Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Merzļikins: "Neesam muļķi – mums ir divi pirmie numuri, kuri negrib dalīt vārtus"

Merzļikins: "Neesam muļķi – mums ir divi pirmie numuri, kuri negrib dalīt vārtus"
Elvis Merzļikins. Foto: AFP/Scanpix

Pēc pēdējās spēles Nacionālās hokeja līgas sezonā spēlētājiem ir pienākums veikt individuālās preses konferences, un aizvadīto 2020./21. g. sezonu vietējiem žurnālistiem komentēja arī Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Elvis Merzļikins. Ģimenes gaidāmā pieauguma dēļ Merzļikins uz pasaules čempionātu Rīgā nedosies.

27 gadus vecais Elvis Merzļikins šosezon sāka 23 no 28 spēlēm, izcīnīja astoņas uzvaras, divos mačos palika sausā, atvairīja 91,6% metienu un ielaida vidēji 2,77 ripas, sperot soli atpakaļ salīdzinājumā ar debijas sezonas rādītājiem – tajā Merzļikins sāka 31 no 33 mačiem, svinēja 13 uzvaras, aizvadīja piecas sausās spēles, atvairīja 92,3% metienu un ielaida vidēji 2,35 ripas. "Neesmu pārāk priecīgs par savu statistiku, jo vienmēr esmu paškritisks – gribu būt labāks un zinu, ka varu būt labāks," atzina Merzļikins.

"Sezonas pēdējās spēlēs sāku just savu spēli un jutu, ka kontrolēju spēli. Šādas sajūtas sezonas sākumā man nebija, un pēc tam bija vairāki neveiksmīgi savainojumi. To kontrolēt nevaru, taču nebiju priecīgs par saviem savainojumiem. Nebija laika – pēc savainojumiem vajag atlabt, bet spēļu dēļ šā laika man nebija un nevarēju sajust savu spēli. Šis bija dīvains gads," teica Merzļikins. "Man nepatīk mana šīs sezonas statistika. Skatos uz skaitļiem – tie nav slikti, bet tie arī nav tik labi, kā es gribētu. Mans mērķis ir vienmēr sakrāt labāku statistiku nekā iepriekšējā sezonā. Man nepatīk attaisnoties, bet jāatzīst, ka bija daudz blakus apstākļu. Īsāka sezona, saspringtāks grafiks, nebija tik daudz laika atpūtināt ķermeni - nav viegli visu laiku spēlēt. Pusotru nedēļu esi prom no mājām, prom no sievas – īpaši tagad, kad viņa ir stāvoklī. Tādēļ visu laiku biju nervozs, vai ar viņu viss ir kārtībā vai viņa mānās, lai man nebūtu par viņu jādomā. Savainojumi, nepietiekams laiks atlabšanai – bija daudz blakus apstākļu. Iepriekšējā sezona bija lieliska, bet šī bija OK - tuvu labai atzīmei."

Merzļikins spēles laiku dalīja ar savu vienaudzi Jonasu Korpisalo, kurš sāka 31 no 33 cīņām, izcīnīja deviņas uzvaras, atvairīja 89,4% metienu, ielaida vidēji 3,30 ripas un neaizvadīja nevienu sauso spēli. Ticamākais scenārijs ir tāds, ka vismaz viens no vārtsargiem vasarā tiks aizmainīts. "Vasara būs interesanta. Negribu iedziļināties biznesa detaļās, jo tas nav mans darbs, bet būšu godīgs, kāds esmu vienmēr, - neviens šeit nav muļķis, mēs saprotam, ka komandā pašlaik ir divi pirmie numuri. Nedomāju, ka mēs abi paliksim, bet nekad neko nevar zināt. Korpi grib spēlēt, arī es gribu spēlēt, un nedomāju, ka vārtu dalīšana nāktu par labu mūsu nākotnei," neslēpa latvietis. "Vasara būs interesanta, bet tā vienlaikus būs arī nervoza – šodien esi šeit, bet jau rīt vari būt prom. Nezinu, kas notiks, un pašlaik par to pat nedomāju – tagad gribu izbaudīt atvaļinājumu ar sievu un tad sākt gatavoties nākamajai sezonai. Es gribu būt pirmais numurs, arī šeit, Kolumbusā, bet bizness ir bizness. Ja komanda spēs paturēt abus, tas būs labi organizācijai, bet nedomāju, ka viņš [Jonass] vai es būsim laimīgi. Es mīlu Kolumbusu, tikko ievācos Ņūolbanī, kur varu staigāt ar suņuku, ir daudz zaļo zonu, parku – es mīlu dabu. Arī mana sieva mīl Kolumbusu. Tā nav Ņujorka, būšu godīgs. Kolumbusā varbūt nav tik jautri kā Ņujorkā, bet tā arī nav tik garlaicīga, kā varētu domāt. Es mīlu Kolumbusu un šejienes fanus, bet es nepieņemu šos lēmumus – es tikai ķeru ripas un naudu saņemu par to."

Merzļikins videointervijā Sportacentrs.com par "Blue Jackets" sezonu, maiņas darījumiem, nākotni un PČ Rīgā.

Preses konferences ievadā Merzļikinam tika vaicāts par atmiņām par Džonu Tortorellu, kurš nepaliks galvenā trenera amatā: "Viņa pirmie vārdi, kurus viņš man pateica, - nesad*rs, Elvi [don't f*ck it up, Elvis - no angļu val.]. Lielisks treneris, lieliska persona, bet, saprotams, bizness paliek bizness. Man ir nedaudz skumji, ka man vairs nebūs iespējas strādāt ar viņu. Viņš man daudz iemācīja. Viņš bija tas, kurš mani nomierināja un ļāva iepazīt šo līgu. Joprojām šeit esmu tikai otro gadu un vēl ir daudz apgūstama, bet viņš bija tas, kurš mani nomierināja, deva iespēju augt kā vīrietim – pat ārpus hokeja. Esmu ļoti pateicīgs par šo palīdzību, un man pietrūks viņa personības."

