Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Merzļikins izvirza mērķi iegūt Vezina balvu un apsola spēlēt Pekinas OS

Merzļikins izvirza mērķi iegūt Vezina balvu un apsola spēlēt Pekinas OS
Elvis Merzļikins. Foto: Jerome Miron/USA Today Sports/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins plašā intervijā "The Athletic" atklāja, kā jūtas jaunā tēva lomā un kā sadzīvo ar sava drauga Matīsa Kivlenieka aiziešanu mūžībā šovasar, norādot, ka ļoti vēlas izcīnīt NHL labākā vārtsarga balvu un veltīt to Kivleniekam. Tāpat Merzļikins nešaubīgi norādīja, ka grasās pārstāvēt Latvijas izlasi Pekinas olimpiskajās spēlēs 2022. gadā.

"100%, ka spēlēšu olimpiskajās spēlēs," sacīja Elvis Merzļikins. "Ja varētu spēlēt jau tagad, tad to darītu jau tagad. Skatījos visas spēles pasaules čempionātā, skatījos visas spēles OS kvalifikācijas turnīrā. Es izlaidu PČ, jo nevēlējos atstāt sievu vienu brīdī, kad viņa gaida bērniņu. Fiziski es varēju būt Latvijā, bet mentāli es tur nebūtu. Par OS atlases turnīru – esmu priecīgs, ka nedevāmies uz to. Tieši tajā laikā pasaulē nāca bērniņš, kura dzimšanu tad es būtu nokavējis. Taču man nav nekādu šaubu, ka piedalīšos olimpiskajās spēlēs."

Latvija olimpiskajām spēlēm kvalificējās augusta izskaņā, paveicot to ar Ivaru Punnenovu vārtos, kamēr pasaules čempionātā Latvijas izlases rindās spēlēja arī Jānis Kalniņš un Matīss Kivlenieks, kurš šovasar nelaimes gadījumā aizgāja mūžībā.

Intervijā "The Athletic" Merzļikins plašāk pastāstīja par šo traģēdiju, taču norādīja, ka spēj turpināt savu dzīvi un nedzīvo sāpēs. "Pēc notikušā vaicāju Menijam (vārtsargu trenerim), kas ar mani tagad notiks? Vai man būs problēmas savā dzīvē? Vai man būs sabrukumi un nespēšu rādīt labāko sniegumu? Man tik ļoti pietrūkst Matīsa," sacīja Merzļikins. "Menijs nezināja atbildēt, jo viņš arī sēro. Vēlos šeit pateikt lielu paldies "Blue Jackets". Klubs mums uzreiz sniedza palīdzību, piedāvāja speciālistu palīdzību. Es joprojām to izmantoju un nekaunos no tā."

"Es neesmu sāpēs," turpināja Elvis. "Protams, ka man pietrūkst mana drauga. Pats esmu pārsteigts, ka nedzīvoju sāpēs, taču esmu priecīgs, ka varu iet uz priekšu. Man nav problēmu runāt par Matīsu. Kad runāju par viņu, tas nāk no sirds, un vēlos raudāt, taču vēlos raudāt no prieka, nevis bēdām. Ticu, ka viņš padarīja mani spēcīgāku."

"Tās bija 40 minūtes ballītē," stāstīja Merzļikins. "Vienubrīd mēs dzērām alu, nākamajā brīdī jau rokās turēju savu mirstošo brāli. Devāmies uz slimnīcu, kur sapratām, ka viņa vairs nav. Man vajadzēja piezvanīt viņa mammai, lai pavēstītu šīs ziņas. Jutu, ka viņa ir mašīnā un dodas uz darbu, tādēļ vispirms pateicu, lai pietur ceļmalā un apstājas. To visu piedzīvot... Nezinu, vai daudzi cilvēki no šī visa sabruktu, taču es neesmu sabrucis. Nezinu, varbūt pēc gada tas mani satrieks un būs sliktāk, bet šobrīd ar mani viss ir labi. Es zaudēju savu tēvu trīs gadu vecumā. Tagad esmu zaudējis vēl vienu ļoti tuvu cilvēku, savu mazo brāli. Jā, tas ir drausmīgi. Taču ticu, ka viņš man palīdzēs no debesīm."

