Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Merzļikinam piespēle un kārtējā uzvara, Girgensonam 500. NHL spēle

Merzļikinam piespēle un kārtējā uzvara, Girgensonam 500. NHL spēle
Elvis Merzļikins spēlē pret "Avalanche". Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā Kolumbusas "Blue Jackets" guva uzvaru 4:2 pār Kolorādo "Avalanche", paveicot to ar Elvi Merzļikinu vārtos, kurš šoreiz komandai palīdzēja arī ar rezultatīvu piespēli. Savukārt Zemgus Girgensons savā 500. spēlē šajā līgā kopā ar "Sabres" papildlaikā piekāpās Detroitai (3-4), bet Teodoram Bļugeram -2 Pitsburgas neveiksmē bullīšos pret Minesotu (4:5).

# Elvis Merzļikins šonakt aizvadīja savu sezonas sesto spēli un guva piekto uzvaru. Viņš atvairīja 34 no 36 metieniem. Vairāk par diviem vārtiem vienā spēlē Merzļikins šosezon pagaidām ielaidis tikai vienreiz, un šonakt viņa paveiktais tika novērtēts ar mača pirmās zvaigznes titulu.

VIDEO: Merzļikinam šosezon pirmais punkts un mača 1. zvaigznes tituls

# Merzļikins palīdzēja savai komandai arī uzbrukumā, ar rezultatīvu piespēli piedaloties otro vārtu guvumā trešā perioda vidū. Latvijas vārtsargs savāca ripu aiz saviem ripiem un piespēlēja tālāk gar apmali, "Blue Jackets" uzbrucējs Eriks Robinsons to iemeta zonā, kur pie tās pirmais bija Aleksandrs Teksjē un uzreiz raidīja to Kolorādo vārtos.

# Tobrīd rezultāts kļuva 2:2, bet pamatlaika pēdējā minūtē "Blue Jackets" paspēja izraut sev uzvaru. Vispirms vārtus guva Kouls Silindžers, bet Kolumbusas uzvarai punktu pielika dānis Olivers Bjorkstrands, panākot 4:2 ar saviem piektajiem vārtiem šosezon.

# Kolumbusas sastāvā pa divām rezultatīvām piespēlēm krievu hokejistiem Vladislavam Gavrikovam un Jegoram Činakovam, kā arī jāatzīmē aizsargam Zekam Verenskim statistikā fiksētie desmit metieni pa vārtiem. "Blue Jackets" ar 14 punktiem desmit spēlēs ieņem devīto vietu līgas kopvērtējumā.

# Jubilejas spēle šonakt tikmēr bija Zemgum Girgensonam – 27 gadus vecais Latvijas uzbrucējs piedalījās savā 500. NHL mačā. Viņš kļuvis tikai par piekto Latvijas hokejistu, kurš sasniedzis šo robežu, pievienojoties Sandim Ozoliņam, Artūram Irbem, Sergejam Žoltokam un Kārlim Skrastiņam.

# Girgensons nospēlēja 17:07 minūtes, kurās palika ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens. Viņam viens metiens pa vārtiem un divi spēka paņēmieni, turklāt lielākais spēles laiks (1:23) savā komandā vairākumā.

# Girgensonam jubilejas maču neizdevās atzīmēt ar uzvaru, lai gan "Sabres" tam bija ļoti tuvu, vēl 54. minūtē esot vadībā ar 3:1. Taču Detroitai pamatlaika izskaņā divus vārtus guva Tailers Bertuci, kurš palīdzēja izraut uzvaru arī papildlaikā, kur atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Moricam Zaideram, 20 gadus vecajam Vācijas debitantam, kuram tie bija pirmie vārti NHL karjerā (12 spēlēs 1+9), un "Red Wings" uzvarēja ar 4:3.

# Apaļš spēļu skaits šonakt sasniegts arī Teodoram Bļugeram, kurš aizvadīja savu 150. maču NHL, un arī viņa komanda Pitsburgas "Penguins" tika pie punkta par neizšķirtu pamatlaikā, lai gan izlaida divu vārtu pārsvaru trešajā periodā. Pitsburga vēl 57. minūtē bija vadībā ar 4:2 pret Minesotas "Wild", taču ielaida divus vārtus, otros no tiem trīs sekundes pirms pamatlaika beigām, un pēc tam zaudēja pēcspēles metienos.

# Bļugers nospēlēja 17:39 minūtes, kurās izcēlās ar pieciem spēka paņēmieniem un trim metieniem pa vārtiem. Viņam arī negatīvs lietderības koeficients mīnus divi un divas soda minūtes, kas Bļugeram ir pirmās šosezon.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2021-11-07 06:31, pirms 2 gadiem
Latvijas vārtsargs savāca ripu aiz saviem ripiem un piespēlēja tālāk gar apmali.....
, 2021-11-07 08:50, pirms 2 gadiem
Ripi - rest in pīsi...
, 2021-11-07 11:18, pirms 2 gadiem
Pareizi jābūt:

"Latvijas ripsargs savāca ripu aiz saviem ripiem un piespēlēja tālāk gar ripmali, "Blue Jackets" ripbrucējs Eriks Robinsons ripuli iemeta zonā, kur pie tās pirmais bija Aleksandrs Teksjē un uzreiz raidīja to Kolorādo ripos."
, 2021-11-07 13:36, pirms 2 gadiem
Šitie prikoli biežāk Eliņšonam padodas
Uvis Balinskis un vārtsargs Entonijs Stolarzs. Foto: AP/Scanpix
4

Balinskim noraidījums, "Panthers" triumfē divīzijā un pirmajā kārtā tiksies ar "Lightning"

Nacionālās hokeja līgās (NHL) regulāro turnīru ar uzvaru noslēgusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Balinskis. Panteras savā laukumā ar 5:2 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Uzvara ļāvusi nodrošināt pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā, kas nozīmē, ka Stenlija kausa pirmajā kārtā tai būs jāspēkojas ar Tampabejas "Lightning". Sezonu ar uzvaru pār Karolīnas "Hurricanes" (6:3) noslēgusi Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers

Balinskim 17 minūtes otrajā sausajā uzvarā pēc kārtas, "Panthers" pārspēj "Blue Jackets"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nepiedzīvojām divu latviešu dueli. Floridas "Panthers" savā laukumā uzņēma Kolumbusas "Blue Jackets", tomēr uz ledus bija tikai Uvis Balinskis, kurš nospēlēja nepilnas 17 minūtes, palīdzot "Panthers" tikt pie otrās sausās uzvaras īsā laikā (4:0). Elvis Merzļikins šajā spēlē nepiedalījās.
Uvis Balinskis atgriežas uz NHL ledus. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Balinskim sausajā uzvarā +1, Girgensons un "Sabres" 13. sezonu pēc kārtas bez play-off

Mainīgām sekmēm Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušas latviešu pārstāvētās komandas. Uvis Balinskis atgriezās Floridas "Panthers" rindās un palīdzēja ar 2:0 pārspēt Otavas "Senators", Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" ar 2:3 piekāpās Dalasas "Stars", oficiāli zaudējot iespējas iekļūt Stenlija kausā, bet Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Elvja Merzļikina ar 2:5 piekāpās Tampabejas "Lightning".