Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Merzļikins par centieniem gūt vārtus: "Kad to izdarīšu pirmoreiz, es neapstāšos"

Merzļikins par centieniem gūt vārtus: "Kad to izdarīšu pirmoreiz, es neapstāšos"
Elvis Merzļikins. Foto: Columbus Blue Jackets

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins atklāj, ka bērnībā sāka kā aizsargs, taču īsti nesaprata savu lomu un laukumā bija visur, tostarp ķēra ripas. Pasaules spēcīgākajā līgā tagad vēlas sagaidīt īsto brīdi, lai gūtu vārtus.

Kā jau ziņots, NHL latviešu vārtsargs cenšas gūt vārtus. Vārtsargi, kuri guvuši vārtus NHL mačā: Martins Brodērs (trīs reizes), Rons Hekstols (divas reizes), Bilijs Smits, Kriss Osgūds, Demiens Roudss, Žozē Teodors, Jevgeņijs Nabokovs, Mika Noronens, Kriss Meisons, Kems Vords, Maiks Smits un Peka Rinne.

Šim sarakstam varētu pievienoties arī Merzļikins? "Es to izdarīšu, jo uz to tiecos. NHL karjerā man priekšā vēl daudzi gadi. Man ir laba sajūta, laba priekšnojauta šīs sezonas sakarā, bet neko nesolu. Man ir vajadzīga iespēja, jāsagaida īstais brīdis. Bet es uz to iešu," informē latviešu vārtsargs. "Kad to izdarīšu pirmoreiz, es neapstāšos. Tagad sākas jautrākā daļa, jo esmu ieguvis pārliecību."

Vai tavi komandas biedri to zina? Hei, Džeik Bīn, ja palikušas 30 sekundes un pretinieku vārti ir tukši, piespēlē man, lai es varu mest - vēlos, lai tu man iedod ripu! "Viņi nepiespēlēs [reportieris smejas]," saka Elvis Merzļikins. "Savulaik mēģināju lūgt piespēlēt un saņēmu sūdīgu piespēli. Tas notika, kad spēlēju "Lugano" komandā Šveicē."

Ja svarīgā spēlē jums ir vienu vārtu pārsvars un aizsargs piespēlē, lai tu mestu? Kā reaģētu Kolumbusas kluba galvenais treneris Breds Larsens? "Nedomāju, ka tādā situācijā tas varētu notikt. Ja svarīgā spēlē mums būtu tikai vienu vārtu pārsvars, es neriskētu. Ja divu vārtu pārsvars, tad kāpēc gan ne? Es eju uz to, šajā sezonas laikā vēl nav tik ļoti svarīgu spēļu. Katra spēle ir svarīga, bet pašlaik vēl ne tik ļoti kā regulārās sezonas beigu daļā."

Savulaik septiņu vai astoņu gadu vecumā Elvis sāka trenēties hokejā un tika likts kā aizsargs. “Bet es nesapratu savu lomu. Devos uz priekšu, lai gūtu vārtus. Devos atpakaļ, lai būtu aizsargs. Kad pretinieki meta pa vārtiem, es ķēru ripu [reportieri smejas]. Es biju visur, īsti nesapratu, kas notiek. Domāju, ka hokeja spēlētājs vienkārši ir hokeja spēlētājs," atceras tagadējais NHL vārtsargs. "Bija savtīgs, nedevu piespēles, darbojos tikai pats. Pēc kāda turnīra treneris manai mammai pateica, ka viņš vēlas, lai es būtu vārtsargs. Tā tas viss sākās."

Izmantotie resursi:
32 Thoughts Podcast / SportsNet.ca


, 2021-12-15 16:31, pirms 2 gadiem
Labāk koncentrējies uz savie vārtiem būtu!Ēdot 4,5 ripas Vezinu neredzēt ka savas ausis .Protams atkarīgs arī no komandas bet tāpat...Pārspīlē manuprāt vins ar šito visu .
, 2021-12-15 16:32, pirms 2 gadiem
Tā īsti raksts ne par ko.
, 2021-12-15 16:44, pirms 2 gadiem
Elvim vajag vismaz trīs ripas, lai panāktu Brodēru!
, 2021-12-15 17:36, pirms 2 gadiem
Pareizais noskaņojums... kaut kam ir īsti jātic, lai tas sanāktu... kaut kāda sūda kļūda vai nejaušs zaudējums neatsver emociju virsotnes...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-12-15 19:05, pirms 2 gadiem
ritenis rakstīja: Elvim vajag vismaz trīs ripas, lai panāktu Brodēru!
ja katrā sezonā iemetīs vienu, sanāks virs 5
, 2021-12-15 19:24, pirms 2 gadiem
Risks ir daudz lielāks nekā ieguvums. Patiesībā, ieguvuma tā īsti nemaz nav, ja salīdzina ar to, ka visticamāk būs iemetiens savā zonā tā vietā, lai izspēlētu spēli līdz galam. Un vārtsargam šī statistikas aile ir vismazsvarīgākais rādītājs. Daudz augstāk tiek novērtēta tāla un prezīza rezultatīva piespēle.
, 2022-01-12 00:54, pirms 2 gadiem
Raitcha rakstīja: Risks ir daudz lielāks nekā ieguvums. Patiesībā, ieguvuma tā īsti nemaz nav, ja salīdzina ar to, ka visticamāk būs iemetiens savā zonā tā vietā, lai izspēlētu spēli līdz galam. Un vārtsargam šī statistikas aile ir vismazsvarīgākais rādītājs. Daudz augstāk tiek novērtēta tāla un prezīza rezultatīva piespēle.
pofig, statistika ir un paliek statistika. gūsti 5 vārtus kā vārtsargs un ieej vēsturē
Uvis Balinskis un vārtsargs Entonijs Stolarzs. Foto: AP/Scanpix
4

Balinskim noraidījums, "Panthers" triumfē divīzijā un pirmajā kārtā tiksies ar "Lightning"

Nacionālās hokeja līgās (NHL) regulāro turnīru ar uzvaru noslēgusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Balinskis. Panteras savā laukumā ar 5:2 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Uzvara ļāvusi nodrošināt pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā, kas nozīmē, ka Stenlija kausa pirmajā kārtā tai būs jāspēkojas ar Tampabejas "Lightning". Sezonu ar uzvaru pār Karolīnas "Hurricanes" (6:3) noslēgusi Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers

Balinskim 17 minūtes otrajā sausajā uzvarā pēc kārtas, "Panthers" pārspēj "Blue Jackets"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nepiedzīvojām divu latviešu dueli. Floridas "Panthers" savā laukumā uzņēma Kolumbusas "Blue Jackets", tomēr uz ledus bija tikai Uvis Balinskis, kurš nospēlēja nepilnas 17 minūtes, palīdzot "Panthers" tikt pie otrās sausās uzvaras īsā laikā (4:0). Elvis Merzļikins šajā spēlē nepiedalījās.
Uvis Balinskis atgriežas uz NHL ledus. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Balinskim sausajā uzvarā +1, Girgensons un "Sabres" 13. sezonu pēc kārtas bez play-off

Mainīgām sekmēm Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušas latviešu pārstāvētās komandas. Uvis Balinskis atgriezās Floridas "Panthers" rindās un palīdzēja ar 2:0 pārspēt Otavas "Senators", Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" ar 2:3 piekāpās Dalasas "Stars", oficiāli zaudējot iespējas iekļūt Stenlija kausā, bet Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Elvja Merzļikina ar 2:5 piekāpās Tampabejas "Lightning".