Merzļikins arī pauda savu pārliecību, ka notikušais negatīvi neietekmēs viņa sniegumu hokeja laukumā: "Tā ir vēl viena motivācija man, spēlēt arvien labāk par godu Matīsam, jo tagad viņš pats to vairs nevarēs. Man ir nosprausts mērķis. Mans plāns ir iegūt Vezina balvu. Es iegūšu to sasodīto Vezina balvu! Nevaru to konkrēti apsolīt, jo šis ir hokejs un nezinām, kas šosezon notiks, taču tas ir mans mērķis. Ticu, ka to sasniegšu, man nebūs nekādu limitu, iešu uz pilnu banku."

Latvijas vārtsargs gan atzina, ka viens iemesls, kādēļ šādu solījumu nevar sniegt, ir neskaidrā situācija komandā, proti, tajā joprojām ir gan viņš, gan otrs vārtsargs Jonass Korpisalo. Lai arī iepriekš tika norādīts, ka šovasar viens no viņiem tiks aizmainīts, Kivlenieka traģēdija ietekmēja kluba plānus vārtsargu līnijā. Merzļikins izteicās, ka viņam un ģimenei ļoti patīk Kolumbusā, taču neko konkrētāk par savu gaidāmo lomu komandā neatklāja, sakot, ka ļoti apzinās, ka gan viņš, gan Korpisalo vēlas aizvadīt pēc iespējas vairāk spēļu.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/2808662/202...