Merzļikins pauda, ka Tortorellas tēls spēļu laikā un viņa raksturs ārpus laukuma ir stipri atšķirīgi: "Šveicē pirms došanās uz šejieni visi komandas biedri par mani smējās. Elvi, ar tavu raksturu, ar tavu karstasinīgo galvu - vēlam veiksmi pie šāda trenera…Arī es biju nedaudz sabijies, jo YouTube var redzēt tikai trakos video, kuros viņš ārdās, un mēģini saprast, kas notiks. Taču varu teikt, ka ārpus ledus viņš ir pilnīgi cits cilvēks. Kā jau sacīju, viņš ir lielisks cilvēks, kurš patiešām rūpējas par citiem un kurš domā, kā citiem būtu labāk. Ja viņš tevi moka, tā ir laba zīme – tas nozīmē, ka tu viņam patīc un ka viņš zina, ka no tevis var dabūt ārā ko vairāk. Viņš tevi vienmēr stums uz priekšu, jo viņam tas patīk un viņš zina, ka vari būt labāks. Tas būs labi gan komandai, gan tev pašam. Man pietrūks viņa personības, jo viņš ir tiešs un teiks visu – gan labo, gan slikto - tā, kā tas ir. Un tas, kā ar to tiksi galā, ir atkarīgs no tevis paša. Mūsu hokeja pasaulē ir būtiski, ka ir kāds, kurš tev sejā pasaka visu taisnību."


, 2021-05-11 10:36, pirms 3 gadiem
Tad, kad skaties Korpi intervijas galīgi neliekas, ka viņš varētu būt vārtsargs. Viņam acis vairāk ciet, kā vaļā.. Tā viņam kāda slimība?
, 2021-05-11 11:16, pirms 3 gadiem
Korpisalo nekādā veidā un pat ne tuvu nav 1. vārtsargs. Somu GM šajā situācijā acīmredzami nepalīdz, bet vienīgais loģiskais risinājums no CBJ puses ir par visām varītēm paturēt komandā Elvi. Pietiekami jauns, lai būtu ar komandu arī pēc mazas pārbūves.

Vienīgā alternatīvā ir all-in uz pārbūvi, kur Elvi iemaina pret kaut ko vērtīgu, bet diez vai kāda cita komanda tik ļoti vēlēsies riskēt.
, 2021-05-11 12:41, pirms 3 gadiem
Mans viedoklis, ja maina prom Elvi, tad komandai jāmeklē labs pirmais numurs. Ieguvuma nekāda. Ja maina Korpisalo, tad var skatīties uz savas sistēmas vārtsargiem, celt tos augšā, un no tirgus ņemt laukuma spēlētājus. Tur jau parādās ieguvums.
, 2021-05-11 13:14, pirms 3 gadiem
Elvis ir NHL zvaigzne, jaspēlē lielas pilsētas komandā. Reklāmu peļņai ir jabūt noteicošajai. Nujorka, Holivuda, Las Vegasa , ...
, 2021-05-11 13:24, pirms 3 gadiem
nesad*rs, Elvi [don't c*ck it up, Elvis - no angļu val.]

Palabošu autoru! Tas skanētu kā "nesapis visu, Elvi"
, 2021-05-11 14:05, pirms 3 gadiem
Elvis nebūs, tad Jankai lielā iespēja!
Ja Ivars vai Matīss nenokodīs 🤔
, 2021-05-12 11:59, pirms 3 gadiem
Neesi, neesi muļķis! Slīpēts frukts!
Uvis Balinskis un vārtsargs Entonijs Stolarzs. Foto: AP/Scanpix
4

Balinskim noraidījums, "Panthers" triumfē divīzijā un pirmajā kārtā tiksies ar "Lightning"

Nacionālās hokeja līgās (NHL) regulāro turnīru ar uzvaru noslēgusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Balinskis. Panteras savā laukumā ar 5:2 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Uzvara ļāvusi nodrošināt pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā, kas nozīmē, ka Stenlija kausa pirmajā kārtā tai būs jāspēkojas ar Tampabejas "Lightning". Sezonu ar uzvaru pār Karolīnas "Hurricanes" (6:3) noslēgusi Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers

Balinskim 17 minūtes otrajā sausajā uzvarā pēc kārtas, "Panthers" pārspēj "Blue Jackets"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nepiedzīvojām divu latviešu dueli. Floridas "Panthers" savā laukumā uzņēma Kolumbusas "Blue Jackets", tomēr uz ledus bija tikai Uvis Balinskis, kurš nospēlēja nepilnas 17 minūtes, palīdzot "Panthers" tikt pie otrās sausās uzvaras īsā laikā (4:0). Elvis Merzļikins šajā spēlē nepiedalījās.
Uvis Balinskis atgriežas uz NHL ledus. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Balinskim sausajā uzvarā +1, Girgensons un "Sabres" 13. sezonu pēc kārtas bez play-off

Mainīgām sekmēm Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušas latviešu pārstāvētās komandas. Uvis Balinskis atgriezās Floridas "Panthers" rindās un palīdzēja ar 2:0 pārspēt Otavas "Senators", Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" ar 2:3 piekāpās Dalasas "Stars", oficiāli zaudējot iespējas iekļūt Stenlija kausā, bet Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Elvja Merzļikina ar 2:5 piekāpās Tampabejas "Lightning".