Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Kolumbusai neveiksme ar Merzļikinu rezervē, "Sabres" tiek sagrauta

Kolumbusai neveiksme ar Merzļikinu rezervē, "Sabres" tiek sagrauta
Zemgus Girgensons spēlē pret "Lightning". Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā zaudējumus piedzīvoja Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas Kolumbusas "Blue Jackets" (2:4 pret Čikāgu) un Bufalo "Sabres" (1:6 pret Tampabeju).

Elvis Merzļikins pēc vairāku spēļu izlaišanas šonakt atgriezās "Blue Jackets" pieteikumā, taču laukumā vēl nedevās, paliekot rezervē.

• "Blue Jackets" vārtos ceturto reizi pēc kārtas stājās Jonass Korpisalo, kurš atvairīja 16 no 19 metieniem.

• Kolumbusa spēlē pret "Blackhawks", kurai arī šī sezona izvērtusies rezultātu ziņā pieticīga, vadībā izvirzījās pirmā, taču otros vārtus guva tikai 59. minūtē, kad Gustavs Nīkvists iemeta mazākumā.

• Čikāgas komandā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Alekss Debrinkets, kurš panāca izlīdzinājumu pirmajā periodā un iemeta ripu tukšos vārtos spēles izskaņā.

• Vēl smagāku zaudējumu cieta Bufalo "Sabres", kas veica tikai 18 metienus pa vārtiem pret Tampabejas "Lightning" un piekāpās ar 1:6.

Zemgus Girgensons nospēlēja 15 minūtes, trīs no tām vairākumā, un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Viņš bija viens no tikai četriem "Sabres" spēlētājiem, kuriem nebija negatīva lietderības koeficienta.

• Girgensona statistikā divas soda minūtes un viens spēka paņēmiens. Šī viņam bija otrā spēle pēc Covid-19 protokola iziešanas. Divās iepriekšējās spēlēs Girgensons bija izcēlies ar vārtu guvumiem.

• Bufalo komandai šī ir sestā neveiksme pēc kārtas. Rezultāta ziņā šis ir Bufalo smagākais zaudējums kopš 22. novembra sakāves pret Kalgari, kad tika zaudēts ar 0:5.

• Tampa izvirzījās vadībā jau trešajā minūtē, 11. minūtē panāca 2:0 un otrajā periodā, kad divus vārtus iemeta Ņikita Kučerovs, nokārtoja jau dominējošo 5:0. "Sabres" goda vārtus guva 46. minūtē, kad izcēlās ASV uzbrucējs Vinnijs Hinostraza.

• "Sabres" rindās NHL debiju piedzīvoja Džeks Kvins, 2020. gada drafta astotais numurs, kurš veica trīs metienus pa vārtiem un palika ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2022-01-12 10:52, pirms 2 gadiem
Ja Kolumbusa pat mājās kāš Čikāgai,tad ir pakaļā ... Korpi uz AHL...
, 2022-01-12 12:18, pirms 2 gadiem
Korpisalo nav vainojams nevienā vārtu zaudējumā. Visi goli skaisti izspēlēti uz tukšo stūri. Žakešu spēles organizētība gan jāsūta uz AHL. Nemitīgi kāds zaudē pozīcijas izvēlē vai ātrumā.
Uvis Balinskis un vārtsargs Entonijs Stolarzs. Foto: AP/Scanpix
4

Balinskim noraidījums, "Panthers" triumfē divīzijā un pirmajā kārtā tiksies ar "Lightning"

Nacionālās hokeja līgās (NHL) regulāro turnīru ar uzvaru noslēgusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Balinskis. Panteras savā laukumā ar 5:2 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Uzvara ļāvusi nodrošināt pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā, kas nozīmē, ka Stenlija kausa pirmajā kārtā tai būs jāspēkojas ar Tampabejas "Lightning". Sezonu ar uzvaru pār Karolīnas "Hurricanes" (6:3) noslēgusi Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers

Balinskim 17 minūtes otrajā sausajā uzvarā pēc kārtas, "Panthers" pārspēj "Blue Jackets"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nepiedzīvojām divu latviešu dueli. Floridas "Panthers" savā laukumā uzņēma Kolumbusas "Blue Jackets", tomēr uz ledus bija tikai Uvis Balinskis, kurš nospēlēja nepilnas 17 minūtes, palīdzot "Panthers" tikt pie otrās sausās uzvaras īsā laikā (4:0). Elvis Merzļikins šajā spēlē nepiedalījās.
Uvis Balinskis atgriežas uz NHL ledus. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Balinskim sausajā uzvarā +1, Girgensons un "Sabres" 13. sezonu pēc kārtas bez play-off

Mainīgām sekmēm Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušas latviešu pārstāvētās komandas. Uvis Balinskis atgriezās Floridas "Panthers" rindās un palīdzēja ar 2:0 pārspēt Otavas "Senators", Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" ar 2:3 piekāpās Dalasas "Stars", oficiāli zaudējot iespējas iekļūt Stenlija kausā, bet Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Elvja Merzļikina ar 2:5 piekāpās Tampabejas "Lightning".