, 2021-09-07 20:32, pirms 3 gadiem
Veiksmi Elvim, lai viss izdodas!
Slēpts komentārs: Maikl
, 2021-09-07 21:56, pirms 3 gadiem
Maikl rakstīja: Vezinu vins nekad neigus, tas ir 100%
Olimpiade vieta ir janopelna, Punnenovs ne ar ko nav sliktaks
Tev tiešām.. kā spirtacentra runan noželojami"niecīga mantība"?
, 2021-09-07 22:07, pirms 3 gadiem
Maikl rakstīja: Vezinu vins nekad neigus, tas ir 100%
Olimpiade vieta ir janopelna, Punnenovs ne ar ko nav sliktaks
Tikai ar to, ka viens ir viduvējs kīpers Šveicē, bet otrs pelna miljonus NHL.
, 2021-09-07 22:07, pirms 3 gadiem
Maikl rakstīja: Vezinu vins nekad neigus, tas ir 100%
Olimpiade vieta ir janopelna, Punnenovs ne ar ko nav sliktaks
Kur taadi id.... rodas?
Veiksmi Elvim!
Slēpts komentārs: erikxxl
, 2021-09-07 22:21, pirms 3 gadiem
Cienījamie SC komentētāji!
Domāju, ka lielākais vairums no Jums ir saprātīgas būtnes un esat pietiekoši izglītoti! Un tāpēc Jums jāatsaucas uz dažu stulbu komentāru! Nu neliecieties par tiem ne zinis!
Prieks par Elvja apņēmību, lai izdodas!
, 2021-09-07 22:31, pirms 3 gadiem
Apsveicami.ka ir vēlme pierādīt laukumā visus spēkus par sevi un draugu.Čalim ir motivācija untas ir pats galvenais. Lai izdodas,mēs esam par tevi Elvi...
, 2021-09-07 22:44, pirms 3 gadiem
Grūti nejust līdzi Elvim
Lai lieliska sezona un OS!
, 2021-09-07 22:52, pirms 3 gadiem
neziniitis51,
diez vai te ir tās saprātīgās būtnes, jo, apskatoties riņkī (lasi - palasot komentārus), te ir vieni vienīgi antivakceri… līdz ar to ir diezgan neobjektīvi šeit komentējošo vairākumu saukt par saprātīgām būtnēm!
, 2021-09-07 23:56, pirms 3 gadiem
Lai nu kas, bet Elvim ir tas, kas latviešiem bieži sportā pietrūkst - uzvarētāja mentalitāte.
, 2021-09-07 23:58, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: neziniitis51,
diez vai te ir tās saprātīgās būtnes, jo, apskatoties riņkī (lasi - palasot komentārus), te ir vieni vienīgi antivakceri… līdz ar to ir diezgan neobjektīvi šeit komentējošo vairākumu saukt par saprātīgām būtnēm!
Tieši nesen bija pētījums/aptauja, kādas sociālās grupas Latvijā (arī citur) ir vairāk antovakseri. Mazāk izglītotie un ar zemākiem ienājumiem. Tas daudz ko pasaka par sportacentra kontingentu.
, 2021-09-08 00:49, pirms 3 gadiem
Lai tiek vēl sastāvā!
, 2021-09-08 06:46, pirms 3 gadiem
Būba rakstīja: Tieši nesen bija pētījums/aptauja, kādas sociālās grupas Latvijā (arī citur) ir vairāk antovakseri. Mazāk izglītotie un ar zemākiem ienājumiem. Tas daudz ko pasaka par sportacentra kontingentu.
kurš, tad cits, vispār sportu skatās? alusvēders, dīvāns un sviestmaizes.
Slēpts komentārs: Maikl
, 2021-09-08 08:18, pirms 3 gadiem
Nu mērķis jau var būt,bet mērķī un jātrāpa. Bet sapņot par vezinu Elvim gan ir pa traku. Nav viņš tāda līmeņa vārtsargs.
, 2021-09-08 08:35, pirms 3 gadiem
Maikl rakstīja: kurs ir tas stulbais komentars? Es pat savas domas nedrikstu piem izteikt, ka vins 100% neigus nekad Vezina balvu??? Tas ir ka pa miruso timai labu keb neko?? tads losis Tu esi, arprac
Ko tad vakar raudāji, kad cilvēks "izteica domas" par to, ka Dinamo spēlētāji degradējas?
Par Vezinu runājot - cilvēks ir izvirzījis sev mērķi. Nav apgalvojis, ka iegūs. Iegūs vai neiegūs laiks rādīs un šajā kontekstā tas pat īsti nav svarīgi - galvenais, ka cilvēks ir apņēmības pilns cīnīties par to un ir gatavs ieguldīt darbu, līdz ar to tavs apgalvojums, ka Elvis šo balvu neiegūs vispār ir nevietā un attiecīga arī cilvēku reakcija.
, 2021-09-08 10:00, pirms 3 gadiem
Punnenovam jādod iespēja ,uzvarētāji sastāvu tak nemaina
, 2021-09-08 10:31, pirms 3 gadiem
Te ir jāpajautā Aspirantam, ko vinš par to visu domā? Vai tad nav tā, ka Vezinu parasti piešķir tikai un vienīgi sekmīgās komandas varotčikam, kura VISMAZ tiek Stenlija Plovos, neatkarīgi no paša varotčika individuālā snieguma? Vai ir bijuši kādi gadījumi, kad Vezinu piešķir varotčikam, kura komanda ir pastarīte vai arī turnīra pelēkā viduvējība? Ja nav un tāds nekas NHL nepraktizējas, tad Elvim ir jācer ne tikai uz pašu sevi, bet arī uz visu komandu kopumā Ja par Elvi, par viņa gribu un gribasspēku nav ne mazāko šaubu, tad par Kolumbiem kopumā to teikt nevarētu, tāpēc variants ar Vezinu Kolumbu varotčikam (ne obligāti Elvim, bet konkrētās komandas varotčikam kā tādam), ir visai apšaubāms
, 2021-09-08 13:18, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Te ir jāpajautā Aspirantam, ko vinš par to visu domā? Vai tad nav tā, ka Vezinu parasti piešķir tikai un vienīgi sekmīgās komandas varotčikam, kura VISMAZ tiek Stenlija Plovos, neatkarīgi no paša varotčika individuālā snieguma? Vai ir bijuši kādi gadījumi, kad Vezinu piešķir varotčikam, kura komanda ir pastarīte vai arī turnīra pelēkā viduvējība? Ja nav un tāds nekas NHL nepraktizējas, tad Elvim ir jācer ne tikai uz pašu sevi, bet arī uz visu komandu kopumā Ja par Elvi, par viņa gribu un gribasspēku nav ne mazāko šaubu, tad par Kolumbiem kopumā to teikt nevarētu, tāpēc variants ar Vezinu Kolumbu varotčikam (ne obligāti Elvim, bet konkrētās komandas varotčikam kā tādam), ir visai apšaubāms
The Vezina Trophy is an annual award given "to the goalkeeper adjudged to be the best at this position" as voted by the general managers of all NHL clubs.
Protams, ka komandai ir liels nopelns šādas individuālās balvas saņemšanai, bet nekādi limiti, ka komandai jābūt pašai labākajai arī nav.
Tas pats Bobrovskis ar šo komandu 2x izcīnījis Vezinu(2016-2017 sezonā, kad komanda bija 3.vietā līgā un izkrita playoff 1.kārtā, kā arī 2012-2013 sezonā, kad komanda netika PO.
, 2021-09-08 14:41, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Te ir jāpajautā Aspirantam, ko vinš par to visu domā? Vai tad nav tā, ka Vezinu parasti piešķir tikai un vienīgi sekmīgās komandas varotčikam, kura VISMAZ tiek Stenlija Plovos, neatkarīgi no paša varotčika individuālā snieguma? Vai ir bijuši kādi gadījumi, kad Vezinu piešķir varotčikam, kura komanda ir pastarīte vai arī turnīra pelēkā viduvējība? Ja nav un tāds nekas NHL nepraktizējas, tad Elvim ir jācer ne tikai uz pašu sevi, bet arī uz visu komandu kopumā Ja par Elvi, par viņa gribu un gribasspēku nav ne mazāko šaubu, tad par Kolumbiem kopumā to teikt nevarētu, tāpēc variants ar Vezinu Kolumbu varotčikam (ne obligāti Elvim, bet konkrētās komandas varotčikam kā tādam), ir visai apšaubāms
Nē, Vezinu dod all in all labākajam kīperim statistiski.
Uvis Balinskis un vārtsargs Entonijs Stolarzs. Foto: AP/Scanpix
4

