Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

NHL spēles visām latviešu komandām: Bļugera ''Penguins'' svarīgs mačs Ņujorkā

NHL spēles visām latviešu komandām: Bļugera ''Penguins'' svarīgs mačs Ņujorkā
Teodors Bļugers (vidū) ar komandas biedriem. Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles paredzētas visām četrām Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām. Plkst. 2:00 laukumā dosies Teodora Bļugera ''Penguins'' un Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets'', 2:30 Zemgus Girgensona Bufalo ''Sabres'', bet 5:30 Rūdolfa Balcera Sanhosē ''Sharks''.

• Nacionālajā hokeja līgā naktī uz piektdienu spēles paredzētas visu latviešu pārstāvētajām komandām. Plkst. 2:00 pēc Latvijas laika svarīga spēle paredzēta Teodora Bļugera Pitsburgas "Penguins", kura viesosies pie Ņujorkas "Rangers".

• Turnīra tabulā komandas šķir četri punkti – Ņujorka ar 96 punktiem ir ceturtā Austrumos, kamēr Pitsburga ar 92 punktiem septītā. "Penguins" zaudējusi pēdējās divās spēlēs pēc kārtas, kamēr "Rangers" uzvarējusi septiņās no pēdējām desmit spēlēm.

• No pēdējām 18 savstarpējām spēlēm Pitsburga pēdējās 14 izcīnījusi vismaz punktu, bet 11 no tām spēles noslēgusi ar uzvarām pamatlaikā.

• Bļugers šajā sezonā laukumā devies 54 spēlēs, kurās guvis deviņus vārtus un atdevis 12 rezultatīvas piespēles. Tikmēr pret Ņujorkas "Rangers" Bļugers vēl nav izcēlies.

• 2:00 pēc Latvijas laika Elvja Merzļikina Kolumbusas "Blue Jackets" savā laukumā uzņems Filadelfijas "Flyers", kas zaudējusi pēdējās septiņās no desmit spēlēm.

• Komandas spēkosies otro reizi pēc kārtas. Naktī uz trešdienu Merzļikins ar 47 atvairītiem metieniem palīdzēja "Blue Jackets" pārtraukt septiņu zaudējumu sēriju. Ar 72 punktiem tā atrodas desmitajā vietā Austrumu konferencē, par punktu atpaliekot no devītajā vietā esošās Ņujorkas "Islanders".

• Sezonas izskaņā Merzļikins pēc Jonasa Korpisalo savainojuma kļuvis par Kolumbusas izteiktu pirmo numuru.

• Kopumā Merzļikins vārtos stājies 49 spēlēs, kurās vidēji atvairījis 90.4 % pretinieku metienus un ielaidis 3.37 ripas. Šajā naktī vārtsargs aizvadīs 50. spēli sezonā.

• Plkst. 2:30 pēc Latvijas laika Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres" viesosies pie vienas no Austrumu konferences līderēm Karolīnas "Hurricanes", kura ar 98 punktiem ieņem otro vietu Austrumos, taču ir zaudējusi pēdējās divās spēlēs pēc kārtas.

• Bufalo no pēdējām desmit spēlēm sešās uzvarējusi pamatlaikā un tā šobrīd par diviem punktiem atpaliek no Detroitas "Red Wings", kura Austrumu konferencē ieņem 11. vietu.

• Abas komandas spēlēs otro reizi pēc kārtas. Naktī uz trešdienu uzvaru ar 4:2 svinēja Bufalo, Girgensonam 15 minūšu laikā vienu reizi metot uz vārtiem. Kopumā latviešu uzbrucējs sezonas griezumā guvis desmit vārtus.

• Savukārt 5:30 pēc Latvijas laika Rūdolfa Balcera Sanhosē "Sharks" uzņems Kalgari "Flames". Šīs nakts pretiniece Rietumu konferencē ieņem otro vietu ar izcīnītiem 93 punktiem. Tā uzvarējusi pēdējās divās spēlēs pēc kārtas.

• Tikmēr "Sharks" pēdējā mačā papildlaikā ar 1:2 zaudēja Edmontonas "Oilers". Pēdējās desmit spēlēs tā svinējusi tikai trīs uzvaras, ar 67 punktiem šobrīd ieņemot 13. vietu.

• Rūdolfs Balcers jau sakrājis 18 rezultativitātes punktus (8+10), tādējādi aizvadot rezultatīvāko regulāro turnīru līdzšinējā NHL karjerā.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Latvieši NHL

UzbrucējsKlubsSV+PPtiMetieni+/-SMVairākumā
Teodors BļugersPenguins549+122182 (10.9%)+680+0
Rūdolfs BalcersSharks488+101878 (11.0%)-3140+0
Zemgus GirgensonsSabres4510+61676 (13.1%)-5253+1
AizsargsKlubsSV+PPtiMetieni+/-SMVairākumā
Kristiāns RubīnsMaple Leafs30+005 (0.0%)-240+0
VārtsargsKlubsSU-Z%MetieniRipasMinSausā
Elvis MerzļikinsBlue Jackets4923-18-690.4%1449/16023.3727222

NHL spēles 8. aprīlī

SpēleLaiks
Senators - Predators2:00
Devils - Canadiens2:00
Rangers - Penguins2:00
Blue Jackets - Flyers2:00
Hurricanes - Sabres2:30
Blackhawks - Kraken3:30
Stars - Maple Leafs3:30
Coyotes - Canucks5:00
Kings - Oilers5:00
Sharks - Flames5:30

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


Uvis Balinskis un vārtsargs Entonijs Stolarzs. Foto: AP/Scanpix
4

Balinskim noraidījums, "Panthers" triumfē divīzijā un pirmajā kārtā tiksies ar "Lightning"

Nacionālās hokeja līgās (NHL) regulāro turnīru ar uzvaru noslēgusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Balinskis. Panteras savā laukumā ar 5:2 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Uzvara ļāvusi nodrošināt pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā, kas nozīmē, ka Stenlija kausa pirmajā kārtā tai būs jāspēkojas ar Tampabejas "Lightning". Sezonu ar uzvaru pār Karolīnas "Hurricanes" (6:3) noslēgusi Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers

Balinskim 17 minūtes otrajā sausajā uzvarā pēc kārtas, "Panthers" pārspēj "Blue Jackets"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nepiedzīvojām divu latviešu dueli. Floridas "Panthers" savā laukumā uzņēma Kolumbusas "Blue Jackets", tomēr uz ledus bija tikai Uvis Balinskis, kurš nospēlēja nepilnas 17 minūtes, palīdzot "Panthers" tikt pie otrās sausās uzvaras īsā laikā (4:0). Elvis Merzļikins šajā spēlē nepiedalījās.
Uvis Balinskis atgriežas uz NHL ledus. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Balinskim sausajā uzvarā +1, Girgensons un "Sabres" 13. sezonu pēc kārtas bez play-off

Mainīgām sekmēm Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušas latviešu pārstāvētās komandas. Uvis Balinskis atgriezās Floridas "Panthers" rindās un palīdzēja ar 2:0 pārspēt Otavas "Senators", Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" ar 2:3 piekāpās Dalasas "Stars", oficiāli zaudējot iespējas iekļūt Stenlija kausā, bet Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Elvja Merzļikina ar 2:5 piekāpās Tampabejas "Lightning".