Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Blue Jackets" ar Merzļikinu vārtos izcīna uzvaru pār Dalasu

"Blue Jackets" ar Merzļikinu vārtos izcīna uzvaru pār Dalasu
Elvis Merzļikins. Foto: Blue Jackets

Nacionālajā hokeja līgā otro reizi pēc kārtas Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos stājās Elvis Merzļikins, kurš palīdzēja savai komandai ar 4:3 papildlaikā pārspēt Dalasas "Stars".

Elvis Merzļikins savā šīs sezonas 11. NHL spēlē tika galā ar 27 no 30 metieniem . Šī viņam bija otrā spēle pēc kārtas, kurā viņš devās sākumsastāvā un kurā tika spēlēts papildlaiks. Merzļikins tika pie savas sezonas ceturtās uzvaras un aizvadīja savas NHL karjeras 40. spēli sākumsastāvā.

Kolumbusai līdz ar to izdevās pārtraukt trīs zaudējumu sēriju un izcīnīt sezonas 11. uzvaru 29 spēlēs. Komanda šobrīd ieņem piekto vietu Centrālajā divīzijā, kamēr Dalasa cietusi trešo zaudējumu četrās spēlēs un ieņem septīto vietu, tiesa, aizvadījusi par sešām spēlēm mazāk.

Pirmajā periodā abas komandas apmainījās vārtu guvumiem – vispirms iemeta Makss Domi, izvirzot Kolumbusu vadībā, bet 17. minūtē Endrjū Koliano ar negaidītu metienu šķietami vienkāršā uzbrukumā trāpīja ripu vārtos, panākot 1:1. Pirmā perioda izskaņā Dalasa varēja gūt arī otros vārtus, taču Merzļikins ar vārtu stabiņa lielu palīdzību tomēr novērsa briesmas.

Otrajā periodā ilgu laiku dominēja "Stars", kas izvirzījās vadībā un neļāva Kolumbusai vairāk nekā 10 minūtes tikt pie pirmā metiena šajā periodā. Taču tad pretēji spēles gaitai "Blue Jackets" iemeta divus vārtus, izceļoties Kemam Etkinsonam un Nikam Folino, kas ļāva iegūt vadību 3:2.

Trešā perioda pirmajās minūtēs Merzļikinu pārspēja Deniss Gurjanovs, trešo NHL sezonu aizvadošais Krievijas uzbrucējs. Pamatlaika izskaņā "Stars" uzbruka krietni vairāk, taču šo ofensīvu Kolumbusai izdevās izturēt, un Merzļikina vārtos ripa vairs nenonāca. Sekoja papildlaiks, kurā arī likās, ka vārti netiks gūti, taču pēdējās sekundēs Kolumbusa paspēja tikt pie uzbrukuma, kurā veica vairākus atkārtotos metienus, un piecas sekundes pirms beigām Zeks Verenskis tomēr iemocīja ripu Dalasas vārtos, nokārtojot Kolumbusas uzvaru ar 4:3.

Interesanti izcelt, ka šajā spēlē netika piespriests neviens divu minūšu noraidījums un abās komandās neviens spēlētājs netika sodīts ar došanos uz noraidīto spēlētāju soliņu.

Abas komandas jau svētdienas vakarā sacentīsies vēlreiz, spēles sākums paredzēts 23:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2021-03-14 02:57, pirms 3 gadiem
Beigās izvilka. Labi, ka uzvarēja.
, 2021-03-14 03:03, pirms 3 gadiem
OT vispār bija katastrofa, skatījos ar saķertu galvu, viņiem vispār kāds ir mācījis spēlēt 3:3, brīnums, ka uzvarēja
, 2021-03-14 03:04, pirms 3 gadiem
Divi no ielaistajiem goliem kārtejo reizi uz aizsargu rēķina, vārtu priekša - caurstaigājamais pagalms.
, 2021-03-14 03:17, pirms 3 gadiem
Beigās bij labs labi ka podus nenogāza
, 2021-03-14 04:52, pirms 3 gadiem
Uzvara, tas labi. Bet tāpat izskatās Elvis nervozs, nepārliecināts. Atvaira dažus grūtus metienus, bet tajā pašā brīdī ielaiž ņemamus metienus. Un kaut kas jādara ar tiem metieniem zem paduses - katru otro spēli tādus ielaiž...
, 2021-03-14 06:08, pirms 3 gadiem
Vispar sudigi spele... 5 golus ielaida, tagad 3... vinam paveicies ka Korpis ir miskaste sosezon, savadak nespeletu vispar.
, 2021-03-14 08:32, pirms 3 gadiem
Zilās kurtas savus momentus izmantoja, Elvis pavilka. Nepiekrītu, ka Elvis nervozēja. Spēlēja brīvi.
, 2021-03-14 10:36, pirms 3 gadiem
A kur pazuda somu super talants - Patriks Laine?!
, 2021-03-14 10:45, pirms 3 gadiem
semerjaks rakstīja: A kur pazuda somu super talants - Patriks Laine?!
Tortorella pāraudzināšanas nolūkos viņu pieteica kā septīto aizsargu priekš mazākuma brigādes
, 2021-03-14 14:09, pirms 3 gadiem
toldo rakstīja: Zilās kurtas savus momentus izmantoja, Elvis pavilka. Nepiekrītu, ka Elvis nervozēja. Spēlēja brīvi.
Momentus noskatījies no rīta un pēc tiem spried? Tak pat komentētāji to izceļ
Uvis Balinskis un vārtsargs Entonijs Stolarzs. Foto: AP/Scanpix
4

Balinskim noraidījums, "Panthers" triumfē divīzijā un pirmajā kārtā tiksies ar "Lightning"

Nacionālās hokeja līgās (NHL) regulāro turnīru ar uzvaru noslēgusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Balinskis. Panteras savā laukumā ar 5:2 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Uzvara ļāvusi nodrošināt pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā, kas nozīmē, ka Stenlija kausa pirmajā kārtā tai būs jāspēkojas ar Tampabejas "Lightning". Sezonu ar uzvaru pār Karolīnas "Hurricanes" (6:3) noslēgusi Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers

Balinskim 17 minūtes otrajā sausajā uzvarā pēc kārtas, "Panthers" pārspēj "Blue Jackets"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nepiedzīvojām divu latviešu dueli. Floridas "Panthers" savā laukumā uzņēma Kolumbusas "Blue Jackets", tomēr uz ledus bija tikai Uvis Balinskis, kurš nospēlēja nepilnas 17 minūtes, palīdzot "Panthers" tikt pie otrās sausās uzvaras īsā laikā (4:0). Elvis Merzļikins šajā spēlē nepiedalījās.
Uvis Balinskis atgriežas uz NHL ledus. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Balinskim sausajā uzvarā +1, Girgensons un "Sabres" 13. sezonu pēc kārtas bez play-off

Mainīgām sekmēm Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušas latviešu pārstāvētās komandas. Uvis Balinskis atgriezās Floridas "Panthers" rindās un palīdzēja ar 2:0 pārspēt Otavas "Senators", Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" ar 2:3 piekāpās Dalasas "Stars", oficiāli zaudējot iespējas iekļūt Stenlija kausā, bet Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Elvja Merzļikina ar 2:5 piekāpās Tampabejas "Lightning".