Balinskim noraidījums, "Panthers" triumfē divīzijā un pirmajā kārtā tiksies ar "Lightning"

Nacionālās hokeja līgās (NHL) regulāro turnīru ar uzvaru noslēgusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Balinskis. Panteras savā laukumā ar 5:2 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Uzvara ļāvusi nodrošināt pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā, kas nozīmē, ka Stenlija kausa pirmajā kārtā tai būs jāspēkojas ar Tampabejas "Lightning". Sezonu ar uzvaru pār Karolīnas "Hurricanes" (6:3) noslēgusi Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers

Balinskim 17 minūtes otrajā sausajā uzvarā pēc kārtas, "Panthers" pārspēj "Blue Jackets"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nepiedzīvojām divu latviešu dueli. Floridas "Panthers" savā laukumā uzņēma Kolumbusas "Blue Jackets", tomēr uz ledus bija tikai Uvis Balinskis, kurš nospēlēja nepilnas 17 minūtes, palīdzot "Panthers" tikt pie otrās sausās uzvaras īsā laikā (4:0). Elvis Merzļikins šajā spēlē nepiedalījās.
Uvis Balinskis atgriežas uz NHL ledus. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Balinskim sausajā uzvarā +1, Girgensons un "Sabres" 13. sezonu pēc kārtas bez play-off

Mainīgām sekmēm Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušas latviešu pārstāvētās komandas. Uvis Balinskis atgriezās Floridas "Panthers" rindās un palīdzēja ar 2:0 pārspēt Otavas "Senators", Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" ar 2:3 piekāpās Dalasas "Stars", oficiāli zaudējot iespējas iekļūt Stenlija kausā, bet Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Elvja Merzļikina ar 2:5 piekāpās Tampabejas "Lightning".