēgas no tā nebūs, precīzāk, arī ir jābūt BAIGAJĀM apstākļu sakritībām, lai šis trešais numurs spēlē un, ja spēlē, lai kko pozitīvā virzienā izmaina.

Atkārtošos - ja pašam Kivleniekam gribas un viņš ir gatavs sēdēt, ok, jautājumu nav un ir tikai apsveicami, taču vai ir tā, ka TIEŠI VIŅU un TIEŠI TAGAD un ĻOTI ĻOTI vajag? Nu, tikai tiem, kas izlasi veido pēc videospēles principiem - ka tika labāki CV un lielāki overāļi.
Labi, protams pārspīlēju pieminot tikai Losandželosas japāni, viņš vienkārši bija pirmais, kas ienāca prātā.

Nepiekrītu, ka Gudis bija nejaušības dēļ. Viņu nedraftēja nejaušības dēļ, un mačus NHL aizvadīja pieklājīgi. Protams, ka tika pie spēlēšanas citu traumu dēļ, bet cik spēlētāju tādas "veiksmes" dēļ tā arī ir nostiprinājušies NHL un kļuvuši par stabilām vērtībām? Ļoti daudz.

Protams, ka Kivi tika pie spēlēm nejaušības dēļ. Pie NHL līguma arī tika nejaušības dēļ. Tāpēc CBJ ir iedevuši viņam līgumu arī uz nākamo gadu, tāpēc uz Toronto aizsūtīja divu gadu labāko Somijas līgas vārtsargu, nevis viņu un tāpēc pie Korpi traumas tieši Kivi atkal ir izsaukts uz taksi, kamēr Ufā labi spēlējošo Tarasovu aizsūtīja atpakaļ uz Klīvlendu.

Es nekur nerakstīju, ka Kivi sildītu beņķi, zinot Bobu, viņš labprātāk uzticās Ziemeļamerikā spēlējošiem džekiem jebkurā pozīcijā. Varbūt viņš atbrauktu un būtu pirmais vārtsargs, to nezinu ne es, ne tu. Kalniņam viņš nekad nav uzticējies, Ivars traumatisks. + pandēmijas faktors. Es saku to, ka viņš ir vajadzīgs, jo negribu redzēt Vori pat uz soliņa, jo viņam vēl ir daudz jāprogresē, lai spēlētu PČ.

Tu runā par videospēlēm, overāliem, CV. Izlase nav klubs, kur kačāt savas pravas par spēlēšanu. Nedomāju, ka kāds pie Boba taisītos bojāt mikroklimatu raudot, ka netiek pie spēlēšanas un ja kāds to darītu, varētu aizvērt burbuļa durvis no ārpuses.

  +3 [+] [-]

, 2021-04-26 20:13, pirms 3 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Labi, protams pārspīlēju pieminot tikai Losandželosas japāni, viņš vienkārši bija pirmais, kas ienāca prātā.

Nepiekrītu, ka Gudis bija nejaušības dēļ. Viņu nedraftēja nejaušības dēļ, un mačus NHL aizvadīja pieklājīgi. Protams, ka tika pie spēlēšanas citu traumu dēļ, bet cik spēlētāju tādas "veiksmes" dēļ tā arī ir nostiprinājušies NHL un kļuvuši par stabilām vērtībām? Ļoti daudz.

Protams, ka Kivi tika pie spēlēm nejaušības dēļ. Pie NHL līguma arī tika nejaušības dēļ. Tāpēc CBJ ir iedevuši viņam līgumu arī uz nākamo gadu, tāpēc uz Toronto aizsūtīja divu gadu labāko Somijas līgas vārtsargu, nevis viņu un tāpēc pie Korpi traumas tieši Kivi atkal ir izsaukts uz taksi, kamēr Ufā labi spēlējošo Tarasovu aizsūtīja atpakaļ uz Klīvlendu.

Es nekur nerakstīju, ka Kivi sildītu beņķi, zinot Bobu, viņš labprātāk uzticās Ziemeļamerikā spēlējošiem džekiem jebkurā pozīcijā. Varbūt viņš atbrauktu un būtu pirmais vārtsargs, to nezinu ne es, ne tu. Kalniņam viņš nekad nav uzticējies, Ivars traumatisks. + pandēmijas faktors. Es saku to, ka viņš ir vajadzīgs, jo negribu redzēt Vori pat uz soliņa, jo viņam vēl ir daudz jāprogresē, lai spēlētu PČ.

Tu runā par videospēlēm, overāliem, CV. Izlase nav klubs, kur kačāt savas pravas par spēlēšanu. Nedomāju, ka kāds pie Boba taisītos bojāt mikroklimatu raudot, ka netiek pie spēlēšanas un ja kāds to darītu, varētu aizvērt burbuļa durvis no ārpuses.
Kā Bobs varēja uzticēties Kalniņam, ja pēdējos gados Jānis bija tikpat traumatisks, kā Ivars?

     [+] [-]

, 2021-04-26 20:15, pirms 3 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Labi, protams pārspīlēju pieminot tikai Losandželosas japāni, viņš vienkārši bija pirmais, kas ienāca prātā.

Nepiekrītu, ka Gudis bija nejaušības dēļ. Viņu nedraftēja nejaušības dēļ, un mačus NHL aizvadīja pieklājīgi. Protams, ka tika pie spēlēšanas citu traumu dēļ, bet cik spēlētāju tādas "veiksmes" dēļ tā arī ir nostiprinājušies NHL un kļuvuši par stabilām vērtībām? Ļoti daudz.

