Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Merzļikins: "Jau biju pusceļā uz ģērbtuvēm. Tā gadījās pirmo reizi"

Merzļikins: "Jau biju pusceļā uz ģērbtuvēm. Tā gadījās pirmo reizi"
Elvis Merzļikins. Foto: AP/Scanpix

Elvis Merzļikins atvairīja 35 metienus, Nacionālās hokeja līgas klubam Kolumbusas “Blue Jackets” dramatiskā mačā ar 3:2 pēcspēles metienos pieveicot Karolīnas “Hurricanes”. Pagarinājumā “Hurricanes” pēc video atkārtojuma netika ieskaitīti vārti. Merzļikins atzina, ka jau atradies pusceļā uz ģērbtuvēm, kad nācies griezties atpakaļ.

“No bēdām līdz lielai laimei,” tā aizvadīto spēli preses konferencē rezumēja Elvis Merzļikins. Kolumbusas “Blue Jackets” izglābās pamatlaika pēdējā minūtē, kad latvietis bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Nākamā izglābšanās sekoja pagarinājumā, jo Karolīnas “Hurricanes” aizmugures dēļ netika ieskaitīti vārti vairākumā.

Arī bullīšu sērijā “Blue Jackets” par mata tiesu paglābās no zaudējumā. Kā atklāja Merzļikins, tad Andreja Svečņikova metienu viņš mazliet aizķēris ar kājsargu un pēc tam ripa aizskārusi vārtu stabiņu. Ja ripa ielidotu tīklā, Kolumbusa zaudētu. Tā vietā izdevās izcīnīt kaujiniecisku uzvaru ar 3:2. “Blue Jackets” pie punktiem tikusi jau piecās spēlēs pēc kārtas.

“Jau biju tunelī, biju pusceļā uz ģērbtuvēm. Pirmo reizi karjerā gadījās tā, ka domās esmu zaudējis, bet tagad jāgriežas atpakaļ un jāatsāk spēle. Man pateica, ka 100% bijusi aizmugure. Psiholoģiski bija grūti uzreiz atgriezties spēlē. Pretiniekiem turpinājās vairākums, viņi bija dusmīgi par neieskaitītajiem vārtiem. Izturējām, un esmu ļoti priecīgs,” stāstīja Merzļikins, kurš tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

Divas dienas iepriekš “Blue Jackets” pieveica “Hurricanes” pagarinājumā, Jonasam Korpisalo atvairot 25 metienus. “Mums ir svarīgi palīdzēt komandai izcīnīt uzvaras. Tas ir mūsu darbs. Esmu laimīgs par šiem diviem mačiem,” prieku arī par kolēģa paveikto neslēpa Merzļikins. Arī divas nākamās spēles Kolumubusa aizvadīs pret “Hurricanes”, kas Centrālajā divīzijā atrodas desmit punktus priekšā.

“Ieguldījām daudz pūļu un mīlestības šajā spēlē. Cīnāmies cits par citu. Pat ja kāds kļūdās, partneris ir īstajā vietā, lai izglābtu. Bloķējam metienus, aizsardzībā spēlējam ļoti labi, un mums tas ir svarīgi. Esmu ļoti laimīgs, ka esam nostājušies uz pareizajām sliedēm,” teica Merzļikins. Pateicoties uzvarai, “Blue Jackets” pacēlusies uz divīzijas ceturto vietu, apsteidzot Čikāgas “Blakchawks”. Tā ir pēdējā pozīcija, kas ļaus piedalīties play-off. Līdz regulārās sezonas beigām ir 24 spēles, komandām pašlaik ir vienāds punktu skaits.


, 2021-03-21 15:23, pirms 3 gadiem
"Ieguldījām daudz pūļu un mīlestības šajā spēlē. Cīnāmies cits par citu. Pat ja kāds kļūdās, partneris ir īstajā vietā, lai izglābtu. Bloķējam metienus, aizsardzībā spēlējam ļoti labi, un mums tas ir svarīgi..."

Elvis tiešām par šo spēli to teica? Abi varti pēc daudzkārtējiem atkārtotiem metieniem no vartu priekšas. Kur bija tā "ļoti labi spēlejošā" aizsardzība?
, 2021-03-21 15:28, pirms 3 gadiem
"Normāla" attieksme, es pat pagalmā spēlēju līdz spēles beigām, te atļaujas jau pusceļā uz ģērbtuvēm spēles gaitā !!! Fui.
, 2021-03-21 16:37, pirms 3 gadiem
janx13 rakstīja: "Normāla" attieksme, es pat pagalmā spēlēju līdz spēles beigām, te atļaujas jau pusceļā uz ģērbtuvēm spēles gaitā !!! Fui.
Tev spēle beidzas, kad mutere sāk aurot pa logu ...
, 2021-03-21 17:12, pirms 3 gadiem
huters rakstīja: Tev spēle beidzas, kad mutere sāk aurot pa logu ...
Nu čalim tikai 13 gadi, viss vēl priekšā
, 2021-03-21 17:15, pirms 3 gadiem
Šobrīd Kolumbusu velk abi vārtsargi un veiksme. Jāturas līdzās Čikāgai. Vairs nedrīkst pieļaut zaudējumu sērijas. Drīz sāksies brīdis, kad katra spēle būs kā play off. Noteikti novēlu Elvim uzspēlēt izslēgšanas spēles.
, 2021-03-21 17:48, pirms 3 gadiem
Spēle beidzas,kad beidzas. Nav svarīgi mutere bļauj vai 13 gadi. Jūs abi jau pa glupu,lai saprastu.
Uvis Balinskis un vārtsargs Entonijs Stolarzs. Foto: AP/Scanpix
4

Balinskim noraidījums, "Panthers" triumfē divīzijā un pirmajā kārtā tiksies ar "Lightning"

Nacionālās hokeja līgās (NHL) regulāro turnīru ar uzvaru noslēgusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Balinskis. Panteras savā laukumā ar 5:2 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Uzvara ļāvusi nodrošināt pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā, kas nozīmē, ka Stenlija kausa pirmajā kārtā tai būs jāspēkojas ar Tampabejas "Lightning". Sezonu ar uzvaru pār Karolīnas "Hurricanes" (6:3) noslēgusi Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers

Balinskim 17 minūtes otrajā sausajā uzvarā pēc kārtas, "Panthers" pārspēj "Blue Jackets"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nepiedzīvojām divu latviešu dueli. Floridas "Panthers" savā laukumā uzņēma Kolumbusas "Blue Jackets", tomēr uz ledus bija tikai Uvis Balinskis, kurš nospēlēja nepilnas 17 minūtes, palīdzot "Panthers" tikt pie otrās sausās uzvaras īsā laikā (4:0). Elvis Merzļikins šajā spēlē nepiedalījās.
Uvis Balinskis atgriežas uz NHL ledus. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Balinskim sausajā uzvarā +1, Girgensons un "Sabres" 13. sezonu pēc kārtas bez play-off

Mainīgām sekmēm Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušas latviešu pārstāvētās komandas. Uvis Balinskis atgriezās Floridas "Panthers" rindās un palīdzēja ar 2:0 pārspēt Otavas "Senators", Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" ar 2:3 piekāpās Dalasas "Stars", oficiāli zaudējot iespējas iekļūt Stenlija kausā, bet Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Elvja Merzļikina ar 2:5 piekāpās Tampabejas "Lightning".