Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Visiem latviešu klubiem šonakt NHL spēles, Merzļikins šoreiz rezervē

Visiem latviešu klubiem šonakt NHL spēles, Merzļikins šoreiz rezervē
Rūdolfs Balcers. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt paredzēta aizņemta diena, un spēles ieplānotas arī visām četrām Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām. Tās visas sāksies 2:00 pēc Latvijas laika, ar vienīgo izņēmumu Kolumbusas "Blue Jackets", kas šoreiz Elvi Merzļikinu sākumsastāvā nesūtīs un spēli sāks 2:30 naktī.

# Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" sezonu sākusi ar divām uzvarām, kurās abās ielaisti kopā tikai divi vārti. Šonakt pretim stāsies "Canucks" vienība, kuras rēķinā tikmēr ir viena uzvara trīs spēlēs.

# Girgensonam iepriekšējā nedēļa bija atgriešanās NHL pēc sezonas izlaišanas, un viņš to atzīmēja ar diviem punktiem (1+1) divās spēlēs. Abos mačos Zemgus spēles laiks bija virs 15 minūtēm un viņš izdarījis piecus metienus pa vārtiem. Arī vakardienas treniņā Girgensons tika iespēlēts nomināli trešajā maiņā kopā ar Koudiju Īkinu un Kailu Okposo.

# Teodoru Bļugeru un "Penguins", kas joprojām gaida ierindā savus līderus, tikmēr sagaida mačs pret Dalasas "Stars". Par spīti Malkina un Krosbija traumām, Pitsburga šosezon vēl nevienā spēlē nav zaudējusi pamatlaikā, sakrājusi piecus punktus no sešiem iespējamajiem un iemetusi 15 vārtus. Divi no tiem bijuši Bļugera rēķinā.

# Dalasa tikmēr trīs spēlēs guvusi tikai sešus vārtus un pamatlaikā vēl ne reizi nav uzvarējusi, turklāt pirms došanās uz Pitsburgu aizvadīja divas spēles divās dienās, arī spēlējot izbraukumā.

# Savukārt Rūdolfam Balceram un Sanhosē "Sharks" šonakt būs sezonas tikai otrā spēle, viesojoties pie Monreālas "Canadiens", kas nozīmē agrāku spēles laiku (2:00 naktī). "Sharks" pirmajā spēlē pirms trim dienām ar 4:3 pārspēja citu Kanādas komandu "Jets", Balceram tajā mačā izceļoties ar uzvaras vārtiem.

# "Canadiens" sezonu sākusi pieticīgi, un ne tikai tāpēc, ka izgāzās pret "Sabres" ar 1:5. Monreālas komanda zaudējusi visās trīs spēlēs un nevienā no tajām nav guvusi vairāk par vieniem vārtiem.

# Pagaidām bez zaudējumiem spēlē Kolumbusas "Blue Jackets", taču šo sēriju tiks mēģināts turpināt bez Elvja Merzļikina vārtos. Kā šovakar medijiem pastāstīja komandas galvenais treneris, šonakt iespēja vārtos tiks dota somam Jonasam Korpisalo, kurš dosies sākumsastāvā. Viņam tā būs pirmā spēle sezonā, un tā būs jāaizvada pret Detroitas "Red Wings".

NHL spēles 20. oktobrī

KomandasSākumsKomandasSākums
Sabres-Canucks2:00Canadiens-Sharks2:00
Devils-Kraken2:00Penguins-Stars2:00
Lightning-Panthers2:00Capitals-Avalanche2:00
Red Wings-Blue Jackets2:30Blackhawks-Islanders3:00
Wild-Jets3:00Predators-Kings3:00
Oilers-Ducks4:00

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2021-10-19 18:55, pirms 2 gadiem
Baigi dīvaini kāpēc Elvis šodien rezervē, ne CBJ spēle nākamajā dienā, ne apšaubāms sniegums…
, 2021-10-19 19:33, pirms 2 gadiem
Waldini rakstīja: Baigi dīvaini kāpēc Elvis šodien rezervē, ne CBJ spēle nākamajā dienā, ne apšaubāms sniegums…
Elvim bija 2 spēles pēc kārtas, tagad viena Korpisalo. Ja sezonas griezumā viņam izdosies tikt pie 2/3 maču, t.i., kādām ap 55 spēlēm, tad viss būs ļoti pat ok. Normāls 1. vārtsarga darba apjoms, bez lielas nodzīšanās.

Jebšu galīgi nav tā, ka, kā Irbes laikā un piemērā, pirmajam numuram ir jāspēlē visos mačos pēc kārtas.
Aizsargs Uvis Balinskis. Foto: AFP/Scanpix
41

Balinskim 11 minūtes uz ledus un -1, Merzļikins ielaiž sešus vārtus Arizonā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles aizvadījuši divi Latvijas hokejisti. Aizsargs Uvis Balinskis un Floridas "Panthers" piekāpās Bostonas "Bruins" (3:4), savukārt Kolumbusas "Blue Jackets" ar Elvi Merzļikinu vārtos ar 2:6 piekāpās Arizonas "Coyotes". Divus vārtus Merzļikins ielaida, kad "Blue Jackets" spēlēja vairākumā.
Elvis Merzļikins. Foto: Guntis Lazdāns/LHF
113

NHL vārtsargs Merzļikins piekritis pievienoties Latvijas izlasei

Latvijas Hokeja federācija pavēstījusi par nepilnus 30 gadus vecā latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina piekrišanu pievienoties Latvijas valstsvienībai pēc Nacionālās hokeja līgas sezonas beigām.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
8

Balinskis nopelna trešo rezultativitātes punktu NHL karjerā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Floridas "Panthers" izbraukumā nenosargāja pārsvaru un pēcspēles metienos ar 3:4 piekāpās Ņujorkas "Rangers", taču Latvijas izlases aizsargs Uvis Balinskis nopelnīja punktu par rezultatīvu piespēli.