Protams, ka Kivi tika pie spēlēm nejaušības dēļ. Pie NHL līguma arī tika nejaušības dēļ. Tāpēc CBJ ir iedevuši viņam līgumu arī uz nākamo gadu, tāpēc uz Toronto aizsūtīja divu gadu labāko Somijas līgas vārtsargu, nevis viņu un tāpēc pie Korpi traumas tieši Kivi atkal ir izsaukts uz taksi, kamēr Ufā labi spēlējošo Tarasovu aizsūtīja atpakaļ uz Klīvlendu.

Es nekur nerakstīju, ka Kivi sildītu beņķi, zinot Bobu, viņš labprātāk uzticās Ziemeļamerikā spēlējošiem džekiem jebkurā pozīcijā. Varbūt viņš atbrauktu un būtu pirmais vārtsargs, to nezinu ne es, ne tu. Kalniņam viņš nekad nav uzticējies, Ivars traumatisks. + pandēmijas faktors. Es saku to, ka viņš ir vajadzīgs, jo negribu redzēt Vori pat uz soliņa, jo viņam vēl ir daudz jāprogresē, lai spēlētu PČ.

Tu runā par videospēlēm, overāliem, CV. Izlase nav klubs, kur kačāt savas pravas par spēlēšanu. Nedomāju, ka kāds pie Boba taisītos bojāt mikroklimatu raudot, ka netiek pie spēlēšanas un ja kāds to darītu, varētu aizvērt burbuļa durvis no ārpuses.
Vai Gudļevska drafts bija nejaušība? Gan jau kaut kādi iemesli bija kāpēc šamo paņēma, taču viņu draftēja jau 2 gadus pēc viņa pamata gada. Nu... nav tā, ka visi baigi rindā stāvēja.
Par to, ka konkurentu savainojumu dēļ kāds kļūst par NHL stabilu vērtību un tā - kā to ņem, protams. Ir tādi gadījumi, taču ļoti bieži pārāk liela uzmanība tiek veltīta momentam, nevis "bekgraundam" ar kādu vārtsargs nonāk līdz šai iespējai.

Piemēram, ja tie ir Kanādas/ASV (vai jebkuras citas TOP izlases) U-izlašu vārtsargi ar labu junioru karjeru un lielāku vai mazāku pieredzi minoros.

Kāds bija Kristera ceļš līdz debijai NHL? 12./13. gadā viņš vēl pat MHL B līgā spēlēja, bet 13./14. jau NHL. Turklāt, sezonu sākot ECHL un augstāk tiekot dažādu no viņa neatkarīgu momentu dēļ. Ja tā nav veiksme/nejaušība, tad es nez kas tas ir.

Par Kivlenieku jau teicu, ka tā nav tik daudz nejaušība kā daudzu veiksmīgu apstākļu sakritība.

Par līgumiem un maiņām - ieteiktu iepazīties ar to kas ir NHL un RFA situācijas. Kā arī atcerēties, ka komandas ne vienmēr atdod nevajadzīgos, bet gan tos, par kuriem var paprasīt kaut ko vairāk.

Bet taksis - tur, šķiet, Džonsons, šogad sēdēja visilgāk. Un? Kivlenieks vienā brīdī nebija Kekalainena/Tortorellas favorīts, bet tad atkal iepatikās?

  -2 [+] [-]

, 2021-04-26 20:17, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Kā Bobs varēja uzticēties Kalniņam, ja pēdējos gados Jānis bija tikpat traumatisks, kā Ivars?
Hmm, nez, varbūt iedodot kaut ko vairāk par 10 minūtēm PČ un pārbaudes spēlēs, kad bija pieejams? Tas tikai minējums.

     [+] [-]

, 2021-04-26 20:20, pirms 3 gadiem
Punnenovs>Kalniņš.

  +2 [+] [-]

, 2021-04-26 20:21, pirms 3 gadiem
Bet tā rezumējot par Kivlenieku un izlasi - nevajag panikot pirms laika, ka visi salūzīs, saslims un vispār zemē ietrieksies meteorīts, ja Kivlenieks nebūs izlasē.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 20:23, pirms 3 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Jēgu jau rakstīju - lai savāktu iespējami labāko sastāvu. Drošībai! Ivars ir traumatisks vārtsargs, Latvijā un pasaulē valda pandēmija, līdz burbulim ir vēl diezgan ilgs laiks, ļoti daudz, kas var notikt. Ņemt Vori, kuram, diemžēl, tulīt būs jācenšās tikt Eiropas otrās šķiras līgā (Anglija, Alpi u.c.), ir bīstami. Labāk drošībai dabūt džeku, kurš ir vēl nesen spēlējis NHL. Tu pats labi zini, ka nespējniekus NHL komandas vārtos neliek - varbūt tikai to Losandželosas japāni.
ar ko sastāvs kļūs labāks, ja dvielīšus spēles laikā padod vārtsargs ar 3ciparu līgumu.
Un kāpēc tieši Voris? Ir jau vēl Grigals, Mitens ut.t.

     [+] [-]

, 2021-04-26 20:25, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: ar ko sastāvs kļūs labāks, ja dvielīšus spēles laikā padod vārtsargs ar 3ciparu līgumu.
Un kāpēc tieši Voris? Ir jau vēl Grigals, Mitens ut.t.
Prestižs! Un Kalniņš/Punnenovs varēs teikt - tie NHL vārtsargi mums tik dvieļus var pienest! Un tad arī sāksies kārtējā dziesma, ka tajā enhāelī tie vārtsargi nemaz nav tik labi, ja atbrauc viens un netiek pat pie spēlēšanas.
1 2 3 75 komentāri